AJANSSPOR
Fenerbahçe Beko, takımın başına yeni koç arayışlarında mutlu sona ulaştı.
Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic'in ayrılığından sonra başantrenör arayışları sonucunda yeni isimle anlaşmaya vardı.
Sarı-lacivertliler, Obradovic'in ayrılığından kısa bir süre sonra yeni koçuyla anlaşma sağlamayı başardı.
Fenerbahçe Beko, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Slovenya Milli Takımı'nın başantrenörü Igor Kokoskov ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Obradovic'ten sonra Kanarya, bir kez daha Sırp bir koçu takımın başına geçirmiş oldu.
Fenerbahçe Beko, öncelikli olarak Obradovic'in ayrılmasının hemen ardından aralarının çok iyi olduğu Sarunas Jasikevicius'a teklif götürdü. Görüşmeler iyi gitmiş olsa da, Barcelona'nın İspanya Ligi'nde şampiyonluğu Baskonia'ya kaptırmasıyla Katalan ekibinin koçu Svetislav Pesic ile yollar ayrılmıştı. Bunun üzerine Jasikevicius, daha önceden hayali olan Barcelona'yla anlaşarak takımın başına geçti.
48 yaşındaki Sırp koç Igor Kokoskov, 2018'de NBA ekiplerinden Phoenix Suns ile anlaşarak NBA tarihindeki ilk Avrupalı başantrenör olmuştu. Takımda sorunlar yaşayan tecrübeli başantrenör, Suns'tan ayrılarak eski Fenerbahçe Beko oyuncusu Bogdan Bogdanovic'in formasını giydiği bir diğer NBA ekibi Sacramento Kings'in yardımcı antrenörü olarak görev alıyordu. Kokoskov aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı'nın da koçu.
Igor Kokoskov, 2004 ve 2005'te Sırbistan-Karadağ Milli Takımı'nda Zeljko Obradovic'in yardımcısı olarak görev almıştı.
beIN Sports'tan İsmail Şenol'un bildirdiğine göre Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko'nun başına geldiğinde iki kez Igor Kokoskov'a asistanı olma teklifi yaptı ancak Sırp koç, NBA'de devam etmek istedi.