Fenerbahçe açıkladı! Yalçın Koşukavak...

17.03.2020 - 15:38 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 15:38

Fenerbahçe açıkladı! Yalçın Koşukavak...

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, TFF 1. Lig ekibi Altay'ın teknik direktörü Yalçın Koşukavak hakkında basında çıkan haberlere ilişkin resmi internet sitesinden açıklama yayınladı.

 

Kulübün açıklaması şu şekilde:

Son birkaç gündür futbol gündeminde yer alan Altay Kulübü teknik direktörü Sayın Yalçın Koşukavak ile anlaştığımıza dair çıkan haberlere ilişkin açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Altay Kulübü’nün bilgisi dahilinde Sayın Yalçın Koşukavak ile gelecek dönemler için futbol yapılanmamız kapsamında birlikte çalışabilme ihtimalimiz üzerine bazı temaslarımız olmuştur. 

Bu temaslarımız, futbol şubemizin yapılandırılması kapsamında, oluşturmak istediğimiz kültürün geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması, bu doğrultuda bir ortak aklın belirlenmesi, altyapı ile A takım arasındaki ilişkinin daha genişletilmesi, genç futbolcularımızın gelişimi gibi konularda belli bir sistematik çerçeve oluşturulması amacıyla yapılan görüşmelerdir.

Ancak bugün itibariyle gelinen noktada Sayın Yalçın Koşukavak ile yaptığımız görüşmeler sezon sonu yeniden değerlendirilmek üzere sonlandırılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

 

Altay'dan Yalçın Koşukavak açıklaması

Kamuoyunun Dikkatine; Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak’ın Fenerbahçe futbol takımındaki yeni yapılanmada görev almasına dair Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulundan teklif iletilmiş olup, kulübümüz yönetim kurulundan kendilerine yapılan teklif için teşekkür edilmiştir. Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak da yetiştiği ve formasını terlettiği Büyük Altay’ı şampiyonluk yarışında son 6 haftada yalnız bırakmak istemeyerek kulübünde kalmak istemiş ve tek hedefinin Altay’ı hak ettiği süper lige çıkartmak olduğunu belirtmiştir. Ülke futbolunun alışılagelmiş transfer süreçlerinin aksine, başından beri kulübümüzle istişare içerisinde olan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur…

Yalçın Koşukavak kimdir?

21 Şubat 2020’den 30.06.2021 tarihine kadar Altay SK’de teknik direktörlük sözleşmesi bulunan Yalçın Koşukavak, son günlerde Fenerbahçe ile adı anılır oldu peki Yalçın Koşukavak kimdir? Hangi takımları çalıştırdı?

1972 yılının Ekim ayında İzmir’de dünyaya gelen Yalçın Koşukavak, Uzun yıllar profesyonel olarak kalecilik yapmış günümüzde ise teknik direktör olarak kariyerini sürdürmektedir. Yalçın Koşukavak hangi takımlarda oynadı?

Yalçın Koşukavak futbolculuk kariyeri;
ALTINORDU (2003 - 2005)
TURGUTLUSPOR (2002 - 2003)
BOLUSPOR (2001 - 2002)

ŞANLIURFASPOR (1999 - 2001)
MEDİCALPARK BATMAN PETROL SPOR A.Ş. (1998 - 2000)
TURGUTLUSPOR (1993 - 1998)
ALTAY (1992 - 1994)

Yalçın Koşukavak teknik direktörlük kariyeri nasıl?

Yalçın Koşukavak teknik direktörlük kariyeri;

Yalçın Koşukavak toplam 12 sene boyunca Göztepe, Karşıyaka, Manisaspor ve Şanlıurfaspor takımlarında
yardımcı antrenörlük yapmıştır. Yalçın Koşukavak ilk teknik direktörlük görevini Bursa Nilüferspor
takımında gerçekleştirdi. Ardından Koşukavak Altayspor, İstanbulspor ve Gazişehir takımlarını çalıştırdı.
Yalçın Koşukavak 2019 sezonunda ise Bursaspor takımının başına teknik direktör olarak getirilmişti. Son
olarak adı fener bahçe ile anılan Yalçın Koşukavak 21 Şubat 2020’den 30.06.2021 tarihine kadar Altay
SK’de teknik direktörlük sözleşmesi bulunmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler