Fenerbahçe, Erol Bulut'u neden tercih etti?

07.08.2020 - 11:43 | Son Güncellenme: 07.08.2020 - 11:49

Fenerbahçe son dakika haberleri... Süper Lig ekibi Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Erol Bulut ile anlaştı. Peki, Fenerbahçe, Erol Bulut'u neden tercih etti? İşte detaylar...

Fenerbahçe, Erol Bulut'u neden tercih etti?

Barış ŞEHİRLİOĞLU - DETAY HABER

Fenerbahçe teknik direktörlük görevine getirilen Erol Bulut ile yeni sezona umut, heyecan dolu, bembeyaz bir sayfa açarak giriyor. Erol Bulut, hırslı, çağdaş, genç olmasının yanı sıra elde ettiği başarılar ve hedefleri olan bir teknik adam olarak da dikkat çekiyor.

Camianın içinden gelmiş taze bir kan olan Bulut, beyefendi kişiliği ile de Fenerbahçe değerleriyle örtüşüyor. Fenerbahçe'nin Erol Hocayı tercih etmesinin başlıca nedenleri modern çağa uygun, futbol biliminin tüm donanımlarını kullanan, teknik-taktik konularında sürekli gelişime açık bir strateji uyguluyor olması.

Sarı Lacivertli formayı futbolcu olarak da giyen ve şampiyonluklar yaşayan Erol Hoca, sadece bununla sınırlı kalmayıp yeni yapılanma ile birlikte Fenerbahçe'yi Avrupa'da da layık olduğu seviyelere de yükseltmek için var gücü ile çalışma gayretinde. Antrenman metodları, rakip analizleri ve geliştirdiği yöntemler ile çağı yakalayan ve kendini geliştiren bir isim olmasıyla Fenerbahçe’nin dikkatini çeken Erol Bulut, Futbol altyapı eğitimini Almanya'da aldı.

Açıklamalarında vurguladığı mesajlarla dikkat çeken teknik adam, uygulanan birçok antrenman metodolijisinin artık geride kaldığı saptamasını yaparken her geçen gün takip ettiği ve çalışmalarına adapte ettiği yeni metotlarla da gittiği takımlarda fark yaratıyor. Erol Hoca özellikle geçtiğimiz sezon Alanyaspor ile yakaladığı istatistiksel başarılar dikakt çekici. Erol Bulut'un talebeleri 194 şut ile Süper Ligin rakip kaleye en çok şut atan takımı oldu.

Bulut'un takımı ligin kalesinde Fenerbahçe'den sonra 360 rakamı ile en az şut gören ikinci takımı. Erol hoca büyük önem verdiği varyasyon,duran top çalışmaları ile takımına 13 gol ile duran toplardan en çok gol bulan ligin 2.takımı ünvanını kazandırdı. Alanyaspor'un lige damga vuran bir diğer istatistiği ise 19 gol ile atak oyunda kalesinde ligin en az gol gören takımı. Futbol iletişiminin önemi bilen, oyuncuları ile kurduğu ilişki seviyesinde de başarısını ispat etmiş bir isim.

Erol Bulut oyuncuları ile kurduğu ilişkilerle de dikkat çekiyor. Hangi futbolcu ile hangi perdeden konuşacağını çok iyi bilen bir isim. Etkin seviyede yaptığı rakip analizlerini oyuncularına ideal süreleri toplantılarla onları sıkmadan bilgilendiriyor. Kompakt oyun anlayışı ile dikkat çeken Erol Hoca, takımları topu kazandığına rakip kaleye dikine ve etkili bir şekilde hücum stratejisini uygulaması ile de dikkat çekiyor. Savunma stratejisi olarak ön alanda baskıyı tercih etmesi, Fenerbahçe'den beklenen oyun yapısı ile de birebir örtüşüyor. Genel olarak bakıldığında Erol Bulut, realist, antrenman bilimine önem veren, teknik taktik konularda gelişime açık, modern futbolu takip eden hedefli bir teknik adam.

Süper ligde kısa sürede göstermiş olduğu potansiyelini, Fenerbahçe'nin gücü ve değerleri ile birleştirip daha önce sırtına giydiği formasıyla yaşadığı şampiyonlukları, bu kez saha kenarından teknik adam olarak yaşamayı hedefleyen Bulut, geleceğin parlak Türk teknik adamları arasında ilk sıralarda gösteriliyor. Taraftarın da desteği ve güveni ile görevine başlayan Bulut, camianın beklentilerini bilen bir isim olarak daha göreve gelmeden kadro planlaması ve bir çok konuda Başkan ve yönetimle istişareler yaparak görevine başladı.

Senin için hazırladığımız haberler