Fenerbahçe Miha Zajc ile Yollarını Ayıracak, 2 Futbolcu Transfer Listesinde

Akın Ungan
09.12.2022 - 08:25 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 08:50

Fenerbahçe, transfer planını yaptı. 2 oyuncu yakın takibe alındı. Miha Zajc ile yolların ayrılması beklenirken, 2 futbolcunun bonservisinde indirime gidildi.

Fenerbahçe Miha Zajc ile Yollarını Ayıracak, 2 Futbolcu Transfer Listesinde

Oynadığı futbol ve çizdiği grafik ile taraftarını memnun eden Fenerbahçe, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen araya lider girdi. Teknik direktör Jorge Jesus ve öğrencilerinin sergilediği performans dikkat çekerken, Sarı-Lacivertliler'in Avrupa ve Türkiye'de sahaya koyduğu mücadele başarı getirdi.

Fenerbahçe'nin Ocak planı belli oldu

Fanatik'in haberine göre devre arası transfer dönemi için planını hazırlayan Fenerbahçe, listesine iki ismi ekledi. Radarına aldığı iki yeni oyuncuyu yakından takip eden Ali Koç yönetiminin, iki futbolcunun bonservis ücretlerinde indirime gideceği, bir oyuncusuyla ise Ocak ayında yollarını ayıracağı ifade edildi.

Zajc ile yollar ayrılıyor

Geçtiğimiz sezon Miguel Crespo ile orta sahanın değişmez ismi olan Miha Zajc, bu sezon Jorge Jesus'un göreve gelmesi ile eskisi kadar forma şansı bulamadı. Daha önce yaptığı açıklamada neden ilk 11'de şans bulamadığı bilmediğini ifade eden Zajc ile yolların Ocak ayında ayrılması bekleniyor. Sloven orta saha sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmak istemiyor. Ali Koç yönetimi ise 28 yaşındaki futbolcu ile devre arasında yolları ayırma kararı aldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Samet Akaydın transferine dev engel: Bakkala dönemeyiz!
Habere Git

Zajc ile ilgilenen kulüpler

Bu sezon 12 karşılaşmada 575 dakika süre bulan Zajc, 2 kez rakip fileleri havalandırırken, 1 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. Zajc, 2 maçta ise sarı kart gördü. Miha Zajc ile ilgilenenler arasında İtalya Serie A ekipleri bulunuyor.

  • Torino
  • Lecce
  • Bologna
  • Monza

İki futbolcunun bonservisinde indirim

Fenerbahçe yönetimi, sezon başında satın alma opsiyonuyla farklı takımlara kiraladığı Mergim Berisha ile Ally Samatta'nın satılması için bonservislerinde indirime gidecek. Kaynak yaratma arayışında olan Sarı-Lacivertliler, iki oyuncuyu da düşük bonservis bedelleri karşılığında bu kulüplere önerecek.

Mergim Berisha bu sezon Bundesliga ekibi Augsburg ile 10 karşılaşmada görev aldı. 24 yaşındaki santrfor, 3 kez gol sevinci yaşarken, 4 defa da asist yaptı.

İlgini Çekebilir
"Biz Rıdvan'ı 5 ay sonra geri döndürmek için götürmedik"
Habere Git

Mbwana Ally Samatta ise sezon başında Belçika'nın Genk takımına kiralandı. Bu ekiple toplamda 13 müsabakada süre alan 29 yaşındaki forvet, 1 kez rakip fileleri havalandırabildi.

Olayinka ve Semenyo'ya yakın takip

Hücum hattına takviyede bulunmak isteyen Fenerbahçe, Ocak ayı transfer dönemi için iki futbolcuyu yakın takibe aldı. 1 numaralı hedef olan Vincent Aboubakar transferinin olmama ihtimaline karşı Ali Koç yönetimi, daha önce de gündemine gelen Slavia Praglı Peter Olayinka ve Bristol City'de forma giyen Antoine Semenyo ile ilgileniyor.

Slavia Prag forması giyen Peter Olayinka, bu sezon 23 maça çıktı. 27 yaşındaki santrfor 11 gol, 4 asist ile oynadı. Championship ekiplerinden Bristol City'de oynayan Antoine Semenyo ise 18 müsabakada süre buldu. 22 yaşındaki golcü 4 kez rakip fileleri havalandırdı, 1 maçta ise takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler