"Fenerbahçe, aynı yanlışı yapmaz"

09.06.2020 - 08:46 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 08:50

Gelecek sezon Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edilen Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe nasıl bir teknik direktör ile anlaşmalı? Yabancı kuralı için ne diyor? Bulut'tan açıklama...

"Fenerbahçe, aynı yanlışı yapmaz"

AJANSSPOR

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'un teknik direktörlüğünü yapan ve gelecek sezon Fenerbahçe'nin başına geçeceği gündeme gelen Erol Bulut, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe, nasıl bir teknik direktör ile anlaşmalı? Fenerbahçe onun için ne anlam ifade ediyor? Yabancı sayısı hakkında ne düşünüyor? Zirve yarışını kim önde bitirecek? İşte o açıklamalar... 

Fenerbahçe hakkında dikkat çeken açıklamaları var...

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe forması da giyen Erol Bulut, şimdilerde Alanyaspor'da teknik direktörlük yapıyor. Bulut'un adı sıkça Fenerbahçe ile anılıyor. Skorer'e konuşan Erol Bulut, sarı-lacivertlilerle ilgili konuştu.

"Fenerbahçe sayesinde Erol Bulut oldum"

Fenerbahçe senin için ne ifade ediyor sorusuna yanıt veren Bulut, "Benim Türkiye’de oynadığım birinci takım ve Erol Bulut olduysam bu Fenerbahçe sayesinde. Ben de özel bir yeri var. Futbolcu Erol Bulut olarak bunu söyleyebilirim. Kupalar kazandım, şampiyonluk yaşadım. Bu yüzden Fenerbahçe’nin benim hayatımda başka bir yeri var. Bu doğal. Parladığınız ilk takım çünkü. Ben de bunun karşılığını sahada vermeye çalıştım. Tekmeye kafa sokan biriydim" ifadelerini kullandı. 

"Fenerbahçe aynı yanlışı yapmak istemeyecektir"

Erol Bulut, Fenerbahçe yönetiminin göreve geldiğinden beri çalıştığını ancak; sürecin istedikleri gibi gitmediğini söyledi. Bulut, "Fenerbahçe’nin şu anki durumuna gelirsek, Ali Koç göreve başladığından beri bir şeyler yapmaya çalıştı. Onlar da bu sürecin daha farklı gitmesini bekledi. Ama istedikleri gibi olmadı. Transferlerin bir kaçı tuttu. Şimdi verecekleri kararda en doğrusunu yapmaya çalışacaklardır. Yanlışlarını bir daha yapmak istemeyeceklerdir. Teknik direktör konusu kolay değil. Göreve başlayacak ismin de işi kolay olmayacak. Hedefler belli. Bunu bilerek göreve başlaması gerekiyor" diye konuştu.

"Büyük hocalar bizim ligi küçümsüyor"

Adı Fenerbahçe ile anılan Erol Bulut, 'Teknik direktörler yerli mi, yabancı mı olmalı?' sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

"Yerli hoca ligi daha iyi tanıdığından dolayı daha başarılı olabilir. Üç büyüklere çok büyük yabancı hocalar geldi. Ancak bizim ligi biraz küçümsüyorlar. İstatistik yerliyi gösteriyorsa demek ki doğruluk payı vardır. Yabancı hoca havada karada şampiyon oluruz mantığıyla geliyor. Ama öyle olmuyor. Yabancı oyuncu da alacağı ücrete bakıyor. Ama sonra ligin zor olduğunu anlıyorlar."

"Kalan 8 haftada sürprizler olabilir"

12 Haziran'da başlacak Süper Lig'de yaşanacak zirve yarışı hakkında Erol Bulut, "Bu sekiz haftada farklı skorlar, sıralamada değişiklikler çıkabilir. Taraftarın olmaması bazı takımlara iyi bazılarına kötü gelecek. Şu anki sıralama sezon sonunda böyle olmayabilir. Sürprizler çıkabilir" görüşünü paylaştı. 

"Önümüzdeki 10 seneyi kurtarabiliriz"

Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, yabancı sayısı konusunda serbestlikten yana olduğunu dile getiriyor. Bulut, altyapı konusunda da uyarıda bulunuyor. Genç teknik adam, "Ben yabancının serbest olmasından yanayım. Türkiye’de ‘altyapıdan futbolcu çıkmıyor’ diyoruz. Başka ülkede bu böyle olmuyor. Sezon başında birçok oyuncuyu a takıma çıkardım. Almanya’da hazırlık maçı yaptırdım. Aradaki farkı görmelerini istedim. Rakip 3. ligdeydi ve onlara kaybettik. Aradaki farkı gördüler. 14 yabancıdan ikisi tribünde oluyor. İki kişiye harcadığımız para çok yüksek. Bu paraları altyapıya harcasak daha iyi olmaz mı? Belki önümüzdeki 10 seneyi kurtarabiliriz. Gerçekleri görmemiz lazım. Altyapıdan üç yılda bir kişi çıkıyor. Sattık diye seviniyoruz. Yabancı ülkelerde 10-15 oyuncu çıkıyor" diye konuştu.

"30 saniyede golü yersin"

Erol Bulut, 3 yabancı dil biliyor olmasının avantajlarının sorulması üzerine dikkat çeken bir ifadeye imza attı. Bulut, "Ülkemizde olsun, Avrupa’da olsun yabancı dil çok önemli. Takımınızda birçok ülkeden futbolcu var. En azından İngilizcenizin iyi olması lazım. Pozisyonu ben futbolcuya hızlı bir şekilde aktarabiliyorum. Tecrümanı kullansam 30 saniye geçecek. Bir takım 30 saniyede gol yiyor" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler