Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Achille Polonara sabırsız

30.08.2021 - 17:46 | Son Güncellenme: 30.08.2021 - 17:56

Basketbol haberleri... Fenerbahçe Beko'nun transferde kadrosuna kattığı İtalyan basketbolcu Achille Polonara yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Achille Polonara sabırsız

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferlerinden Achille Polonara, geçen sezonki performansının da üstüne çıkarak, sarı-lacivertli kulüple maçlar ve kupalar kazanmak istediğini söyledi. İtalyan forvet, Topuk Yaylası Tesisleri’ndeki kampta FB TV'ye konuştu.

Polonara'nın taraftar heyecanı

Achille Polonara, “Burada Fenerbahçe Ailesi’nin bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Benim için Fenerbahçe Beko demek, Avrupa’nın en iyi takımlarından biri demek. Aynı zamanda Fenerbahçe taraftarının önünde parkeye çıkacak olmaktan dolayı büyük bir heyecan duyuyorum” dedi.

'Datome ve Melli ile imzadan sonra konuştum'

Tecrübeli basketbolcu, "Transfer sürecinde sarı lacivertli formayı giymiş İtalyan oyuncular Gigi Datome ve Melli ile konuştun mu?" sorusuna, “İmzalamadan önce çok fazla konuşmadım çünkü Fenerbahçe’den gelen teklif benim için öncelikti. Kulübün bana ulaşmasından sonra menajerimle konuştuğumuzda diğer opsiyonlara gerek olmadığını ifade ettik. O nedenle bahsettiğiniz isimlerle imzadan sonra konuştum. Hepsi bana şehirle, organizasyonla ilgili çok olumlu şeyler bahsetti” yanıtını verdi.

'Shengelia ayrılınca önüm açıldı'

Geçen sene Baskonia forması ile gösterdiği başarılı perfomansla ilgili de konuşan Polonara, “Geçen yıl benim için gerçekten iyiydi. EuroLeague’deki ikinci yılımdı. Belki de ana oyuncu olarak EuroLeague’de ilk sezonumdu ve bunu iyi değerlendirdim. İlk yılda Avrupa’nın en iyi 4 numaralarından birinin arkasından oyuna dahil oluyordum. Shengelia, Avrupa’nın en iyi kariyerli oyuncularından biri. Dolayısıyla onun ayrılığı ve bütün bunların etkisiyle daha iyi performans ortaya koyabildim. Bu yıl da yapmak istediğim bu: Enerjimle, sertliğimle birlikte takım arkadaşlarıma ve koça katkı sağlayabilmek. Daha fazlasını yeni takımımım Fenerbahçe’ye vermek için sabırsızlanıyorum” yorumunda bulundu.

Vesely ile tribünleri coşturmaya aday

Polonara, "Varese’de oynadığın dönemde kazandığı smaç yarışması sonrası ‘Polon Air’ lakabını aldın. Fenerbahçe Beko’da da Jan Vesely, ‘Vesely Airlenes’ diye anılıyor. Taraftarları heyecanlandıran bir durum. Neler söylemek istersin?" sorusuna, “Umarım bu spektaküler basketbola, hareketlere katkı sağlayabilirim ama benim önceliğim burada maçlar ve kupalar kazanmak” yanıtını verdi.

'Djordjevic'in basketbol IQ'su yüksek'

Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Aleksandar Djordjevic’le ilgili görüşlerini de paylaşan İtalyan oyuncu, “Onu sevdiğimi söyleyebilirim. İnsan olarak İtalya’dan da biliyordum ama koç olarak birlikte çalışmamıştık. Oyuncularıyla konuşmayı, paylaşmayı ve tavsiyeler vermeyi seviyor. Müthiş bir oyunculuk kariyeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok yüksek bir basketbol IQ’suna sahip. Takımı nasıl yöneteceğini biliyor. Geçtiğimiz sezonda takımını İtalya’da şampiyon yapan koçtan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler