Fenerbahçe Avrupa'da siftah peşinde! Eski dostlar rakip...

21.10.2021 - 09:24 | Son Güncellenme: 21.10.2021 - 20:15

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bugün sahasında Royal Antwerp ile karşı karşıya gelecek. İşte maç öncesi gelişmeler, eksikler ve 11'ler...

Fenerbahçe Avrupa'da siftah peşinde! Eski dostlar rakip...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden takımlarımızdan Fenerbahçe, D Grubu'ndaki 3. hafta maçında bu akşam sahasında Belçika ekibi Royal Antwerp'i konuk edecek. Süper Lig'de Trabzonspor'a 3-1 kaybeden Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde rakibini mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini almak istiyor. Detaylar haberde...

Fenerbahçe - Royal Antwerp maçı saat kaçta ve hangi kanalda? 

Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 19:45'te başlayacak ve mücadeleyi Rus hakem Sergei Ivanov yönetecek. Karşılaşma Exxen'den yayınlanacak. Maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak. 

İki takımın gruptaki durumu 

Fenerbahçe'nin grupta 1 beraberlik ve 1 yenilgisi var. 1 puanla 3. sırada yer alan temsilcimiz ilk maçında Alman ekibi Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kalmış ardından da Yunan ekibi Olympiakos'a 3-0 kaybetmişti. Vitor Pereira ve öğrencileri maçı kazanırsa gruptaki ilk 3 puanını elde etmiş olacak.

Royal Antwerp ekibi ise Olympiakos'a 2-1 kaybetmiş ardından da Eintracht Frankfurt'a 1-0 mağlup olmuştu. Fenerbahçe'nin rakibinin grupta henüz puanı bulunmuyor. 

Fenerbahçe ve Antwerp'teki eksikler 

Temsilcimiz Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş bu maçta yok. Ayrıca UEFA'ya bildirilen kadroya isimleri yazılmayan Miguel Crespo, Burak Kapacak ve Serdar Dursun da mücadelede oynayamayacak. Rakip Antwerp'te ise Radja Nainggolan, Aurelio Buta ve Miyoshi eksikler listesinde. 

Eski dostlar bu kez rakip olarak sahada 

Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan ve kadroda düşünülmeyen Michael Frey ile Mbawna Samatta rakip takımda forma giyiyor. İki oyuncu, Kadıköy'de bu kez rakip olarak sahneye çıkacak. İsviçreli golcü Frey, 11 maçta 12 gol atarak takımının en skorer oyuncusu durumunda. Tanzanyalı Samatta ise 8 maçta 1 gol ve 1 asistlik katkı yapmıştı.

11'ler belli oldu

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Tisserand, Kim Min Jae, Attila Szalai, Sosa, Luiz Gustavo, Osayi Samuel, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Enner Valencia, Berisha

Royal Antwerp: Butez, De Laet, Bataille, Almeida, Verstraete, Yussfu, Vines, Fischer, Gerkens, Samatta, Frey

Belçika takımlarıyla 7. maçını oynayacak

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Belçika ekipleriyle 7. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli takım, Anderlecht ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (1965), UEFA Şampiyonlar Ligi (2007) ve UEFA Avrupa Ligi'nde (2018) toplam 6 kez mücadele etti. Bu maçların 3'ünü kazanan Fenerbahçe, 2'sinde berabere kaldı, birinde ise sahadan mağlup ayrıldı. Rakip fileleri 8 kez havalandıran sarı-lacivertli ekip, kalesinde ise 7 gol gördü.

Royal Antwerp, ligde 5 maç sonra mağlup oldu

Belçika Birinci Futbol Ligi'nde bu sezon sergilediği performansla dikkati çeken Royal Antwerp, 11. hafta sonunda 20 puanla 4. sırada yer aldı. Royal Antwerp, oynadığı ilk 2 maçtan mağlup ayrılarak lige istediği başlangıcı yapamadı. Daha sonra çıktığı 3 müsabakada hanesine 5 puan yazdıran Belçika ekibi, 6. haftadan itibaren çıkışa geçti. Bu süreçte 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Royal Antwerp, 11. haftada ise Zulte Waregem'e 2-1 mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler