Fenerbahçe TFF Yöneticisi Yusuf Günay'a Ceza İstedi Ama Reddedildi

Akın Ungan
20.06.2023 - 23:41 | Son Güncellenme: 21.06.2023 - 00:10

Fenerbahçe'nin TFF yöneticisi Yusuf Günay'ın Etiki Kurulu ve Disiplin Kurulu'na verilmesini talep ettiği ortaya çıktı. İşte resmi dilekçe ve TFF'nin verdiği cevap.

Fenerbahçe TFF Yöneticisi Yusuf Günay'a Ceza İstedi Ama Reddedildi

Atilla TÜRKER - AJANSSPOR

Süper Lig Galatasaray'ın şampiyonluğu ile tamamlandı. Gözler artık yeni sezona çevrilmiş durumda. Ama geride kalan sezonda gerek kulüpler arasında gerekse de kulüplerle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında kavgalar yaşandı. Fenerbahçe'nin, 4 Mayıs 2023'te TFF Başkanlığı'na başvururak, yönetim kurulu üyesi Yusuf Günay'ın Etik Kurulu'na verilmesini istediği ortaya çıktı.

TFF yöneticileri bağımsız ve tarafsız olmalı

Fenerbahçe Futbol A.Ş imzasıyla yapılan başvuruda Günay'ın TFF yönetim kurulu üyeliğiyle bağdaşmayan ve etik davranış ilkelerine aykırı açıklalamaları nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edilmesi talep edildi. Başvuru dilekçesinde TFF'nin özerk bir kuruluş olduğuna vurgu yapıldıktan sonra yönetim kuruluna seçilen üyelerin kurumun statüsü gereği görevlerini icra ederken bağımsız ve tarafsız olmaları, ilkelerine uygun şekilde hareket etmek zorunda oldukları hatırlatıldı.

Koç'a yönelik kibirli ve zihinsel körlük ifadeleri

Dilekçede başkanvekilliği, icra kurulu üyeliği, kulüp lisans işleri ve Engelli Federasyonları sorumlusu gibi çok sayıda görevi bulunan Günay'ın sosyal medya hesabı üzerinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında yaptığı açıklamaya yer verildi. Söz konusu paylaşımda Günay, Koç'un kendisi hakkında yaptığı açıklamaya cevap veriyor.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | İşte Ali Koç'un görüştüğü yerli teknik direktör!
Habere Git

Günay, "Kibir, zihinsel körlük getirir. Başkalarına saldırganlık yaparak, iftira ve hakaret ederek başarılı olunamayacağı artık görülmelidir. Sayın Koç, bulunduğu makamın önem ve mahiyetini idrak ederse, yakışıksız üslup ve söylemlere ihtiyacağı kalmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

"Günay spor ahlakına aykırı tutum aldı"

Fenerbahçe, başvuru dilekçesinde Günay'ın cevap hakkından ziyade subjektif yorum yaptığını belirtilerek, "Kulübümüz başkanına ithafen kibirli olduğu, zihinsel körlük yaşadığı, saldırgan olduğu, iftira ve hakarette bulunduğu ve bu davranışlarla başarılı olamayacağı şeklinde subjektif, sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı bir tutum ve yaklaşımla fair-play'e aykırı şekilde açıklama ve beyanlarda bulunduğu görülmektedir" denildi.

"Günay, Özbek ile birlikte derbiyi izledi"

Fenerbahçe, söz konusu başvurusunda, Günay'ın açıklama yaptığı aynı günde Beşiktaş-Galatasaray derbisini sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek ile izleyerek tarafgir yaklaşamını sürdürdüğü de savunuldu. Sarı lacivertliler bu nedenle Günay'ın bağımsız ve tarafsız olma ilkelerine uygun hareket etmediğinin açık olduğunu kaydetti.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'i ikna turları başladı! Ali Koç görüştü
Habere Git

"TFF yöneticisinin dokunulmazlığı yok"

Yusuf Günay'ın TFF Statüsü'nü ihlal ettiği iddia edilen şikâyet dilekçesinde, ayrıca TFF Etik Kurulu Talimatı'nın nesnellik düzenlemesine de aykırı hareket ettiği öne sürüldü. Benzer açıklamaları yaptıklarında kulüp başkan ve yöneticilerinin disiplin kuruluna sevk edildikleri vurgulunan dilekçede, TFF yöneticiliğinin bir dokunulmazlık hakkı doğurmadığı belirtildi.

"Günay Etik ve Disiplin kurullarına verilsin"

Fenerbahçe'nin başvurusunda TFF yöneticilerinin de Futbol Disiplin Talimatı'na aykırı tutum aldıklarında disipline verilebileceği savunularak, "Neticeten tüm bu ihlaller ve açıklamalar gözetildiğinde, yönetim kurulu üyesi Yusuf Günay'ın Etik Kurulu'na ve Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini  talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur" denildi.

"Yusuf Günay'a yaptırımlar uygulansın"

Dilekçenin netice ve istem bölümünde şu ifadelere yer verildi: "TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay'ın Futbol Disiplin Talimatı madde 81 uyarınca Etik Kurulu'na sevkiyle disiplin yargılaması yapılmak üzere, devamında Disiplin Kurulu'na sekvi ve nihayetinde gerekli yaptırımların uygulanmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz"

İlgini Çekebilir
Kocaman'dan Koç'a çağrı: Karar ver
Habere Git

TFF'den Fenerbahçe'ye ret geldi

Peki Fenerbahçe'nin Yusuf Günay'ın Etik Kurulu'na sevk edilmesine dair talebinin sonucu ne oldu? Elde ettiğimiz bilgilere göre Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, sarı lacivertlilerin 4 sayfalık talebini reddetti. Yani Fenerbahçe A.Ş'nin dilekçesi yürürlüğe sokulmadı.

Senin için hazırladığımız haberler