Mehmet Demirkol: Fenerbahçe bir dahaki satışta kapıyı 50 milyondan açabilir

29.08.2024 - 00:11 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 08:10

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'li Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton Hove Albion'a transferini değerlendirdi. İşte detaylar...

Mehmet Demirkol: Fenerbahçe bir dahaki satışta kapıyı 50 milyondan açabilir

AJANSSPOR-HABER

Spor Yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında yayınlanan "Oyna Devam" programında Fenerbahçe'nin Ferdi Kadıoğlu'nu Premier League ekibi Brighton Hove Albion'a satışını değerlendirdi.

"Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferi"

Ferdi Kadıoğlu'nun Fenerbahçe'deki kariyer gelişimine vurgu yapan Demirkol "Fenerbahçe, Ferdi’yi dönüştürdü. Ferdi 17 yaşında Avrupa’dan Fenerbahçe’ye transfer olurken, biraz rahvan ve yaratıcı bir ofansif orta sahaydı. Forvete yakın bir oyuncuydu. Canavar bir beke dönüştü. Oyuncunun buna ikna olması da, Fenerbahçe’nin bunu yapabilmesi de çok önemli. Adam başka bir insana dönüştü. Türk futbol tarihinin en karlı transferi, 1.4 milyon Euro’ya alınıp 30 milyon Euro’ya satıldı." dedi.

"Fenerbahçe 6 senede 200 milyon Euro kazandı!"

Fenerbahçe'nin Avrupa sattığı oyuncu sayısı arttıkça genç oyuncular için bir cazibe merkezi olabileceğine vurgu yapan başarılı yorumcu "Fenerbahçe’nin satışları son 6 senede 200 milyon Euro oldu. Bunu yapmak zorundasın. İlgi çekmek için yapmak zorundasın; bu adamlar Altay’ı Manchester United’a sattı, Arda’yı Real Madrid’e sattı, Ferdi’yi Brighton’a sattıyı 20 yaşındaki bir oyuncuya dedirtebilmelisin." dedi.

İlgini Çekebilir
Belçika devinden Fenerbahçe'nin teklifine ret!
Habere Git

"Süper Lig genç oyuncular için ilgi çekici bir hal alıyor"

Oyuncuların Süper Lig'e olan bakışını değerlendiren Mehmet Demirkol "Türkiye’nin futboldaki algısı 'emekliliğe gidilir' şeklindeydi. Halen daha birçoğu açıdan öyle. Ama genç isimler için de ilgi çekici. Bunları yapmak zorundayız." dedi.

"Ali Koç yönetimini övmek lazım"

Fenerbahçe'nin son yıllarda oyuncu geliştirip sattığı modeli öven Demirkol "Ali Koç yönetimini birçok yönden eleştiriyorum. Eleştirmeye de devam edeceğim anlayamadığım çok şey oluyor. Ama bir genç futbolcu öğütücüsünden, iş oyuncu geliştirip satan bir mekanizmaya dönüştü. Övmek lazım. Fenerbahçe iyi bir vitrin olmaya doğru da gidiyor." dedi.

"Fenerbahçe bir dahaki satışta kapıyı 50 milyondan açabilir"

Fenerbahçe'nin Avrupa'nın büyük kulüplerine yaptığı satışların ilerleyen dönemde elde edeceği bonservis gelirlerini arttıracağını belirten gazeteci "Vitrin oldukça transferde fiyatlar da artıyor. 20’den başladın, 30 oldu. Bir sonraki isimde, bu Oosterwolde olabilir, yada Szymanski olabilir. Bu sefer 50’den kapısını açılabilir." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Amrabat transferinde dünya devi rakip oldu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler