Transfer | Fenerbahçe Beko Nick Calathes'le 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Akın Ungan
23.08.2022 - 13:12 | Son Güncellenme: 23.08.2022 - 13:42

Transfer haberleri | ING Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague'in güçlü ekibi Fenerbahçe Beko, Yunan oyun kurucu Nick Calathes'le 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer | Fenerbahçe Beko Nick Calathes'le 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

AJANSSPOR HABER

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Barcelona Lassa'da forma giyen Nick Calathes'i kadrosuna kattı. Kulüp, transferi resmen duyurdu.

Anlaşma 2 yıllık

Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından biri olarak kabul edilen ve EuroLeague’de tüm zamanların asist liderliğini elinde bulunduran başarılı oyuncu Nick Calathes (1989, 1.96) ile iki yıllık anlaşmaya varmıştır." ifadeleri yer aldı.

Duyurunun devamında ise "Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Nick Calathes’e hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz." denildi.

EuroLeague'de en fazla asist yapan oyuncu

Nick Calathes, EuroLeague tarihinde toplam 1711 asist ile birinci, 367 top çalmayla ikinci, 3451 verimlilik puanıyla da 13. sırada yer alıyor. Calathes, Avrupa basketbolunun son dönemine damga vurmuş en iyi pasörlerden ve en iyi savunmacı guardlarından biri olarak kabul ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler