Fenerbahçe 5 Yıldızlı Formaları Nedeniyle PDFK'ya Sevk Edildi

Burak Alaca
13.06.2023 - 19:48 | Son Güncellenme: 13.06.2023 - 22:46

Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından şampiyonluk kutlamasında 5 yıldızlı forma giyen Fenerbahçe, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Fenerbahçe 5 Yıldızlı Formaları Nedeniyle PDFK'ya Sevk Edildi

AJANSSPOR-HABER

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluk kutlamlarına 5 yıldızlı yeni formaları ile çıkmıştı. Sarı-Lacivertliler forma tercihi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Fenerbahçe'yi Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.

PDFK'dan açıklama

PDFK, Fenerbahçe'nin sevkine ilişkin yapılan açıklamada "Sportif Ekipman Talimatı’nın 16. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

16. madde'de ne diyor?

Sportif Ekipman Talimatı 16. Maddesine göre; En üst profesyonel ligde şampiyon olmuş kulüpler, her 5 şampiyonluk için bir yıldız takma hakkına sahiptirler.

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın'dan Fenerbahçe açıklaması: Teklif...
Habere Git

5 yıldızlı Fenerbahçe satışa çıktı

Karşılaşmaya üzerinde yıldız olmayan forma ile çıkan Fenerbahçe, seramoniye ise 5 yıldızlı formalar ile çıkmıştı. Sarı-Lacivertliler'in kulübün resmi satış mağazası Fenerium'da satışa sunduğu 2023-2024 formalarda 5 yıldız kullanıldı.

Fenerbahçe neden 5. yıldızı istiyor?

1959 öncesi şampiyonlukların da hesaplanmasını isteyen Fenerbahçe, talebi kabul edilmeyince, logosuna 5 yıldız ekleyerek tescil etti. Fenerbahçe, gelecek sezon giyeceği 5 yıldız logolu formasının provasını da Ziraat Türkiye Kupası finalinde yaptı.

Yıldız tartışmasını Beşiktaş gündeme getirdi

Yıldız tartışması, Beşiktaş yönetiminin 1959 öncesi, Türkiye'yi iki defa şampiyon unvanıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (Bugünkü Şampiyonlar Ligi) temsil ettiğini söyleyerek mahkeme kararıyla 2 şampiyonluk daha kazanmasıyla gündeme geldi. TFF yönetimi, genel şampiyonluk hesabında kullanmasa da yıldız hesabında Beşiktaş'ın mahkeme kararıyla elde ettiği bu iki şampiyonluğu geçerli sayıyor.
 
 
 
 
 

İşte karar tescil edilirse 3 büyüklerin şampiyonluk sayısı...

Fenerbahçe'nin önerdiği şekilde 1959 öncesi şampiyonluklar da kabul edilirse üç büyüklerin şampiyonluk sayıları şu şekilde oluşuyor:

Fenerbahçe 28

Galatasaray 24

Beşiktaş 21

Senin için hazırladığımız haberler