"Covid-19 bulgularına rastlanılmıştır"

21.03.2020 - 12:37 | Son Güncellenme: 21.03.2020 - 17:15

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'ndaki bazı isimlerde korona virüs -Kovid 19 şüphesi doğdu. Kulüp, olaya dair neler yapılacağını açıkladı.

"Covid-19 bulgularına rastlanılmıştır"

Türkiye'de ilk kez bir spor kulübünde koronavirüse şüphesine rastlandı. Fenerbahçe Bekolu basketbolcular koronavirüse mi yakalandı? Kimlerde belirtiler var? İşte detaylar...

Fenerbahçe kulübü, Basketbol A Takımı'nda koronavirüs belirtisi olan isimler olduğunu açıkladı.

İşte Fenerbahçe'nin açıklaması!

"Basketbol A Takımımızda yapılan rutin kontroller sonrasında A Takımımızdan bazı oyuncularımız ile idari kadro çalışanlarımızda yeni tip Corona virüs (Covid-19) belirtilerine rastlanmıştır.

Belirtilerin tespit edilmesiyle birlikte sağlık heyetimiz duruma ivedilikle müdahale etmiş, takımımız detaylı tarama testleri için hastaneye yönlendirilmiştir. 

Hastane taramaları sonrasında detaylı bilgilendirme kamuoyuna duyurulacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü"

Sarı lacivertli ekip koronavirüs belirtisi olan isimlerle ilgili bir bilgi paylaşmadı.

Ancak edinilen bilgiye göre şu ana kadar 4'ü sporcu, 3'ü de idareci olmak üzere, 7 kişi de koronavirüs şüphesi doğdu. Sporcuların tetkikleri dünden bu yana yapılıyor. Kesin sonuçlar testlerin tamamlanmasıyla ortaya çıkacak.

AJANSSPOR

Koronavirüs testleri pozitif mi çıktı?

Öte yandan Fenerbahçeli 7 ismin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı iddia ediliyor. Ancak kesin sonuçlar ikinci testlerden sonra belli olacak. Daha önce bazı vakalarda ilk testler pozitif çıksa da ikinci testlerin negatif olduğu görüldü.

"Covid -19 bulgularına rastlanılmıştır"

Fenerbahçe bugün (21 Mart Cumartesi) akşam saatlerinde sporcu, teknik kadro ve idarecilerinde Covid-19 bulgularına rastlanıldığını duyurdu.

Sarı-Lacivertli takımdan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı sporcularımız, teknik kadromuz ve idari çalışanlarımız yapılan rutin tetkiklerde Covid-19 bulgularına rastlanması sebebiyle detaylı değerlendirilmeleri amacıyla hastaneye  sevkleri gerçekleştirilmiştir.

Hastanede COVİD-19 şüphesi ile detaylı olarak değerlendirilen oyuncularımıza gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapılmış ve test için alınan numuneleri Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarına gönderilmiştir.

Yapılan tıbbi değerlendirmede, şu an için hiçbir oyuncumuzda hastanede yatmalarını gerektirecek bir klinik tablo söz konusu değildir. Bir idari çalışanımız ise hastanede tedbir amaçlı kontrol altında tutulmaktadır.

Takım oyuncularımız evde sosyal izolasyonla yakın takip edilmektedirler.

Sağlık Bakanlığımızdan gelecek test sonuçları sonrasında kamuoyuna yeni bir açıklama yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Senin için hazırladığımız haberler