Fenerbahçe Atatürk Stadı'na Olimpiyat engeli!

Cüneyt Muharremoğlu
26.11.2022 - 09:16 | Son Güncellenme: 28.11.2022 - 09:29

Fenerbahçe Atatürk Stadı önerisinin gerçekleşmesi için mevzuatın aşılması gerekiyor. Olimpiyat Stadı'nın isminin Atatürk olması en büyük sorun olarak gözüküyor.

Fenerbahçe Atatürk Stadı'na Olimpiyat engeli!

AJANSSPOR HABER

Başkan Ali Koç'un "Cumhuriyetin 100.yılındaki en önemli görevlerimizden biri" dediği Fenerbahçe Ülker Stadı'nın isminin Atatürk olmasına mevzuat engeli çıktı.

Bir kentte sadece bir tesise Atatürk ismi veriliyor

Milliyet'in haberine göre  "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" bir kentte sadece tek bir tesise "Atatürk" ismi verilmesine olanak sağlıyor. 

Ad verme ile ilgili yasaklar

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Tesislere Ad Verme Yönetmeliği”nin 7. Maddesi’nde, “Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümü şöyle: 

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk’e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk’e ilişkin adlar verilebilir.

İlgini Çekebilir
Ali Koç resmen açıkladı: Fenerbahçe Atatürk Stadı!
Habere Git

Olimpiyat Stadı'nın ismi Fenerbahçe'yi engelliyor

Mevzuatın ilgili maddesine göre Fenerbahçe'nin önünde isim değişikliği için Atatürk Olimpiyat Stadı bulunuyor.  Bu, Fenerbahçe'nin isim değişikliği yapması için önünde aşması gereken bir engel olarak gözüküyor.

Müdür teklif etmeli, bakan onaylamalı

İsim değişikliği için tek engel bu da değil. Yine yönetmelikte mülkiyeti Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde bulunan tesisler için bulunan isim değişikliği maddesi aşılması gereken bir sorun olarak gözüküyor. Maddeye göre mülkiyeti devlette olan ve kiralanan tesislerde isim değişikliği müdürün teklifi, bakanın onayıyla yapılıyor. 

Fenerbahçe yönetiminin kararı yetmiyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak isim değişikliği için gerekli izni almaya çalışacağını söylemişti. Koç'un verdiği bilgiye göre yönetim kurulu kararıyla stadın ismi değişebiliyordu. Ancak mevzuat yönetimin elini kolunu bağlıyor. 

İlgini Çekebilir
Jesus ve futbolculardan alkışlanacak hareket!
Habere Git

Yönetimin ilk hedefi mevzuat engelini aşmak

Stadın adının değişebilmesi için, genel kurul veya yönetim kurulu kararı yeterli olmayacak. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak. 

Ali Koç ne demişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, stadın isminin Atatürk olarak değiştirilmesi konusunda şu açıklamayı yapmıştı: "Bu konu aslında birkaç yıldır Yüksek Divan Kurulu’nda gündeme getirilir. Bunun bir camia arzusu olarak gerçekleşmesi bence her şeyden önemlidir. Bu arzu ve isteği Saracoğlu ve Ülker aileleriyle de görüşüp 100. yılımız tamamlanmadan, 29 Ekim 2023 yılında gerçekleştirebilmek için değerlendireceğiz. 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim."

Senin için hazırladığımız haberler