Fenerbahçe Doğuş yine finalde

19.05.2018 - 00:13 | Son Güncellenme: 19.05.2018 - 00:14

FENERBAHÇE DOĞUŞ YİNE FİNALDE

Spor tarihimize altın harflerle yazacağımız çok özel günlerden birini yaşıyoruz. Obradovic yine yapacağını yaptı. Düşünün maçlardan önce düzenlenen basın toplantısına giriyorsunuz, karşınızda rakip olarak bulunan üç takım var. Real Madrid gibi dünya markası yıllardır başında Pablo Laso var. Laso “Obradovic’in Madrid’te Coach olarak çalışırken, oyuncusu idi.” CSKA Moskova, başında bulunan teknik adam, İtiudis yıllarca, Obradovic’in asistanlığını yapmış. Ve son olarak dördüncü takımın Coachu Jasikevicius’da yıllarca, Pahathiniakos’da Obradovic’in oyunculuğu yapmış.

Kısaca bir masanın etrafında buluşan ve Avrupa’nın en büyüğü olmak için gelen dört takımın teknik ekibi sanki: “aile pokeri için bir araya gelmişlerdi!” Şaka değil, hangi spor adamının Avrupa finali gibi bir organizasyonda böyle harika bir pozisyonla karşılaşılır? İlk randevu Avrupa’da basketbol ülkesi olarak tanınan Litvanya’nın temsilcisi Kaunas ileydi. Fenerbahçe seyircisi yavaş yavaş Avrupa finallerine gelmeye alıştı. Ancak rakip üzerinde yeterli baskı kuramadılar. Zamanla o da olacak! Çünkü böyle turnuvalarda seyirci baskısı çok önemli. Litvanya Başkanının maça gelmesi ve efsane oyuncuları Sabonis ile birlikte sohbetinin ekrana yansıması ne kadar hoştu.

Obradovic Kaunas’a özel bir taktik hazırlamıştı. Maçın ilk saniyesinden itibaren “tam saha baskı” yaptırdı. Tek ve önemli oyun kurucu Pangos inanın nefes almak için fırsat bulamadı, ilk sayısını 4.39 da atabildi. Maça 7-1 başladık. Özellikle Ahmet bu çeyreği çok iyi geçirdi. İlk çeyrek 19/13 geçildi. Savunmamız oturmuştu. Kaunas sayı bulmakta zorlanıyordu. Ancak bizde çok rahat sayı bulamıyorduk! Datome ilk çeyreğin sonunda oyuna girdi ve önemli mesajlar verdi. Kaunas 0/2 üçlük denemesi vardı.

Baskıya devam eden ikinci çeyrekte, Thompson’un savunmada ki, acemi hareketleri rakibe sayı imkanı tanıdı. Biz savunmada başarılı olmak için çok didindik. Vesely’i çok sert savunma ile durdurmaya çalıştılar. Hücumda başarısız oldukça Obradovic rotasyon yapmak mecburiyetinde kaldı. Devrede soyunma odasına gidilirken, 39/33 öndeydik.

Üçüncü çeyrekte, biraz yorulduk. Jasikevicius tüm gücü ile oyuncularını Fenerbahçe Doğuş’un üstüne saldırmasını istedi. Sert savunma yapıyoruz, tamam. Sorun yok. Ama bir türlü rahat basket atamıyoruz. Özellikle 7 hücum ribaundu verdik. Dıxon devreye girmeye başlasa da, skor bir anda 54/50 önde bitirmeyi başardık.

Son çeyrek finale bir adım kala, Dıxon tüm sene, sakattı, oynamadı, oynamaya başladığında formsuzdu. Hele Thompson’un 9 dakikada hiç bir şey yapmadan sahada gezinmesi, o sürede hücumda 4 kişi ile oynamamıza neden oldu. Diğer oyuncularımız bir türlü vites yükseltemedi! Sadece Dıxon, Sloukas ve Datome öyle sayılar attılar ki, uygun adım finale yürüdük. Vesely 8 sayıda kalırken, Sloukas 14 sayı, Dıxon 19 sayı, Datome 16 sayı, Wanamaker 9 sayı, Kalinic 2 sayı, Melli 4 sayı ve Ahmet 4 sayı ile oynadı. Şimdi sıra finaldeki rakibi beklemeye kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler