Fenerbahçe Bu Sezon 45, Galatasaray 32 Maça Çıktı

Burak Alaca
20.04.2023 - 12:39 | Son Güncellenme: 20.04.2023 - 12:51

Fenerbahçe, amansız bir şampiyonluk yarışı verdiği Galatasaray'a göre bu sezon 13 maç fazla oynadı. Üç kulvarda yarışan Kanarya, buna rağmen uzatmalarda ayakta kaldı.

Fenerbahçe Bu Sezon 45, Galatasaray 32 Maça Çıktı

AJANSSPOR-HABER

Son iki hafta uzatma dakikalarında attığı gollerle gitti denilen şampiyonluk yarışına tutunan Fenerbahçe, uzun süre üç ayrı kulvarda giden sezonda 47. maçını geride bıraktı. Sezonu en erken açan takım olan sarı lacivertliler Medipol Başakşehir maçıyla birlikte 45. müsabakasına çıktı. Fenerbahçe, şampiyonluk için yarıştığı ve 6 puan gerisinde olduğu ezeli rakibi Galatasaray'dan 13 maç daha fazla oynadı. 

Maraton iki kulvarda sürüyor

Türkiye'de bu sezon en çok maça çıkan takım olan Fenerbahçe'nin son düzlüğüne girilen Spor Toto Süper Lig'de uzatma dakikalarında ayakta kalıp maçları kopatması Jorge Jesus'un hanesine yazılan iyi notlardan biri oldu. Şampiyonlar Ligi ön elemesi maçlarıyla başlayan maraton lig ve kupada devam ediyor. Türkiye'de bu sezon en çok maça çıkan takım olan Fenerbahçe'nin son düzlüğüne girilen Spor Toto Süper Lig'de uzatma dakikalarında ayakta kalıp maçları kopatması Jorge Jesus'un hanesine yazılan iyi notlardan biri oldu. Şampiyonlar Ligi ön elemesi maçlarıyla başlayan maraton lig ve kupada devam ediyor. 

20 Temmuz 2022'den beri sahada

Sezonu Haziran ayında açan Fenerbahçe ilk maçını UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 20 Temmuz'da Dinamo Kiev ile oynadı. Devler Ligi biletini alamayan Kanarya, yoluna UEFA Avrupa Ligi ön elemeleriyle devam etti. Sarı Lacivertliler ilk ön eleme maçına 4 Ağustos'ta Slavacko ile çıktı. Turu geçen Fenerbahçe, bir sonraki ayakta Avusturya Wien'i de saf dışı bırakıp gruplara kaldı. 

İlgini Çekebilir
İtalyanlar duyurdu! İşte Galatasaray'ın görüştüğü futbolcu...
Habere Git

Uzun süre üç kulvarda yarıştı

Jorge Jusus yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nden gruptan çıkarak son 16 turuna kaldı. Ama Sevilla'ya elenerek, Avrupa defterini kapattı. Sarı Kanaryalar, 8 Ağustos'ta açtıkları Süper Lig'de bir süre liderlik koltuğunda oturduktan sonra ikinci sıraya düştü. Ve haftalarlardır Galatasaray'ı takibini sürdürüyor. 

Hükmenler hariç 45 maça çıktı

Fenerbahçe 20 Aralık'ta açtığı Ziraat Türkiye Kupası'nda da adını yarı finale yazdırdı. Özetle, Fenerbahçe, 20 Nisan itibarıyla Spor Toto Süper Lig, Avrupa ve Ziraat Türkiye kulvarında toplam 45 maça çıktı. Bu maçlarda 31 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 7 da beraberlik aldı. 

Sezonu en az 53 maçla bitirecek

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de 6 maçı kaldı. Deprem nedeniyle ligden çekilen Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarında hükmen 3-0 galip ilan edilecek. Finale çıkması halinde Türkiye Kupası'nda da 3 maç daha oynayacak. Yani sezon sonuna kadar toplamda 9 maç daha oynama ihtimali var. Bu durumda Jesus'un ekibi 2022-23 sezonunun 54 maçla tamamlayacak. Kupada finale kalamazsa, bu sayı 53 olacak. 

İlgini Çekebilir
Danabaş: "Fenerbahçe, yarıştığı her alanda şampiyonluğu hedefliyor"
Habere Git

Galatasaray 32 maçta sahaya çıktı

Fenerbahçe'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında amansız bir şampiyonluk yarışı verdiği Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında yer almadığı için daha az maç oynadı. Okan Buruk'un yönetimindeki sarı kırmızılılar, 32 maç oynadı. Galatasaray da ligde 27 maça çıkarken elendiği Türkiye Kupası'nda da 5 maç oynadı. Hükmen galip ilan edileceği Hatay ve Gaziantep maçları dışarıda tutulduğunda Galatasaray sezonu 38 maçla kapatacak. Galatasaray sahaya çıktığı toplam 32 maçta 25 galibiyet 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler