Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'ten Bir Kira Bir Yuva'ya Destek

Akın Ungan
22.02.2023 - 22:57 | Son Güncellenme: 22.02.2023 - 23:23

Depremzedeler için düzenlenen Bir Kira Bir Yuva kampanyasına Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecek de 100 kirayla katılarak destek verdi. İşte detaylar.

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'ten Bir Kira Bir Yuva'ya Destek

AJANSSPOR HABER

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin vurduğu 11 ilimizdeki depremzedelerin yaralarını sarmak için halkın dayanışma kampanyaları aralıksız devam ediyor. Bu kampanyalardan biri de bu akşam Halk TV'de gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir ile Halk TV

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Halk TV'nin birlikte organize ettiği "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına ilkokul öğrencilerinden iş insanlarına, sanatçılardan spor insanlarına kadar binlerce insan destek verdi.

Erol Bilecik'ten 100 kira yardımı

Fenerbahçe Başkanvekili ve TÜSİAD Eski Başkanı Erol Bilecik de depremzedeler için yapılan "Bir kira Bir Yuva" bağış kampanyasına 100 kira yardımıyla destek verdi. Bir kira yardımında taban bağış tutarı 10 bin lira olarak belirlendi. Konteyner için bin lirayla on bin lira arası, çadır bağışı için ise bin lira ve altı tutar belirlendi. Eski Galatasaray Yöneticisi Avukat Rezan Hepözdemir de 500 bin lira maddi destek verirken, faillerin cezalarını bulması için hukuki destek de vereceğini söyledi. Yine bir grup Galatasaray Mezunları Derneği üyesi de 20 bin lira destek verdi.

İlgini Çekebilir
99'un yaralıları omuz omuza! Sesinizi duyan var...
Habere Git

Bağış doğrudan ihtiyaç sahiplerine

Kampanya çerçevesinde bağışçılar, özellikle Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi, depremden ağır şekilde etkilenen şehirlerdeki depremzedeler için ev kirası, çadır ve konteyner temininde kullanılmak üzere maddi destekte bulundu. Toplanan bağışlar İzmir Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla doğrudan ihtiyaç sahipleriyle eşleştirilerek dağıtılacak.

Ünlü sanatçılar telefonlara baktı

İsmail Küçükkaya ve İrfan Değirmenci'nin sunuculuğunu üstlendiği "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasında stüdyoya giden Okan Bayülgen, Metin Uca, Onur Akın, Orhan Aydın, Nebil Özgentürk, Berna Laçin, Hilmi Yarayıcı, Murat Ağırel ve Ercan Kesal gibi tanınan isimler de telefonlara cevap vererek bağış topladı.

Kılıçdaroğlu da bir maaşını bağışladı

Türk tiyatrosu ve sinemasının dev mizahçılarından Metin Akpınar, 500 bin lira destek verirken, ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan 1 milyon lira, sanatçı Sıla bu yılki tüm konser gelirlerini, Gülşen ise 120 bin lira bağışladı. Bir başka sanatçı Yıldız Tilbe de 12 ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla katıldığı programda bir maaşını depremzedelere bağışladığını söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2 ailenin 1 yıllık kira ücretini üstlendi. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da 30 bin lirayla destek oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Valencia'yı farka boğdu
Habere Git

İnternet üzerinden devam edecek

"Dayanışmayı birlikte büyütelim" sloganıyla yürütülen kampanya çerçevesinde 28 bin 467 ihtiyaç sahibi belirlendi. Söz konusu kişiler için hedeflenen bağış tutarına vatandaşlar büyük ilgi göstererek, cömertliklerini bir kez daha gösterdi.

Birçok emeklinin maaşını, çocuğun da kumbarasındaki tasarrufunu bağışlaması duygusal anlar yaşattı. "Bir Kira Bir Yuva" destek kampanyası devam edecek. Bağış yapmak isteyenler https://birkirabiryuva.izmir.bel.tr/ internet sitesini kullanabilir.

Senin için hazırladığımız haberler