"Fenerbahçe beni alarak iyi bir iş yaptı"

16.09.2020 - 14:09 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 15:12

Fenerbahçe'nin yeni transferi Marcel Tisserand, basın mensuplarının karşısına geçti ve soruları yanıtladı. Transfer süreci, Galatasaray derbisi, şampiyonluk ve birçok konuda konuştu.

"Fenerbahçe beni alarak iyi bir iş yaptı"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe
'nin yeni transferi Marcel Tisserand, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.Tisserand, Fenerbahçe gibi büyük bir camianın reddedilmesinin mümkün olmadığını ifade ederken, "Fenerbahçe için ortaya bir karakter koyacağım. Şampiyonluk yolunda yardım etmek istiyorum. Fenerbahçe beni alarak doğru bir iş yaptı" dedi. Ayrıca futbolcu Türk futbolu hakkındaki fikirlerini açıkladı ve Galatasaray derbisinde oynamayı amaçladığını ifade etti. Ajansspor olarak Marcel Tisserand'ın açıklamalarını an be an aktardık. İşte o açıklamalar...

"Fenerbahçe'den teklif gelirse reddedemezsin"

Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük kulüplerinden biri olduğunu söyleyen savunmacı, "Fenerbahçe'de olduğum için çok mutluyum. Uzun zamandır konuşuyorduk. Bugün buradayım ve imza attım. Takımıma, çalışıp en iyi şekilde katkı sağlamak istiyorum.

Fenerbahçe gibi bir takımdan teklif alırsanız reddedemezsiniz. Dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Burada olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe tarihinde birçok oyuncu var. Ben de onların yolundan yürümek istiyorum. Transferde tercih sebeplerim bunlar" şeklinde konuştu.

"Şampiyonluk yolunda katkı sağlamak istiyorum"

Oyun tarzı hakkında bilgi veren Tisserand, "İkili mücadeleleri seven bir oyuncuyum. Alan varsa, topla birlikte çıkmayı severim. Saha içinde bir karakter göstermeyi seviyorum. Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda katkı sağlamak istiyorum" dedi.

"N'Sakala ile konuştum"

Fenerbahçe'ye gelmeden önce N'Sakala ile konuştuğunu söyleyen deneyimli savunmacı, "Fenerbahçe'yi daha önce de tanıyordum. Burada Anelka gibi bir oyuncu oynadı. Hayranıyım. Beşiktaşlı N'Sakala ile konuştum. Burayla ilgili çok güzel şeyler söylendi bana. Karar vermesi de kolay oldu" ifadelerini kullandı.

"Adapte olacağıma inanıyorum"

Takıma katkı sağlamak istediğini vurgulayan 27 yaşındaki futbolcu, "Herhangi bir sakatlığım yok. Kulübün isteği doğrultusunda testlerden geçtik. Kulüp bir oyuncu alırken, durumu kesinleştirmek ve oyuncuyu bilmek adına bir süreç izliyor. Herhangi bir sakatlığım yok. İyi durumdayım. Aslında 6 aydır iki defans oyuncusu olarak oynuyorduk. Ben iki ayağımı da kullanabiliyorum, solda da oynarım sağda da.

Adapte olacağıma inanıyorum. Bunun için zaman gerek. Fransa'da oynadım, Almanya'da oynadım. Afrika Kupası çok sert geçer. Orada da oynamıştım. Fiziksel açıdan hazır olacağım ve katkı sağlayacağım" dedi.

"İyi oyunculara karşı oynadım"

Takımla ilk antrenmana çıktığını vurgulayan Tisserand, "Antrenmanda hocamız bana 'Hoş geldin' dedi. Ben de takım arkadaşlarıma, 'Sizlerle birlikte mücadele edeceğim. Şampiyonluk için elimden geleni yapacağım' dedim.

İyi oyunculara karşı oynamaktan keyif alıyorum. Her futbolcu bu seviyede oynamak ister. Zlatan ve Cavani'ye karşı oynadım. Falcao'ya karşı oynadım. Lewandowski ve Aubameyang'a karşı da oynadım. Bu tarz oyunculara karşı oynamak elbette beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

"Sahada rakip, dışarıda arkadaşız"

Demokratik Kongo Milli Takımı'ndan arkadaşı Luyindama hakkında da konuşan 27 yaşındaki savunmacı, "Şu anda Luyindama Galatasaray'ın oyuncusu ve benim rakibim. Herkes kendi işini yapıyor. Tabii ki Türkiye'de rakibiz. Milli Takım'da dostluğumuz var. Sahada rakip, dışarıda arkadaşız" dedi.

"Galatasaray maçında olmak isterim"

Galatasaray derbisinde oynamak istediğini söyleyen Tisserand, "Taraftarların isteklerinin olması gayet normal. En iyi oyuncuları ve en iyi sonucu görmek isterler. Fenerbahçe büyük bir kulüp. Şaşırmadım. Pozitif şeyler bekliyorlar. Fenerbahçe beni buraya getirerek bence iyi bir iş yaptı.

Türkiye Ligi'ni ve derbileri takip ediyordum. Derbiler özel maçlardır. Galatasaray maçında olmak isterim. Ama o maçtan önce unutulmaması gereken bir lig maçımız daha olduğudur" dedi.

Deneyimli savunma oyuncusu, "Nabil Dirar'ı buraya gelmeden önce tanıyordum. Monaco'da beraber oynadık. İsim olarak da tanıdığım, televizyondan gördüğüm oyuncular var.

Bir an önce lige adapte olmak istiyorum. Fizik olarak da kendi karakterimi de ortaya koymak istiyorum. Pozisyonları önceden süzmek gibi özelliklerimi sergilemek istiyorum. Karakterimi en iyi şekilde ortaya koymayı hedefliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler