Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 'yavuz' yüzünü gösterdi!

Salim Manav
04.09.2021 - 12:14 | Son Güncellenme: 04.09.2021 - 12:36

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, 2. döneminde radikal kararlar aldı. Başkan Koç, Diego Perotti ve Sinan Gümüş konusunda taviz vermedi. İşte detaylar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 'yavuz' yüzünü gösterdi!

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe, hareketli bir transfer dönemi yaşarken gelenler kadar gidenler de gündem oluşturdu. Sözleşmesi feshedilen oyunculardan biri de Arjantinli Diego Perotti'ydi.

Sözleşmesi fesh edildi

Avrupa'da aralarında 5 büyük liginde bulunduğu birçok ülkede transfer döneminin bitmesinin ardından sarı lacivertliler çarşamba günü Perotti ile yolları ayırdı. Bunun ardından Arjantinli oyuncu, konu ile ilgili sosyal medyadan "Fenerbahçe hakkında kötü konuşmayacağım. Sadece neden kulüpten devam etmediğimi anlatacağım. Ve sakatlığımla alakalı tüm gerçekleri açıklayacağım" açıklaması yaptı. Yaşananların perde arkasına Ajansspor ulaştı.

Genoa ile anlaşıldı ama...

Alınan bilgiye göre sarı lacivertliler geçen sezon sakatlığı nedeniyle yararlanamadıkları Diego Perotti'nin transferi için Serie A takımlarından Genoa ile anlaştı. Ancak yaz kampına davet edilmeyen ve kendisine kulüp bulması istenen Arjantinli oyuncu, Fenerbahçe'den 2021-22 sezonunun parasını istedi. Görüşmeler uzun süre kilitlendi.

Ali Koç ile tartışma yaşandı

Fenerbahçe ile Perotti arasında transfer konusunda yapılan görüşmede tartışma yaşandı. Oyuncunun tavrı nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sinirlendi.

Transferin son gününde yanıt yok

Perotti, Fenerbahçe'yi aradan çıkararak Genoa ile anlaştı. Transferin gerçekleşmesi için Fenerbahçe ile yolları ayırmak isteyen Arjantinli bu kez Ali Koç'un sert tavrı ile karşılaştı. Perotti'nin iletişim kurma çabasına dönüş yapılmadı. Avrupa'da transfer döneminin bitmesinden bir kaç saat sonra Fenerbahçe, Arjantinli oyuncunun parasını ödedi ve sözleşmesini feshetti. Perotti'nin bu olaydan sonra sosyal medya paylaşımında bulunduğu öğrenildi.

Ali Koç: Sorun çıkarana sorun çıkarırız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Haber Global'de katıldığı programda şu açıklamayı yapmıştı: "Şu an yollarımızı ayıracağımız ama sorun çıkaran oyuncular var. Sorun çıkarana sorun çıkarırız. 1 tanesi için hatırı sayılır bonservis alıyorduk. Gitmem diye tutturdu. UEFA ile sorunlarımızı da çözecekti. Fakat, göstermiş olduğu tavır kabul edilebilir değil. Biz sakin bir şekilde, telkinlerde bulunduk fakat ben önce kalacağım, gitmem dedi. Maaşının iki misli paralar talep etti. Şimdi geldiğimiz noktada bir yere gidecek herhalde. Şunu bilsinler, sorun yaratana sorun yaratırız. Böyle davranan başkaları olursa devre arasında nasıl teklif gelirse gelsin mayısa kadar otururlar. Sorun çıkartırsalar, sorun çıkartırım. Çift yönlü ilişki. Birkaç arkadaş iyi düşünsün. Bu iki taraf için de kaybet kaybet senaryosudur. Ancak kimse koca kulübü esir alamaz."

Başkan Koç, Perotti konusundaki tavrıyla 'sorun çıkarana sorun çıkarırız' anlayışını gösterdi.

Sinan Gümüş kadro dışı bırakıldı

Fenerbahçe'nin sorun yaşadığı bir başka oyuncuysa Sinan Gümüş. Sarı lacivertliler dün yaptığı açıklamada, Caner Erkin ve Steven Caulker ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirtirken Sinan Gümüş'ü süresiz kadro dışı bıraktığını açıklamıştı. Yani Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüple inatlaşan futbolculara taviz vermeyerek 'yavuz' yüzünü göstermiş oldu.

Perotti ve Sinan Gümüş'ün performansı

Roma'dan geçen sezon transfer edilen Diego Perotti, Süper Lig'de 4 maça çıkarken 3 gol atmayı başardı. Perotti gibi geçen sezon gelen Sinan Gümüş ise Fenerbahçe formasıyla 18'i lig, 2'si kupa 20 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 3 gol atarken 1 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler