Rennes - Fenerbahçe: 2-2 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
15.09.2022 - 22:56 | Son Güncellenme: 16.09.2022 - 00:46

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe, Fransa'da Rennes'e konuk oldu. Maç 2-2 berabere bitti. Fenerbahçe grupta 2. Rennes ise 1. sırada yer aldı.

Rennes - Fenerbahçe: 2-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci haftasında Fenerbahçe, Ligue 1 ekibi Rennes ile karşı karşıya geldi. Fransa'da oynanan mücadelede 2-0 geriye düşen temsilcimiz, maçı 2-2 berabere tamamladı. Kiev galibiyetinin ardından B Grubu'ndaki ikinci maçtan 1 puan çıkaran Fenerbahçe 2. Rennes ise 1. sırada yer aldı.

Puanlar eşit

Rennes deplasmanından 1 puanla dönen Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Kadıköy'de ağırladığı Dinamo Kiev maçından aldığı 3 puanla beraber 4 puana yükseldi. Aynı haftada gruptaki bir diğer takım AEK Larnaca'yı mağlup etmeyi başaran Rennes, Sarı-Lacivertliler'le beraber eşit puanda kaldı.

Avrupa Ligi B Grubu puan durumu

SIRA

TAKIM OM G B M A Y P

1

Rennes 2 1 1 0 4 3 4

2

Fenerbahçe 2 1 1 0 4 3 4

3

AEK Larnaca 2 1 0 1 2 2 3

4

Dinamo Kiev 2 0 0 2 1 3 0

UEFA Avrupa Ligi B Grubu haftanın sonuçları

  • Rennes 2-2 Fenerbahçe
  • Dinamo Kiev 0-1 AEK Larnaca

Jesus rotasyona gitti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçına göre takımını rotasyonlu bir kadroyla sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, Kiev karşısındaki ilk 11'de görevlendirdiği isimlerden Ferdi Kadıoğlu, Willian Arao, Miguel Crespo, Ezgjan Alioski, Joao Pedro ve Diego Rossi'yi yedek kulübesine çekti.

Deneyimli çalıştırıcı, bu isimlerin yerine Bright Osayi-Samuel, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Lincoln Henrique, İrfan Can Kahveci ve Michy Batshuayi'yi ilk 11'e sürdü.

Mert Hakan bu sezon ilk kez 11'de

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Mert Hakan Yandaş, bu sezon ilk kez bir maça ilk 11'de çıktı. Sezon başında yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre takımından ayrı kalan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, ilk maçını 22 Ağustos'ta Adana Demirspor'a karşı oynamış ve sonradan oyuna girmişti. Daha sonra 4 maçta daha sonradan oyuna dahil olan Mert Hakan, bu sezon ilk 11'de ilk kez Rennes'e karşı forma giydi.

Maça hızlı başlayan taraf Fenerbahçe

Maçın henüz başında Fenerbahçe, Batshuayi ile gole çok yaklaştı. 7. dakikada sol kanattan kullanılan korner sonrası devam eden baskıda Lincoln'ün ortaya çevirdiği topu ceza alanı sağ çaprazındaki Szalai kafayla indirdi. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu yay üzerinden İsmail bekletmeden içeri çevirdi. Penaltı noktasından Batshuayi'nin dönerek bekletmeden vuruşunda kaleci Mandanda sağına yattı ve topu iki hamlede kontrol etti.

İrfan attı, VAR'dan döndü

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin imzasıyla öne geçti. Fakat VAR kararıyla gol geçerlilik kazanmadı. İsmail'in sol kanattan uzun kullandığı taç atışında savunmadan seken topa ceza alanı sol çaprazından Lincoln gelişine vurdu. Kale alanı önündeki Batshuayi'en seken topa sol çaprazdan İrfan Can sol ayağının üsrüyle sert vurdu ve üst direğin içine çarpan top ağlarla buluştu.

Ancak golle ilgili bir VAR incelemesi başlatıldı. İncelemenin ardından Batshuayi'ye çarpıp sol çapraza açılan top sırasında İrfan Can Kahveci'nin ofsayt pozisyonunda olduğu tespit edildi. Fenerbahçe'nin golü iptal edildi.

Bir anda her şey çöktü

Mücadelenin ilk yarısında daha baskın bir görüntü çizen Fenerbahçe, ikinci yarıya da aynı felsefe ile çıktı. Maçın 52. dakikasında savunma arkasına sarkan Terrier, Rennes'i öne geçiren golü buldu. Bu dakikaya kadar tehlike yaratamayan ev ekibinin kaleyi bulan ilk şutu gol oldu.

Kendi yarı alanından hızla çıkan Rennes'de Meling'in derinlemesine pasıyla orta alandan savunma arkasına hareketlenen Terrier sol çaprazdan içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda sağ ayak içiyle uzak köşeye yaptığı vuruşta Altay'ın yanından topu ağlara yolladı.

Santradan sonra ikinci gol!

Bu golün ardından konsantrasyon kaybı yaşayan Sarı-Lacivertliler, santradan hemen sonra, 54. dakikada ikinci golü kalesinde gördü. Bu sefer savunma arkasına sarkan Majer'di. Tıpkı ilk golde olduğu gibi Rennes'de bu kez de Terrier kendi yarı alanının ortalarından savunmamızın arasına etkili pas gönderdi. Orta çizgiden ileri çıkan Majer savunma arkasında buluştuğu topla sağ çaprazdan içeri girdi ve kaleci Altay'ı da çalımlayıp, son çizgiye doğru inerken yaptığı vuruşla topu boş ağlara gönderdi.

İrfan Can'dan Fenerbahçe'ye hayat öpücüğü!

İkinci golden sonra Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin nefis golüyle reaksiyon gösterdi. Altay'ın hemen başlattığı oyunda kendi yarı alanının ortalarında topu alan Mert Hakan bışluğu bulunca hızla ileri çıktı ve sağ kanattaki İrfan Can'ı gördü. Çaprazdan yaya doğr hareketlenen İrfan Can ceza alanı dışından sol ayağıyla yakın köşeye çok sert ve düzgün vurdu. Top ağlarla buluştu.

Uzatmalarda gelen penaltı puanı kurtardı

83. dakikada 10 kişi kalan Rennes, maçın son dakikalarında Fenerbahçe'nin baskısına dayanamadı. İrfan Can'ın golünden sonra vitesi arttıran Sarı-Lacivertliler, 90+1'de penaltı kazandı. Topun başına geçen Enner Valencia, eşitliği sağlayan golü kaydetti.

İlgini Çekebilir
Haftanın kazananı Türkiye oldu! Yunanistan'ı geçtik...
Habere Git

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

7. dakikada İsmail’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi’nin şutunda kaleci Mandanda meşin yuvarlağı kontrol etti.
15. dakikada sol kanattan Mert Hakan'ın ortasında ceza sahası içinde Gustavo'nun kafa vuruşu yandan dışarı çıktı.
25. dakikada ceza sahası sol çaprazdan İrfan Can’ın vuruşunda top ağlara gitti. VAR incelemesi sonucunda ofsayt nedeniyle gol iptal edildi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

52. dakikada savunmanın arasına atılan pasa hareketlenen Terrier, kaleci Altay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-0
54. dakikada Martin Terrier’in savunmanın arkasına attığı topla kaleci Altay ile karşı karşıya kalan Lovro Majer, Altay'ı da geçerek meşin yuvarlağı filelere yolladı. 2-0
60. dakikada Mert Hakan’ın pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan İrfan Can’ın ceza sahasına sokulup çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1
90+1. dakikada Bourigeaud, ceza sahası içinde Valencia’yı düşürünce hakem penaltı kararı verdi.
90+2. dakikada beyaz noktanın başına geçen Valencia topu ağlara gönderdi. 2-2

Senin için hazırladığımız haberler