Fenerbahçe Atatürk Stadı'na ilk onay

Cüneyt Muharremoğlu
28.11.2022 - 09:45 | Son Güncellenme: 28.11.2022 - 09:53

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stadın ismini Atatürk olarak değiştirme girişimine Şükrü Saraçoğlu’nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu'ndan destek geldi: Onur duyarız

Fenerbahçe Atatürk Stadı'na ilk onay

AJANSSPOR HABER

Başkan Ali Koç'un Koç, "Cumhuriyetin 100.yılındaki en önemli görevlerimizden biri" dediği Fenerbahçe Ülker Stadı'nın isminin Atatürk olmasına Saracoğlu ailesinden destek geldi.

"Ülker ve Saraçoğlu ailesiyle konuşacağım"

Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi isminin Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olması için Başkan Ali Koç'un "Cumhuriyetin 100.yılındaki en önemli görevlerimizden biri" ifadesini kullanmıştı. Koç, bu değişiklik için  Ülker ve Saracoğlu ailesi ile konuşacağını açıklamıştı.

Yılmaz Saracoğlu: Onur duyarız

Fenerbahçe’nin efsane başkanı Şükrü Saraçoğlu’nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu, Milliyet'e yaptığı açıklamada "Biz bundan onur duyarız aile olarak. Stadyuma Atatürk isminin gelmesi bizi mutlu eder" dedi. 

İlgini Çekebilir
Ali Koç resmen açıkladı: Fenerbahçe Atatürk Stadı!
Habere Git

"Babam ile Atatürk beraber çalıştı"

Yılmaz Saraçoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk’ü hepimiz çok seviyoruz. Atatürk bizim ulu önderimiz. Babam Şükrü Saracoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ü çok severdi. Atatürk de babamı severdi, birlikte çalıştılar. Unutamadığımız birçok hatıramız var.”

Şükrü Saraçoğlu kimdir?

Fenerbahçe'nin unutulmaz başkanlarından olan Şükrü Saraçoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde  Eğitim Bakanlığı, Adliye Bakanlığı ve Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1938-1942 arasında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttü. 1942-1946 arasında Başakan oldu. 1948-1950 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü.

Mevzuat engeli sürüyor

Saracoğlu ailesinden onay gelmesi Fenerbahçe'nin yapacağı isim değişikliğine yetmiyor. Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" bir kentte sadece tek bir tesise "Atatürk" ismi verilmesine olanak sağlıyor. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Atatürk Stadı'na Olimpiyat engeli!
Habere Git

Olimpiyat Stadı sorunu

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı bulunması Fenerbahçe'nin isim değişikliği yapması için önünde aşması gereken bir engel olarak gözüküyor.

Bakan onayı da gerekli

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde bulunan tesisler için bulunan isim değişikliği maddesi aşılması gereken bir sorun olarak gözüküyor. Maddeye göre mülkiyeti devlette olan ve kiralanan tesislerde isim değişikliği müdürün teklifi, bakanın onayıyla yapılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler