Fenerbahçe'nin hedeflediği Tyler Dorsey kendine tekrardan NBA'de kontrat arıyor

Burak Alaca
03.01.2023 - 14:31 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 16:46

Euroleague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Olympiakos ile yarıştığı Tyler Dorsey transferinden olumsuz sonuç çıkması halinde yöneleceği diğer adayları belirledi.

Fenerbahçe'nin hedeflediği Tyler Dorsey kendine tekrardan NBA'de kontrat arıyor

AJANSSPOR-HABER

NBA'de Dallas Mavericks'in serbest bıraktığı gard Tyler Dorsey, Euroleague devlerini peşinden koşturuyor. Adı daha önce Monaco ile de anılan yıldız oyuncu için şu an Fenerbahçe Beko ve Olympiakos yarışıyor. Dorsey ise öncelikli olarak NBA'den gelecek teklifleri bekliyor.

Kötü haber Yunan basınından geldi

Transferin kısa zamanda sonuca kavuşmasını uman Fenerbahçe'ye kötü haberi Eurohoops'tan Aris Barkas verdi. Barkas'a göre Tyler Dorsey, NBA'de önümüzdeki günlerde açılacak 10 günlük kontrat pazarını test edecek. Yunan oyuncunun kariyerinde Avrupa dönüşü ikinci planda bulunuyor.

Fenerbahçe'nin diğer adayları belli oldu

Sarı lacivertlilerin Tyler Dorsey transferinde umduğu sonuca ulaşamaması durumunda yöneleceği diğer adayları İtalyan basını duyurdu. Matteo Andreani'nin haberine göre Fenerbahçe'nin ikincil hedefleri Unics Kazan forması giyen eski Galatasaraylı Darly Macon ve ALBA Berlin'de oynayan Jaleen Smith olarak ön plana çıkıyor. 

İlgini Çekebilir
NBA ekibi Fenerbahçe'nin gözdesini serbest bıraktı!
Habere Git

Bu sezonun flaş ismi hedefte ama zor

Andreani'nin aktardığı haberin devamında Fenerbahçe Beko'nun bu sezon Zalgiris Kaunas'ta harika bir sezon geçiren Keenan Evans ile de ilgilendiği ama bu transferin neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor. Geçen yıl Maccabi Tel Aviv formasıyla Euroleague'e giriş yapan Evans, bu sezon transfer olduğu Zalgiris'te maç başı 16.8 sayı, 3.3 asist ortalamaları ile yıldışlaşıyor.

Carsen Edwards'ın durumu belirsiz

Fenerbahçe'de Avrupa'ya adaptasyon sürecini henüz tamamlayamayan Carsen Edward'ın kulüpteki geleceği belirsiz. Virtus Bologna ile oynanan son maçta koç Dimitris Itoudis'in süre vermediği Amerikalı gardın istenilen seviyeden uzak olduğu düşünülüyor.

Dorsey'in takım arkadaşları burada

Geçtiğimiz yıl Yunan vatandaşlığı alan Dorsey, EuroBasket 2022'de devşirme statüsünde milli takım forması giydi. Yunan Milli Takımı'nı Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Dimitris Itoudis çalıştırırken, Nick Calathes ve Kostas Antetokounmpo'da kadronun birer parçasıydı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'te ayrılık!
Habere Git

NBA'de umduğunu bulamadı

Yıldız oyuncu geçen yaz Dallas Mavericks ile iki yönlü bir kontrat imzaladı. Burada 1 ve 2 numara pozisyonunda bulunan Luka Doncic, Spencer Dinwiddie, Reggie Bullock gibi oyuncuların gerisinde kalan Dorsey, sezonu Gelişim Ligi ekibi Texas Legends'ta geçirdi. Burada 15 maça çıkan yıldız 24.0 sayı, 5.1 ribaunt, 2.1 asist ortalamaları tutturdu.

Tadı Olympiakos'un damağında kaldı

Tyler Dorsey geçen sezon Euroleague'de Final 4'a kadar çıkan Olympiakos kadrosunun önemli bir parçasıydı. Yunan ekibinin 4. bitirdiği sezonda 38 maça çıkan 1.93'lük gard 11.4 sayı, 1.7 asist ortalamaları tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler