Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Süper Kupa'da olanları anlattı

Burak Alaca
05.01.2024 - 18:31 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 01:00

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk'e Galatasaray ile Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı öncesi olanları anlattı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Süper Kupa'da olanları anlattı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile Suudi Arabistan'da oynanması plananan ve yaşanan olaylar nedeniyle iptal olan Süper Kupa maçı hakkında Habertürk'e konuştu.

İşte konu başlıkları

-Suudi Arabistan’da neler oldu? 
-Takımlar sahaya neden çıkmadı? 
-Adım adım kriz nasıl geldi? 
-Kriz sonrası yaşanan tartışmaları nasıl değerlendiriyor?

"Fenerbahçe Kadın Basketbol takımımızı tebrik ederim"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç cümlelerine kadın basketbol takımını tebrik ederek "Konunun ciddiyetinden dolayı birebir yaptığınız için teşekkür ederim. Fenerbahçe Alagöz Kadın Basketbol takımımız Türkiye Kupası'nı kazandı. Kızlarımızı tebrik ederim" ifadeleriyle başladı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı: "Galatasaray yabancı hakem istemedi"
Habere Git

"Riyad'ı konuşmaya mecbur kaldık"

TFF'nin Riyad teklifini değerlendirmeye mecbur kaldıklarını belirten Ali Koç "Konuşmayı düşünmüyorduk Riyad'ı ama konuşmaya mecbur bırakıldık. Çok fazla dezenformasyon var zaten. Siyasi malzeme yapıldı konu ve odağından çok yanlış yerlere gitti konu. Biz de bu dezenformasyon ve bilgi kirliliğine destek vermemek için konuşmak istememiştik. Belli bir merkezden müthiş bir iletişim operasyonuna maruz kaldık hem şahsıma hem de Fenerbahçe'ye" dedi.

"Biz protokolü görmedik"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Kupa'yı Suudi Arabistan'da oynatmak için yaptığı anlaşmayı görmediklerini belirten Fenerbahçe Başkanı "Maç gününei kriz dönemine kadar olan protokolü talep ettik. Biz ve Federasyonla ilgili bir sözleşme yok. Federasyon ile Riyad Season arasında bir sözleşme var. Biz de görmedik bunu. İddia var ya hani kulüpler imzaladı diye, biz sözleşmeyi görmedik. Bugün protekole yaptığımız talebe cevap geldi. Cevapta kısaca 'Gizlilik vardır, paylaşamayız ama çok arzu ediyorsanız hukukçu getirin gösterelim' diyor." dedi.

"Federasyon kabul etti ama Galatasaray etmedi"

Süper Kupa'nın oynanacağı yerin belirlendiği süreçteki kanaatlerini anlatan Ali Koç "Yaz aylarında Başkan Büyükekşi ile konuştuk Süper Kupa'yı sordum. İngiltere, Azerbaycan, Katar ve Arabistan'ı söyledi. Galatasaray'ı bilmiyorum. Almanya'yı önerdim ben başkana ve kabul etmeyeceklerini de biliyordum ki etmediler. Arabistan müthiş yatırım yaptı. Kıtalararası Kulüp Şampiyonası ve Dünya Kupası'nı aldılar. Futbol açısından Almanya olmayacaksa Arabistan'ın daha uygun olacağını düşündük. Biz doğru olur dedik. 100. yıl özelinde hatalı bir karar olduğunu gördük. 5 gün önce Galatasaray-Fenerbahçe maçı olacaktı. Taraftar götürmüyoruz biz yıllarca. İstanbul'daki maç nasıl olacak bilmiyorduk da. Olimpiyat Stadyumu'nda 40 bin Fenerbahçe, 40 bin Galatasaray taraftarı nasıl olur diye düşündük. Sayın Dursun Özbek nasıl düşündü bilmiyoruz. İkinci opsiyon olarakta yabancı bir hakemle Arabistan'da oynansın dedik. Federasyon kabul etti ama Galatasaray kabul etmedi. Serdar Gözübüyük ile temasa geçildi hatta" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan transfer açıklaması: Krunic ve diğer isimler... Görüşme var mı?
Habere Git

"Siyasi ve taraftar seviyesinde tepkiler oluştu"

İki kulübün de divan kurulunda Suudi Arabistan'da oynama kararının veto edildiğini belirten Ali Koç "Siyasi seviyesinde, taraftar seviyesinde tepkiler oluştu 100. yılda olduğu için. Ama biz demin dediğim sebeplerden dolayı zigzag çizmedik ve sağlam durduk. Galatasaray'da da bizim divan kurulumuzda da gitmeyin denildi. Hem biz hem de Galatasaray çok baskı altında bırakıldık. Federasyon bizimle istişare etti. Kesinlikle federasyon bunu tek başına almadı. Galatasaray, TFF'ye yazı yolladı oynanmasın diye. Başkan bizi çağırdı ne düşünüyorsunuz diye biz aynı noktada durduk. Galatasaray dediki biz oynamayız demiyoruz ama siz nihai kararı verin dedi. Normalde 30 Aralık'ta oynanacaktı ama 29 Aralık'a alındı oyuncular aileleri ile tatile gitsin diye" dedi.

"Federasyonun 180 derece dönmesine anlam veremedik"

TFF'nin Süper Kupa'daki hakem kararını eleştiren Ali Koç "Biz yabancı hakem konusunda çok ciddiydik. Ama yumruk olayından sonra TFF Başkanı'nda 180 derece dönüş oldu. Sayın Bakanımıza söyledim hakem olayını. Maça atanan hakem olacak iş değil. Bırakın yabancı hakemi, hiç kabul etmeyeceğimiz hakem atandı. Bu hakemin neler yaptığını biliyorsunuz. Federasyonunun 180 derece dönmesine anlam veremedik" dedi.

"Büyük bir fiyasko oldu"

Federasyonun-Riyad Season şirktei ile yaptıkları protokolün detaylarını bilmediklerini söyleyen Koç "Bir kere hadise çok hatalı bir planlama yapılmış. Bizim tek yaptığımız konu tutanak 16 Kasım'da Fenerbahçe ve Galatasaray ile federasyonda toplantı yapılıyor. Bir sürü konu konuşuluyor burada. Bize bir tane bilgilendirme yapıldı taraftarlarla ilgili. Kulüplere yönelik şunu yapmayın, protokol buna izin verilmiyor gibi bir şey yapılmadı. Ülkenin kuralları doğrultusunda taraftarların nasıl davranılacağı bildirildi bize ama kulüplerle ilgili bir şey yapılmadı. İddialar var şu protokol imzalandı diye ama yalan bu. TFF'de var protokol bugün gizlidir gösteremeyiz gibisinden de cevap geldi. Büyük bir fiyasko oldu. Biz de bunun dibine inmek istiyoruz." dedi

İlgini Çekebilir
Ali Koç aleyhine haberlere 5 günde 1 milyar erişim
Habere Git

"TFF'den eskisi kadar çabuk cevap alamadık"

TFF ile tişört ve pankart konusunda yaşadıkları iletişim sıkıntısıı paylaşan Ali Koç "Futbol da tahammüller var. Bu TFF'nin sorumluluğunda olan bir şey. Varsa bir pankartla çıkacağınız veya tişört falan yazarsınız. Halbuki maç günü olduğu bile olmadı. Derbide şehitlerle ilgili pankart ve tişörtle çıkmak istedik ve onayı aldık. Çarşamba günü maçtan önce yazı yazdık, dedik ki ısınmaya bu tişört ve pankartla çıkacağız. Eskisi gibi çabuk bir cevap alamadık. Uçağa binerken bir daha sorduk. Federasyonumuz Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız tüm dünyaya göstereceğiz demedi mi? Formalarımız onaylandı bizim ama ısınmaya Atatürk tişörtü ve pankartıyla çıkacaktık. Galatasaray ise 100. yıl formasıyla çıkacaktı. Soyunma odasında yaşananlarda 100. yıl formasına izin verilmedi gibi düşündük. Biz savaşa dikkat çekmek için pankartı kullanmak istedik. Israr dahi etmedik bu pankarta. Federasyon bize yazı yazdı şu pankartlarla çıkacaksınız diye. Yazdıkları ilk şey 14 Aralık'ta, bu maça çıkacağımız pankartta "Şanlı Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun" yazıyordu. Çocuklarımız önde beyaz bir tişörtle, 100.yıl logosu ve Ata'mızın görselinin olduğu tişörtle çıkacaktı. Diyorlar ya hani bize son dakika değişiklik yapamazsınız diye. 3. yazıda da bize şehitlerimiz ile ilgili bir pankartla çıkacağımızı iletti" dedi.

"Cumhurbaşkanı'nın adı hiçbir konuda geçmedi"

Suudi Arabistan'da yaşanan olayların Cumhurbaşkanı ile herhangi bir alakası olmadığını vurgulayan Ali Koç "Federasyonun, yetkililerle konuştuğunu anlarsınız bundan değil mi? Biz Atatürk tişörtü ve pankartı ile çıkmamızı sorun etmedik. Demek ki oluyormuş bu. Ama bize bir yanıt bile gelmedi. Üstüne gittik, TFF Sekreteri Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap beklediklerini söyledi, anlam veremedik. Cumhurbaşkanı'nın adı hiçbir konuda geçmedi. 28 Aralık'ta tekrar sorduk, Dışişleri Bakanlığı'nda ne zaman cevap gelir diye sorduk. 'Bekliyoruz' cevabı geldi bize" dedi.

"Maçtan saatler önce öğrendik kabul edilmediğini"

Eğer Tişrötler, pankart ve çalınacak marşa Suudi yetkililerin onay vermeyeceğini bilseler karşılaşmayı orada oynamayı kabul etmeyeceklerini belirten Ali Koç "FIFA'ya sorulmadı bence bu. Bizim son dakika bir dayatmamız söz konusu değil. Organizasyonu siz yapıyorsunuz, yazışmaları siz yapıyorsunuz ve heyetlerde gidiyor. Sizlerde de Atatürk görseli, 100. yıl logosu vardı. Başkanlara "Parla" Marşı'nın da çalacağı söylenildi. Kabul etmeyeceğimiz şeylerse ki öyle görünüyor orada oynamayız. Ama biz maçtan saatler önce öğrendik bunları" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ayrılan hoca ezeli rakibin gündeminde!
Habere Git

"Norm Ender'in tweetinde gördük"

"Parla Marşı'nın" karşılaşmada okunmayacağını şarkıcı Norm Ender'in sosyal medya gönderisinden gördüklerini belirten Ali Koç "Sıkıntının farkında, oraya gideriz hemen hallederiz maçta oynanır düşüncesi hakim TFF'de. Kulüplere çıkacaksınız diye verdiğiniz pankartı çıkarttılar. Yeni bir pankart olduğunu söylediler ve bu pankartta "100. yıl kutlu olsun" pankartı verilecekti. Çocukların giyeceği tişörtlerde kaldırıldı. 'Parla Marşı' çıkarıldı sonra. Norm Ender röportaj verdi marşı söyleyeceği ile ilgili gururluyum dedi ama son anda o da çıkarıldı. Biz de Norm Ender'in tweetinde gördük" dedi.

"Bizim için o pankart olmazsa olmaz değil"

Maçtan önce barış mesajı verdiğini ve maç gününe kadar beklenmedik bir durum olmadığını belirten Fenerbahçe Başkanı "Biz Arabistan'a indik otelimize geçtik. Benim ve Selahattin Bey'in Suudi iş adamları ile toplantımız vardı. Saat 21:30'da 28 Aralık'ta bir toplantı yapıldı. Fakat, orada ilk defa bizim pankartımızın ve ısınma tişörtlerimizin kabul edilemeyeceği ifade edildi Suudiler tarafından. İstiklal Marşı çalacaksa onlarında marşının ilk 30 saniye çalması konusunda da anlaşıldı. Fenerbahçe Atatürk forması ile çıkmayacaktı, ısınmaya Atatürk tişörtüyle çıkacaktık. Federasyon yetkilisi diyor ki üst kurumlar karar verecek. Biz de Suudili arkadaşlarımıza bilet arıyoruz. A Spor'a röportaj verdim, 'İnsanlık kazansın' diyorum barış mesajı veriyorum. Filistin'deki kardeşlerimiz hakkında yeni yıl mesajı verdim. Atamızın sözünü de söylüyorum. Bizim için o pankart olmazsa olmaz da değil. Sonra ben ve yöneticilerim, Suudi Arabistan'lı yetkililerin evine gittik. Telefon geldi Büyükekşi'den 'Hemen Federasyonun kaldığı otele gelir misiniz?' dediler. Sayın Dursun Özbek 40 dk önce gitmiş bizden" dedi.

"İstiklal Marşı değil Norm Ender'in 'Parla Marşı' kaldırıldı"

"Gençlik ve Spor Bakanımız, ben, TFF Başkanı, GS Başkanı Dursun Özbek vardı topalntıda. Sonra Sayın Kasapoğlu'da katıldı. Bakanımız orta yolu bulmaya çalışıyor. TFF Başkanı her şey yolunda dedi. Biz de neden bizi çağırdınız o zaman dedik. Pankart ve tişört dediler biz de dedik ki pankartı sildik tamam ama tişört olmaz. Biz bir kere kullandık 100.yıl formasını. Beyaz formanın çubuklu versiyonuydu forma. Bizim niyetimiz bu forma ile ısınmaya çıkmaktı. Bize bunun sıkıntı olacağı söylendi. GS'de bir pankart bastırmış sanırım, ısınma formalarına da Atamızın görselini bastırmışlar. Türkiye'nin, TFF'nin 100.yılı, Atatürk'süz mü göstereceğiz? Suudiler reddetmiş bunu. İstiklal Marşımız değil, Norm Ender'in 'Parla Marşı' kaldırıldı"

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı: Süper Kupa maçı nerede oynanacak?
Habere Git

"Burada sorumluluk TFF'nin"

Organizasyondaki kaosa TFF'nin kötü planlamasının neden olduğunu söyleyen Koç "Biz kabul edemeyiz ama siz kabul edebilirsiniz dedik. Buradaki sorumluluk TFF'nin. Planlaması bile yapılmamış doğru düzgün. Biz bir talepte bulunmadık. Bize söylemediler bir şey hani deselerki FIFA kabul etmiyor o olmuyor gibi. TFF geri adım atmış haberimiz yok. Dursun Bey'de bizde hayatın olağan akışına aykırı olarak aynı karardaydık. Dursun Özbek adına konuşamam burada ama ikimizde benzer sıkıntılarda aynı noktadaydık. Bir şekilde maçı oynatmamız lazım dedik. Dedik ki gidelim sahaya çıkalım eğer sıkıntı olursa oynamayız. Ama bu sefer, stattaki kişilere garip mesajlar geldi. Bunlardan birine soyunma odasına polis girdi diye. Pankartı aldılar ve maçtan sorna vereceğiz dediler. Soyunma odalarına Suudili polisler girdi. İki takımda takımı aradı ve çıkmayın otelden dedi" ifadelerini kullandı.

"Futbolcular gelirse üstleri aranacak denildi"

Olaylar esnasında Kulüpler Birliği'nden başkanların maçı Türkiye'de oynamaları yönünde mesaj aldıklarını belirten Başkan "Oynanması için çaba sarf ettik. Fakat istenilen noktaya gelinemedi. O sırada Türkiye'de yer yerinden oynadı, işler istenilmeyen yerlere gitti. Biz 17.30'dan sonraki süreçte Türkiye'de sağlıklı bir bilgi alamadım. Ama Kulüpler Birliği Whatsapp grubunda gelin stadımızda oynayın dediler. Sonra bize bir haber daha geldi. Federasyonun yetkili birisinden denildi ki eğer futbolcular gelirse stada üstleri aranacak" dedi.

"Maça çıksaydık Federasyon çıkmayın demezdi"

Galatasaray ile birlikte bu süreçte sergiledikleri tutumu TFF'nin sergilemediğini belirten Koç "Soyunma odasındaki personelimizde bizi arayıp söyledi. İş artık inatlaşmaya başladı biz de stada gitmekten vazgeçtik. Doğru dürüst bir planlama ile iş bu noktalara gelmezdi. Misafir olduğumuz bir ülkenin hassasiyetlerini bize söyleyeceksiniz. Cevap vermedi bize TFF. Suudilerin mektubunu istedik yanımızda yok dediler. Sözleşme var, sözleşmeden haberdarlar, imza attılar dediler ama yok öyle bir şey. Yakından uzaktan alakası yok en azından Fenerbahçe adına bunları söyleyebilirim. Bu süreçte işin dibine iniyoruz biz. Oradaki insanlarla konuşuyoruz ediyoruz. Burada sıkıntı, Federasyonun çalışanlarına söyleniyor. Ama maça 3 saat kala federasyonumuzun ağzından maçın oynanmasını engel olacak bir sıkıntı var. Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıksaydı, TFF çıkmayın demezdi" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi açıklaması: ''İstifa etmeli''
Habere Git

"Bilseydik başka bir yerde oynardık"

Olaylarla alakalı bugün TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye bir mektup yazdığını belirten Koç "TFF'nin hatası var. Doğru düzgün planlama yok. Veyahutta bunların hepsi yapılmış Suudiler arıza çıkarmış. Suudiler bir gram esnemediler. Adamların bir çizgisi var. Biz bunu bilseydik gider başka yerde oynardık. Vicdanımın kaldıramadığı konu, çık oraya sözleşme yok de. Niye bunları söylemiyorsun? Bugün TFF Başkanı'na mektup yolladım" dedi.

"Bilseydik başka bir yerde oynardık"

Olaylarla alakalı bugün TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye bir mektup yazdığını belirten Koç "TFF'nin hatası var. Doğru düzgün planlama yok. Veyahutta bunların hepsi yapılmış Suudiler arıza çıkarmış. Suudiler bir gram esnemediler. Adamların bir çizgisi var. Biz bunu bilseydik gider başka yerde oynardık. Vicdanımın kaldıramadığı konu, çık oraya sözleşme yok de. Niye bunları söylemiyorsun? Bugün TFF Başkanı'na mektup yolladım" dedi.

"Suudilerle aralarında nasıl bir konuşma oldu bilmiyoruz"

"Büyükekşi, 3,5-4 saatlik toplantıda toplasanız 5 dk konuştu. İbrahim Burkay konuştu hep. Ali Koç neymiş ya? Yok Sayın Özbek'i, TFF Başkanı'nı ikna etmişim, organizasyonunu da ben yapmışım falan diyorlar. Bunu ülkemizde hepimiz belli başlı şeylerde birleşebiliriz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımız. Bunlar tartışamaya mahal vermeyeceğimiz şeylerdir. Bu tatsız konu, siyasi rekabetin malezemesi haline getirildi. Dışişleri Bakanlı'ğından bize gelen şunu yapmayın diye bir şey yok. Ama Federasyon diyorki, Dışişleri Bakanlığı'na göre hareket edelim. Dolayısıyla, Dışişlerimiz, TFF, Spor Bakanımız ve Suudililerle ne gibi konuşma oldu veya olmadı bilmiyoruz"

"Suudilerle aralarında nasıl bir konuşma oldu bilmiyoruz"

"Büyükekşi, 3,5-4 saatlik toplantıda toplasanız 5 dk konuştu. İbrahim Burkay konuştu hep. Ali Koç neymiş ya? Yok Sayın Özbek'i, TFF Başkanı'nı ikna etmişim, organizasyonunu da ben yapmışım falan diyorlar. Bunu ülkemizde hepimiz belli başlı şeylerde birleşebiliriz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımız. Bunlar tartışamaya mahal vermeyeceğimiz şeylerdir. Bu tatsız konu, siyasi rekabetin malezemesi haline getirildi. Dışişleri Bakanlı'ğından bize gelen şunu yapmayın diye bir şey yok. Ama Federasyon diyorki, Dışişleri Bakanlığı'na göre hareket edelim. Dolayısıyla, Dışişlerimiz, TFF, Spor Bakanımız ve Suudililerle ne gibi konuşma oldu veya olmadı bilmiyoruz"

"Sosyal medya paylaşımlarını durdurun"

"O kadar plansızız ki, millet statta biz oynayıp oynamayacağımızı konuşuyoruz. İlk otobüsü durduran biziz. Galatasaray Başkanı'na da söyledik ki onlarda aynı düşüncelerdeler. 18:38'de yazışma başladı. 'Takımı tutun, bizden direktif bekleyin' dedim. 18:51'de 'Haber bekliyoruz' dedim. 19'da dedim ki 'İşler karıştı. Polisler soyunma odasından pankartları almışlar' dedim. Mario Branco'ya 'Türk oyuncuların sosyal medyada paylaşım yapmalarını durdurun' dedim. Futbolcuların duygusallaştığını söyledi Sportif Direktörümüz bize. 21:20'de de 'Ne yazık ki maç oynanmıyor eve dönüyoruz' dedim.

"İki takımın bu kararının siyasetle alakası yok"

"Çok da hazırdı takım. Maçın oynanamasını dezavantaj olarak görüyoruz kendi adımıza. Süper Kupa maçını Federasyon ne zaman karar verirse orada oynayacağız. Ocak'ta deniliyor ama imkansız Ocak ayı. Ankara ve Samsun deniliyor. Ocak ayı derlerse kabul etmeyeceğiz 7 maç var Ocak ayında. Seçimlerimizin olduğu haftada Cuma günü boşluk var belki o zaman olabilir. 1.3 aldık belki üstüne 300 bin euro daha gelmiş olabilir. O parayı Federasyon isterse iade edeceğiz. Bizim yaptığımız bir sözleşme yok. Suudilerin ve TFF'nin imzaladığı bir sözleşme var. Süreç boyunca TFF şeffaf ve düzgün yapsaydı sorun olmayacaktı. İki takımın bu kararının siyasetle alakası yok. Bizim de kırmızı çizgimiz var, Atatürk'süz Süper Kupa Finali'nin olacağını kabul etmeyeceğimizi belirttik. Yanlış yaptığımızı düşünüyorum 100. yılımızın Suudi Arabistan'da oynanması hakkında"

"Kullanılmaya elverişli bazı kişiler işi siyasete çevirdi"

"Biz bir diplomatik kriz kaynağı neden olalım ki? Cumhurbaşkanımızın hiçbir alakası yok. Tanıdığım kadarıyla Cumhurbaşkanımız'da böyle bir tepki verirdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, özellikle FB maçın oynanmamasından dolayı büyük haksızlığa uğradı. Siz Fenerbahçe'nin 10 yıldır şampiyon olamadı. Siz bunu sportif bir tesadüf olarak mı görüyorsunuz? Ali Koç'un başında olduğu Fenerbahçe şampiyon olamayacak. Başkanlığımın Fenerbahçe'ye zarar verdiği bir dönem oluyor. Aday olmayı planlamıyorum. 2. dönemimin sonunda aday olmayı düşünmüyorum ama asla asla dememyi öğrendim. Bu terör örgütüne ilk duvar olan kulübüz biz. Bunlar unutuluyor. 10 yıldır şampiyon olamıyoruz. Aziz Başkan dönemi dahil 10 sene. Fenerbahçelilerin artık uyanması anlaması lazım. Birbirimize zarar vereceğimize camiamıza destek olmamız lazım"Ben siyaset önümüzü kesiyor demedim. Ama devletimiz, 3 Temmuz ve kurşunlanmamızla iligli bir şey yapması lazım. Yapmıyorsa kabul ediyor demektir. Böyle bir şey nasıl faili meçhul olabilir ya. Fenerbahçe tek başına ayakta durdu o dönemde. Devletimiz nereden döndü ya? 15 Temmuz'u hepimiz yaşadık. Cumhurbaşkanımızın ailesi risk altındaydı. Anlam veremiyorum Türkiye'de bazı kişilerin rağbet gösterilmesine. Otele gittik ve bu siayset malzemesi yapıldı özellikle de muhalefet tarafından. Muhalefetin bu davranışı, iki kulübün duruşuna ve kararına büyük zarar verdi. Siyasetin diğer tarafı ise iktidar demek istemiyorum, kullanılmaya elverişli bazı isimler işi yine siyasete çevirdi"

"Kullanılmaya elverişli bazı kişiler işi siyasete çevirdi"

"Biz bir diplomatik kriz kaynağı neden olalım ki? Cumhurbaşkanımızın hiçbir alakası yok. Tanıdığım kadarıyla Cumhurbaşkanımız'da böyle bir tepki verirdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, özellikle FB maçın oynanmamasından dolayı büyük haksızlığa uğradı. Siz Fenerbahçe'nin 10 yıldır şampiyon olamadı. Siz bunu sportif bir tesadüf olarak mı görüyorsunuz? Ali Koç'un başında olduğu Fenerbahçe şampiyon olamayacak. Başkanlığımın Fenerbahçe'ye zarar verdiği bir dönem oluyor. Aday olmayı planlamıyorum. 2. dönemimin sonunda aday olmayı düşünmüyorum ama asla asla dememyi öğrendim. Bu terör örgütüne ilk duvar olan kulübüz biz. Bunlar unutuluyor. 10 yıldır şampiyon olamıyoruz. Aziz Başkan dönemi dahil 10 sene. Fenerbahçelilerin artık uyanması anlaması lazım. Birbirimize zarar vereceğimize camiamıza destek olmamız lazım"Ben siyaset önümüzü kesiyor demedim. Ama devletimiz, 3 Temmuz ve kurşunlanmamızla iligli bir şey yapması lazım. Yapmıyorsa kabul ediyor demektir. Böyle bir şey nasıl faili meçhul olabilir ya. Fenerbahçe tek başına ayakta durdu o dönemde. Devletimiz nereden döndü ya? 15 Temmuz'u hepimiz yaşadık. Cumhurbaşkanımızın ailesi risk altındaydı. Anlam veremiyorum Türkiye'de bazı kişilerin rağbet gösterilmesine. Otele gittik ve bu siayset malzemesi yapıldı özellikle de muhalefet tarafından. Muhalefetin bu davranışı, iki kulübün duruşuna ve kararına büyük zarar verdi. Siyasetin diğer tarafı ise iktidar demek istemiyorum, kullanılmaya elverişli bazı isimler işi yine siyasete çevirdi"

"Bizi kafa kafaya getirmeye çalışan katmanlar var"

"Yurtta Sulh, Cihanda Sulh lafını FETÖ'ye bağladılar. Sen kimsin ya bu işi FETÖ'yle seviyorlar. Birisi Abdulkadir Selvi. Çok ciddi davalarda açtık. Bunlar başka bir şeye hizmet ediyorlardı şimdi başka şeye hizmet ediyorlar. Melih Altınok diyor ki 'CHP'nin başına geçecek Ali Koç'. Ya ben siyasetle ilgilenmiyorum yakından uzaktan alakam yok. Sizin Fenerbahçe ve Ali Koç'la ne sıkıntınız var ya. Herkes bana suç atıyor GS'ye bir şey yok. Adam gidiyor plansız programsız organizasyon yapıyor sonra tepki almıyor bizden de vazgeçmemizi istiyor. Ama biz tepki görüyoruz"
 
"Samimi şekilde yanlış yazabilir. Ama bunlar art niyetli insanlar. İtibar suikasti yapıyorlar. Bu bizim rakebetteki durumumuzu da etkileyecek. Görsün Fenerbahçeliler, maçlar başlasın bakın"
 
"Günah keçisi aranıyor. İşi Ali Koç'a atalım nasılsa tutar diyorlar"

"Döndükten sonra Sayın Dursun Özbek'le konuşmadık. Adamcağız ne yapsın ki suçu değil bir şeyi değil. FB ve GS, Atatürk, milletimiz ve Cumhuriyetimiz konusunda aynı yerdedir"
 
"Cumhurbaşkanımıza mektup yazdım. Özel kalemi de aradım. Bizim tarafımızdan konuyu izah ettik"

"Cumhurbaşkanımızın bizimle ilgili bir sıkıntısı olduğunu görmedim. Ama bizi kafa kafaya getirmeye çalışan bir katmanlar var. Ali Koç ne güçlüymüş ki her şeyi organize ediyor. Fenerbahçe'ye de saldırmıyorlar seçim meçim var diye. Zavallı Ali Koç, tek başına. Siyasete alet edilmesine bu olayın rahatsızız"

"Operasyonel bir olay var"

"Ali Koç'un aleyhinde yapılan bir haber 5 günder 1 milyar erişim alır mı? Operasyonel bir olay var. Örgütsel durum bu. Bizim işimiz spor. Bu 3 kulüp Cumhuriyet'ten önce kuruldu. TFF Başkanının bu son olaydan sonra istifa etmesini düşünüyorum. Ben en büyük destekçilerinden biriydim. İsterdik ki iki kulüp sahiplenilsin"

"İkinci yılında TFF Başkanı zigzag yapmaya başladı. Benim kopu sebebim bizlerin gözünün içine bakılarak gerçek olmayan şeyler ifade edildi. Federasyon Başkanımız ne yazık ki son 3 ayda özellikle olduğu yerden hiç istenmediği noktaya geldi futbol açısından konuşuyorum. Sanki bu olaylardan haberleri yokmuş gibi. Biz bir protokol bilmiyoruz ki bir şey talep edelim. DMM kafasına göre yazmazki. TFF bunu söylemiş ama gerçek bu değil"

Ali Koç'tan transfer açıklaması

"Hakem sorunumuz var. VAR gelince performans daha geriye gider mi? Başkanlık sürecim boyunca mücadele edeceğimi söylediğim bir yapı var. Altyapı sorunumuz var, yaşlı bir ligiz. Arzu ve irade varsa iklim şu an hazır olduğunu söylüyorum ama cesaret, arzu ve irade gerekiyor. Enerjimizi transfelrere vermemiz gerekirken 5 gündür bu işlerle uğraşıyoruz. Ben isim bazında konuşmayacağım. Krunic, çok istediğimiz bir futbolcu. Yazdan kalma bir konu, hocamızın çok istediği bir konu. Anormal paralar istediler yazın. Şimdi ilk yarıda çok fazla oynamadı, halen Fenerbahçe'ye gelmek istiyor. Hem oyuncuya hem de kulübüne yazın gözden çıkardığımız rakamları bu sene vermeyeceğiz. Savic ise çok pahalı, bonserivisi düşük ama maaşı yüksek. Bir stoper, minimum bir 6-8 numara almamız gerekiyor"

Ali Koç'tan transfer açıklaması

"Hakem sorunumuz var. VAR gelince performans daha geriye gider mi? Başkanlık sürecim boyunca mücadele edeceğimi söylediğim bir yapı var. Altyapı sorunumuz var, yaşlı bir ligiz. Arzu ve irade varsa iklim şu an hazır olduğunu söylüyorum ama cesaret, arzu ve irade gerekiyor. Enerjimizi transfelrere vermemiz gerekirken 5 gündür bu işlerle uğraşıyoruz. Ben isim bazında konuşmayacağım. Krunic, çok istediğimiz bir futbolcu. Yazdan kalma bir konu, hocamızın çok istediği bir konu. Anormal paralar istediler yazın. Şimdi ilk yarıda çok fazla oynamadı, halen Fenerbahçe'ye gelmek istiyor. Hem oyuncuya hem de kulübüne yazın gözden çıkardığımız rakamları bu sene vermeyeceğiz. Savic ise çok pahalı, bonserivisi düşük ama maaşı yüksek. Bir stoper, minimum bir 6-8 numara almamız gerekiyor"


"Balkan dünyasında çok fazla oyuncu getirmemiz gerekirdi. 1 futbolcu 3 ay plajda tatil yapar. Bunlar 1 hafta tatil yapar geri kalanda çalışırlar. Biz balkanlı futbolcularımızdan çok memnunuz"

Senin için hazırladığımız haberler