Fenerbahçe Beko'ya Nemanja Bjelica'dan iyi haber!

Eren Tuncay
02.03.2023 - 09:02 | Son Güncellenme: 02.03.2023 - 09:45

Fenerbahçe Beko'nun sezon başında kadrosuna kattığı Nemanja Bjelica, sakatlık sorunları nedeniyle sarı-lacivertlilere katkı verememişti. İyi haber geldi.

Fenerbahçe Beko'ya Nemanja Bjelica'dan iyi haber!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, sezon başında takıma katılmasına rağmen sakatlıklardan dolayı bir türlü sarı-lacivertli takım ile beraber olamayan Nemanja Bjelica'nın durumu hakkında S Sport'a açıklamalarda bulundu.

Üç kere nükseden sakatlık

Yannier, Bjelica'nın sakatlığıı hakkında detay verirken, “Nemanja, ağzımızda acı bir tat bırakan tek konu. Çünkü sezon başından beri sahaya çıkamadı bunun sebebi ise biz sözleşme imzaladıktan sonra Sırbistan Milli Takımı’nda yaşadığı sakatlık. İki defa aynı sakatlığı tekrarlanarak bize geldi ve biz onu sahaya döndürme çabalarındayken üçüncü kez nüksetti. İleri yaşta bir oyuncu olduğu için bu bir risk teşkil edebiliyor. Bu yüzden çok fazla temkinli davrandık.” dedi.

FIBA'dan sigorta ücreti istendi

Sırbistan'daki sakatlığından dolayı sigorta ücreti istediklerini açıklayan Yannier, “Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Nemanja yaklaşık 6 aylık süreyi kaçırmış oldu, bu süreyi Sırbistan’da sakatlığından dolayı kaçırdığı için FIBA ile yazışmalarımız oldu ve sigorta tarafından ona ödenen rakamın karşılanması içinde süreç son noktada. Ona ödenen ücretin sigorta tarafından karşılanacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Tyler Dorsey resmen Fenerbahçe Beko'da!
Habere Git

Nemanja Bjelica'nın dönüş tarihi

Yıldız oyuncunun dönüş tarihini açıklayan genel menajer, “İki haftadır antremanlar yapıyor. Takıma adapte olması ve maç kondisyonu kazanması ayrı bir nokta. Bundan sonrası koçun tercihi olacaktır. Cuma günü kadroda olacağını düşünüyorum ama bu koçun kararı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague programı

Fenerbahçe Beko, EuroLeague mücadelesinde cuma günü sahasında Virtus Bologna ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler bu sezon EuroLeague'de 24 maçta aldığı 15 galibiyet ve 9 mağlubiyet ile 4. sırada yer alıyor.

Yeni transfer hakkında: Hedefler uydu

Yeni transfer Tyler Dorsey transferi ile ilgili konuşan Yannier, ”Dorsey, yazdan beri radarımızda olan bir oyuncuydu. Aslında yaz planlamamızda ilk sırayı verdiğimiz oyunculardan biriydi. O dönemki önceliği NBA‘de kariyerini devam ettirmekti. Daha sonra sezon içerisinde yine iletişimimiz oldu. O dönemde tekrar şansını G-League’de değerlendirdi. Ama tüm bu etkileşimler aramızı ısıttı. Plan ve projelerimize aslında hakim olmasını sağladı. Biz kendisiyle iletişim halindeydik ve detayları konuşuyorduk. Önümüzdeki iki üç seneyi planladığımızı belirttik. Hedeflerimiz uyuştu ve yarım sezon artı iki sezon şeklinde kapalı bir anlaşma sağladık.” diyerek sözlerini noktaladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Guduric ile yola devam!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler