Fenerbahçe Beko Baskonia'yı ezdi geçti! Rekor gecesi

12.01.2021 - 22:38 | Son Güncellenme: 12.01.2021 - 22:56

Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague normal sezonun 19. maçında TD Systems Baskonia'yı 96-76 yendi. Bu sezon ilk kez bir İspanya ekibini yenen temsilcimiz, galibiyet serisini 4 maça çıkardı. 29 asistle EuroLeague kulüp rekorunu kıran sarı lacivertlilerde Nando de Colo, Ahmet Düveroğlu ve Jan Vesely yıldızlaştı. İlk maçı 86-68 kaybeden Fenerbahçe Beko ikili averajı da aldı.

Fenerbahçe Beko Baskonia'yı ezdi geçti! Rekor gecesi

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk çeyreği enteresan anlara sahne oldu. TD Systems Baskonia, üçlüklerle ayakta durmaya çalıştı. Lakin temsilcimiz, dış atışlarının yanı sıra, Jan Vesely'nin boyalı alanda baskınlığı ile oyunun gidişatını kendi lehine çevirdi. Fenerbahçe Beko, Jarell Eddie'nin çeyreğin bitimine 2 saniye kala attığı üçlükle farkı çift hanelere çıkardı ve ilk 10 dakikayı 28-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe 6-0'lık bir mini seri ile başlayan İspanya temsilcisi, oyundan kolay kopmayacağını gösterdi. Ancak Sarı Lacivertliler, kritik yerlerde bulduğu sayılarla skordaki dengeyi korudu. Lorenzo Brown'ın 3 sayılık basketiyle farkı bir kez daha çift hanelere çıkaran Fener, devre arasında soyunma odasına 51-41'lik üstünlükle gitti. 

Temponun yükseldiği üçüncü çeyrekte işler Fenerbahçe Beko'nun lehine gitti. Gerek içeriden gerekse dışarıdan aradığı şutları bulup isabete çeviren temsilcimiz, farkı bir ara 20 sayıya kadar çıkardı. Son 10 dakikaya 75-56 önde giren Sarı Lacivertliler, oyundaki hakimiyetini sürdürdü ve mücadeleden 96-76 galip ayrıldı. 

Art arda 4. maçını kazanan Fenerbahçe Beko, TD Systems Baskonia karşısında 29 asist yaparak, EuroLegaue'de kulüp rekorunu kırdı. Temsilcimizde Nando De Colo, 27 sayı, 3 asist ve 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Jan Vesely de 17 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle öne çıkan bir diğer isimdi. Baskonia'da Alec Peters 15 sayı kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler