Fenerbahçe Beko deniliyordu, Anadolu Efes'e geldi

13.01.2021 - 16:23 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 16:56

Sezon başında kadrosuna sadece Erten Gazi takviyesinde bulunan Anadolu Efes, NBA'de Brooklyn Nets forması giyen Boşnak yıldız Dzanan Musa'yı renklerine bağlamak üzere. İşte Dzanan Musa ile ilgili tüm detaylar...

Fenerbahçe Beko deniliyordu, Anadolu Efes'e geldi

Dış HABER - AJANSSPOR

THY EuroLeague'de geçen sezonki mevcut kadrosunun neredeyse tamamını koruyan Anadolu Efes, 2020-2021 sezonu için ikinci transferini yapmaya hazırlanıyor.

Eurohoops'ta yer alan habere göre Efes, Boşnak gard-forvet Dzanan Musa'yı transfer ediyor. Musa'nın Lacivert Beyazlılar ile sözleşmesi 2023 yazına kadar olacak. Daha önce Musa ile ilgili Avrupa basınında Fenerbahçe Beko'ya gideceği ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Efes de resmi açıklamayı yaptı. İstanbul Avrupa Yakası ekibi, Musa ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

Anadolu Efes'te Krunoslav Simon, James Anderson gibi isimler, Dzanan Musa gibi hem şutör gard hem de kısa forvet olarak görev alıyor.  

 

Dzanan Musa kimdir?

8 Mayıs 1999 doğumlu Dzanan Musa, henüz 16 yaşında, Cedevita Zagreb forması ile THY EuroLeague deneyimi yaşamıştı.

2018 yılının NBA Draftı'nda, Brooklyn Nets tarafından 1. tur 29. sıradan seçilen Musa, New York ekibi ile 2 sezon geçirdi. Genç oyuncu, Nets ile NBA'de 49 maçta görev alırken, 4.3 sayı ve 1.9 ribaund ortalamalarını tutturdu.

21 yaşındaki Musa, aynı dönem içinde Nets'in G-League'deki gelişim takımı Long Island Nets'te de forma giydi. 

Senin için hazırladığımız haberler