Fenerbahçe - Galatasaray derbisi TFF'ye nefes aldırdı

Cüneyt Muharremoğlu
08.01.2023 - 22:09 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 22:13

Hakem tartışmasının damga vurduğu haftada hakemler Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Alper Ulusoy, Serkan Tokat ve Serkan Ok Fenerbahçe- Galatasaray derbisindeki yönetimiyle alkışı hak etti.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi TFF'ye nefes aldırdı

Hüseyin ÖZKÖK  - AJANSSPOR

Galatasaray, Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek hem 2023'ün lik derbisini kazandı hem de zirvede en yakın rakibiyle puan farkını 4'e çıkardı. Merkez Hakem Kurulu, hakem tartışmalarıyla geçen haftada en kıdemli ismini Halil Umut Meler'i görevlendirdi. VAR'a Alper Ulusoy, AVAR'a ise Serkan Tokat ve Serkan Ok atandı.

Pozisyon pozisyon kararlar

Derbiyi pozisyon pozisyon incelersek maçın 11. dakikasında Gustavo Henrique, Barış Alper Yılmaz'ı çekerek düşürdü. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, VAR işareti yaparak pozisyonun kırmızı kart olduğunu iddia etti. Ancak Meler'in kararı doğruydu.

VAR devrede! Kıl payı ofsayt

Maçın en tartışmalı anlarından biri 13. dakikada yaşadı. Sergio Oliveria'nın sert vuruşunu Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır çeldi. Yaşanan karambolde Abdülkerim Bardakçı topu ağlara gönderdi. VAR burada devreye girdi ve Vitor Nelsson'un kılpayı ofsaytta kaldığını tespit etti. İki dakika sonra Kerem Aktürkoğlu'nun bariz ofsaytta olduğu pozisyonda top ağlara gitti ancak iki golde geçerlilik kazanmadı.

İlgini Çekebilir
100. yılın ilk derbisinde zafer Cimbom'un
Habere Git

Sarı kartlar havada uçuştu

Maçın 26. dakikasında Sacha Boey, bir taç kararı için topu yere vurdu. Halil Umut Meler, sarı kartını gösterirken Sergio Oliveria hakemi kolundan çekti. İki oyuncu disiplin suçundan sarı kart yedi. 34 dakikada Vitor Nelsson rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü. 

Mertens itirazdan cezalı duruma düştü

İlk yarının bitmesinin ardından Galatasaraylı Dryers Mertens, hakeme şiddetli itirazda bulundu. Maç boyu bu tür itirazlara prim vermeyen Halil Amut Meler bir kez daha sarı kartını kulandı. Bu sezon 4. sarı kartını gören Mertens cezalı duruma düştü.

İkinci yarı VAR incelemesiyle gol!

İkinci yarıda 75. dakikada Enner Valencia, rakibi Berkan Kutlu'yu geçtikten sonra arkadan çekildi. Meler bir kez daha sarı kart verdi. Maçın en kritik incelemelerden biri 78. dakikada yaşandı. Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golde hakemler golü verdi. VAR'da yapılan incelemede pozisyonun ofsayt olmadığı belirlendi ve hakemler haklı çıktı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın 7. harikası!
Habere Git

İrfan Can Kahveci'ye VAR'dan kırmızı kart

85. dakikada İrfan Can Kahveci'nin Galatasaraylı Leo Dubois'ya tabanla yaptığı müdahalede VAR devreye girdi. Hakem Meler, ekranda yaptığı inceleme sonucunda kırmızı kartını çıkardı. 

Hakemler sınıfı geçti

90+10'da Galatasaray Mauro Icardi ile 3. golü buldu. Arjantinli futbolcu gol sonrası formasını çıkararak sevinç yaşadı. Meler, doğru bir şekilde Icardi'yi sarı kartla cezalandırdı. Sonuç olarak hem sahadaki hem VAR'daki hakemler Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki yönetimiyle sınıfı geçti. Maç sonunda kimsenin hakem konuşmaması TFF'ye rahat nefes aldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler