Fenerbahçe Beko'da teknik ekibe 2 dev hamle! Jasikevicius ile yolları tekrar kesişti

Akın Ungan
21.06.2024 - 19:33 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 19:41

Fenerbahçe Beko, teknik ekibe 2 ismi dahil etti. Ertuğrul Erdoğan ve David Garcia, 2024-25 sezonunda Fenerbahçe Beko'nun teknik ekibinde yer alacak.

Fenerbahçe Beko'da teknik ekibe 2 dev hamle! Jasikevicius ile yolları tekrar kesişti

AJANSSPOR HABER

2024-25 sezonu öncesi kadro yapılanma çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Ertuğrul Erdoğan ve David Garcia'yı teknik ekibe dahil ettiğini duyurdu. Sarunas Jasikevicius ile yollar tekrar bir araya geldi.

Sezonu Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu ve EuroLeague Final Four’u 4’üncü olarak kapatan Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz günlerde takımın iki asistan koçu Radovan Trifunovic ve Erdem Bilmen ile yollarını ayırmıştı. Bunun üzerine Fenerbahçe Beko, ayrılan iki ismin yerine iki yeni ekleme yaptı.

Ertuğrul Erdoğan kimdir?

18 Ekim 1968’de Ankara’da dünyaya gelen Ertuğrul Erdoğan, 2000 – 2013 yılları arasında Fenerbahçe basketboluna farklı kademe ve görevlerde başarıyla hizmet etmiştir. Fenerbahçe basketboluna çeşitli noktalarda önemli katkılar sağlayan ve birçok başarının parçası olan Erdoğan, 2010 yılında ise dönemin baş antrenörü Bogdan Tanjevic’in rahatsızlığı nedeniyle sezonu baş antrenör olarak tamamlamış ve final serisinde Anadolu Efes’i geçerek şampiyonluğa ulaşmasında önemli pay sahibi olmuştu.

Ertuğrul Erdoğan evine geri döndü!

Milli Takımımızda da önemli görevler üstlenen Ertuğrul Erdoğan, kariyerinde ayrıca Mülkiye (yardımcı antrenör), PTT (yardımcı antrenör), Galatasaray (yardımcı antrenör ve başantrenör), Iowa State (yardımcı antrenör), Oyak Renault (yardımcı antrenör), Türk Telekom (başantrenör), İstanbul BB (başantrenör), Slask Wroclaw (başantrenör) ve Runa BC (başantrenör) ekiplerinde olmak üzere birçok farklı takımda görev yaptı. Erdoğan, son iki sezonunu Slask Wroclaw ile Polonya’da ve Runa BC ile Rusya’da başantrenör olarak geçirmişti.

David Garcia kimdir?

22 Haziran 1982 doğumlu İspanyol çalıştırıcı David Garcia, 2010-11 sezonundan 2023 yazına dek Barcelona’da görev yaptı. Garcia, başta Sarunas Jasikevicius olmak üzere, Georgios Bartzokas, Sito Alonso ve Svetislav Pesic gibi isimlerle çalıştı. David Garcia en son olarak Baskonia’nın teknik ekibinde yer alıyordu.

41 yaşındaki David Garcia Barcelona’da koç Saras Jasikevicius’un yardımcılarından biriydi. Fenerbahçe Beko'da yolları tekrar kesişmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler