'Yeni Mesut Özil' Fenerbahçe'de! (Video)

21.07.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 17:16

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, gelecek sezon için yapılanıyor. Sarı-lacivertliler, Almanya'da Mainz forması giyen ve Yeni Mesut Özil olarak lanse edilen Erkan Eyibil ile anlaşmaya vardı. Transferle ilgili tüm detaylar...

'Yeni Mesut Özil' Fenerbahçe'de! (Video)

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz takımında forma giyen 19 yaşındaki
Erkan Eyibil ile anlaşma sağladı. Peki Eyibil kimdir? Hangi mevkide oynuyor? İşte detaylar...

Kanarya, Mainz forması giyen 19 yaşındaki Erkan Eyibil’in satın alma opsiyonu ile kiralanması konusunda anlaşma sağladı. Eyibil daha önce Beşiktaş'ın transfer gündemine de gelmişti. 

6 gol 4 asist

Alman ekibi ile olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam eden Eyibil; bu sezon forma giydiği 17 maçta 6 gol ve 4 asist kaydetti. 

'Yeni Mesut Özil' olarak adlandırılan 19 yaşındaki oyuncu, pandemi sürecinde TRT Spor'a konuşmuştu. 

 

''Yeni Mesut Özil denmesi baskı oluşturmaz aksine motive eder''

İki ay önce ilk profesyonel sözleşmeni imzaladın. Öncelikle hayırlı olsun. 5 yıla yakındır Mainz'in çatısı altındasın. Neler hissediyorsun?

"Açıkçası iki kelime ile ifade etmem gerekseydi bu kelimeler kesinlikle 'mutluluk' ve 'gurur' olurdu. Ufak yaşlardan beri profesyonel olmanın hayaliyle motive olarak çok çalıştım. Tabii ki bu daha başlangıç, önümde yürümem gereken çok uzun bir yol var ama bu anı yaşamak hem ailem için hem benim için çok büyük bir gururdu. Aynı zamanda verdiğim emeklerin karşılığını somut olarak almaya başladığımı görmek bana tarif edilemez bir mutluluk vermişti. Ama dediğim gibi bu daha benim için yolun çok başı ve sadece benim uzun vadeli hedeflerimin ilk basamağı."

Geleceğe yönelik hedeflerin neler? 'Yeni Mesut Özil' yakıştırması yapılıyor… Bu yakıştırma üzerinde bir baskı yaratıyor mu?

"Mesut Özil çok büyük bir futbolcu. Geçtiğimiz aylarda Londra'da kendisinin misafiri oldum ve tanışma fırsatı da buldum. Onun gibi bir oyuncuyla ismimin yan yana geçiyor olması çok güzel bir duygu. Tabii ki bu durum beni daha iyi olabilmek için motive ediyor. Üzerimde bir baskı hissetmiyorum ancak insanların benim için bu yakıştırmaları yapıyor olmaları kendi potansiyelimin farkına varmamı ve daha iyi yerlere gelebilmek için motive olmamı sağlıyor. Bu durumun bana hissettirdiği duygu baskı değil ancak gurur olabilir."

10 numara pozisyonunda oynuyorsun ve tekniğin ile dikkat çekiyorsun. Örnek aldığın biri ya da idolün var mı?

"İdol olarak gördüğüm iki oyuncu var; Lionel Messi ve Mesut Özil. Her ne kadar oyun tarzları biraz farklı olsa da ikisini de çok beğeniyorum. Az önce de söylediğim gibi Mesut Özil ile yüz yüze tanışma fırsatım da oldu. Kendisi futbolculuğu kadar kişiliğiyle de örnek alınması gereken bir oyuncu. Bu iki oyuncu benim için çok özel ve idol olarak gördüğüm oyuncular."

''Milli takım için henüz karar vermedim, iki ülke ile de görüşüyorum''

Almanya Milli Takımı'nın alt yaş takımlarından oynadığını ve göz önünde olduğunu biliyoruz. Almanya Futbol Federasyonu veya Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, teknik adamlar ya da yetkililerle herhangi bir görüşmen oldu mu gelecek adına? Bu konuda senin fikrin nedir?

"Şu anda Almanya Milli Takımı'nın alt yaş takımlarında oynuyorum. Bireysel gelişimim adına bu kategorilerde milli takım düzeyinde oynamamın bana çok şey kattığını düşünüyorum. Şimdiye kadar gelecek adına herhangi bir karar vermiş durumda değilim ve açıkçası bu konuyu şu an itibariyle çok düşünmüyorum. Tabii ki zaman zaman her iki federasyondan da yetkililer geliyor ama gelecekte ne olacağını inanın ben de bilmiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler