"Fenerbahçe bu sezon çok kapandı"

10.07.2020 - 19:14 | Son Güncellenme: 10.07.2020 - 19:14

"Fenerbahçe bu sezon çok kapandı"

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza, Brezilya basınına sarı lacivertli takımla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Teknik direktörlük için bir davet geleceğine inanmıyorum"

Alex teknik direktörlük veya yöneticilik ile ilgili gelen soruya, "Teknik direktörlük için bir davet geleceğine inanmıyorum çünkü Emre Belözoğlu ile iyi bir ilişkim var, onunla uzun süre birlikte oynadık, sürekli görüşüyoruz ve bu konu hakkında bana bir şey söylemedi" şeklinde cevap verdi.

Brezilyalı efsane Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü hakkında ise, "Sanırım bir Türk teknik direktörün peşindeler" dedi.

"Savunmacı oynayacak futbol karakterine sahip değil"

Sabah'tan alınan habere göre; Jailson'un stoper mevkisinde oynamasını değerlendiren Alex, "Jailson şu anda gerçek mevkinde oynamıyor. Gremio'da, orta sahada iyi bir performans sergiliyordu. Aslında, Fenerbahçe kariyerine başladığında iyiydi. Ancak, Fenerbahçe stopersiz sezonunda onu değerlendirdi. Sonrasında Gustavo, Jailson'un yerine alındı. Jailson, kendi mevkinde olmayan yerlerde oynadı. O, bir savunmacı olarak oynayacak futbol karakterine sahip değil. Şu anda takımın istikrarsız görüntüsünde bir sebep gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin 6 yıldır kupa kazanamadığını hatırlatan Alex, "İnanılmaz bir şekilde Sivasspor favori oldu. Sivasspor daha düzenli bir ekip ve daha az baskısı var. Fenerbahçe bu sezon çok kapandı ve 6 sene herhangi bir kupa kaldırmamak onlar için karmaşık bir duruma neden oldu" diyerek sözlerini noktadı.

Alex de Souza, Fenerbahçe formasıyla 344 resmi maça çıkarken 171 gol attı ve 146 asist yaptı. Brezilyalı futbolcu sarı lacivertli takımla 3 kez de şampiyonluk sevinci yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler