Fenerbahçe Beko transferi resmen açıkladı!

05.08.2020 - 14:08 | Son Güncellenme: 05.08.2020 - 14:32

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, kadrosunu güçlendirdi. Kenan Sipahi transferini resmen duyuran sarı-lacivertliler anlaşmanın süresini de açıkladı. Kenan Sipahi kimdir? Kaç yıllık sözleşme yapıldı? Tüm detaylar...

Fenerbahçe Beko transferi resmen açıkladı!

AJANSSPOR-HABER

Zeljko Obradovic’in ayrılığı sonrasında Igor Kokoskov’u başantrenörlük görevine getiren Fenerbahçe Beko transfer açıklaması yaptı. Kenan Sipahi ile anlaşma sağlandı. Kenan Sipahi ile kaç yıllık sözleşme imzalandı? İşte detaylar…

Kenan Sipahi ile 1 yıllık anlaşma yapıldı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı yeni sezon kadro planlamaları kapsamında, İspanya’nın Real Betis takımında forma giyen oyun kurucu Kenan Sipahi (1.98, 1995) ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

Kenan Sipahi kimdir?

26 Mayıs 1995 tarihinde Priştine’de dünyaya gelen Kenan Sipahi, basketbol kariyerine Tofaş altyapısında başladı. 2010 yılında Tofaş A Takımı’na yükselen Kenan, 2013 yılına kadar bu takımın formasını giydi. Bu süreçte Türk Milli Takımı ile alt yaş kategorilerinde de forma giyen Kenan, 2011 yılında bronz, 2013 yılında da altın madalya kazanan U18 Milli Takımı'nın en önemli parçalarından biri oldu. Kenan Sipahi, 2013’te U18 Turnuvası’nın MVP’si oldu ve en iyi beşinde yer aldı.

Kenan Sipahi 2013-14 sezonunda Zeljko Obradovic yönetiminde yeniden yapılanmaya giden Fenerbahçe’ye transfer oldu. Başarılı oyun kurucu, ilk sezonunun ortalarında önemli bir sakatlık yaşasa da Fenerbahçe formasını iki sezon boyunca başarıyla terletti ve 2015 yılında ilk kez Final Four oynayan kadroda yer alma onurunu da yaşadı.

Fenerbahçe’den ayrılmıştı…

2015 yazında Fenerbahçe’den ayrılan Kenan, 2015-16’da Pınar Karşıyaka, 2016-17, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında ise Beşiktaş formaları giydi. Kenan Sipahi, 2019 yazında yurt dışında forma giyme kararı aldı ve İspanya’nın Real Betis takımına transfer oldu. İspanyol temsilcisinin formasıyla 23 ACB maçında görev yapan Kenan, maç başına 7.3 sayı, 3.5 asist, 2.3 ribaund ortalamaları tutturdu.

Önemli bir oyun kurucusu...

Türk basketbolunun yakın geçmişte yetiştirdiği en önemli oyun kuruculardan biri olan basketbolcu, pozisyonu için uzun ve güçlü fiziğinin yanı sıra oldukça iyi bir saha görüşüne de sahip. Kenan Sipahi, genç yaşından itibaren kulüp takımları seviyesinde yaşadığı tecrübelerin yanında, Türkiye Milli Takımı formasını da defalarca giydi.

Fenerbahçe’den tebrik mesajı

Fenerbahçe transferle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Kenan Sipahi’ye hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu bir sezon yaşamasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kenan Sipahi de transfer sonrası yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye geri döndüğüm için çok mutluyum. Ayrılırken büyük üzüntü duymuştum. Yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler