Fenerbahçe, Galatasaray'a 10 pozisyon gönderecek! Ali Koç'tan olay sözler

Cüneyt Muharremoğlu
05.11.2022 - 15:11 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 15:19

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakemin hata yaptığı 10 pozisyonu yayınlanması için GS TV'ye göndereceklerini belirterek "Böyle giderse programda tek konu Fenerbahçe olabilir" dedi.

Fenerbahçe, Galatasaray'a 10 pozisyon gönderecek! Ali Koç'tan olay sözler

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında hakem hataları konusunda yaşanan polemik Ali Koç'un açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Koç, Fenerbahçe maçlarında sezon başından beri  yaşanan hakem hatalarının görüntülerini yayınlanması için Galatasaray TV'ye göndereceklerini açıkladı.

Galatasaray kulüplere çağrıda bulunmuştu

Galatasaray AŞ Başkanvekili Erden Timur, "Her hafta bundan sonra tüm takımlara yapılan haksızlıklar Galatasaray TV’de ve tüm kanallarda gün yüzüne çıkartılacak. O programlar futbol için adalet diye olacak. Tüm haksızlığa uğrayan kulüplerin açık kürsüsü burası" açıklaması yapmıştı. Açıklamanın ardından Fenerbahçe, Başakşehir karşılaşmasında kendileri lehihe verilmeyen penaltının görüntüsünü Galatasaray TV'ye gönderdi. 

Tüm maçlardaki görüntüler gidecek

GS TV görüntüyü yayınlamayınca Fenerbahçe, mail atarak  “GS TV’de Başakşehir maçındaki penaltı pozisyonunu yayınlayacak mısınız?” diye sordu. Sarı kırmızılar bu maile “Türk futbolu adına yaptığımız adalet çağrısına gösterdiğiniz hassasiyet, projeye katkılarınız için teşekkür ederiz. Ancak objektif ve adaletli olmak adına tek pozisyonu değil, 10 hafta boyunca lehinize ve aleyhinize olan tüm tartışmalı pozisyonları göndermenizi rica ederiz” yanıtını verdi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray ile Fenerbahçe, mail yoluyla atıştı!
Habere Git

Ali Koç: 10 senede 5 kez şampiyon olan rakibimizin adalet arayışı var

Divan Kurulu'nda konuşma yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'la yaşadıkları polemiğe yaptığı açıklamayla dahil oldu.  Koç,  "Bir rakibimizin adalet arayışı var, son 10 yılda 5 kere şampiyon olan. Bundan sonra her takımlara yapılan haksızlıkları kendi televizyonlarında göstereceklerdi. Siz niye bu topa giriyorsunuz diyeceksiniz. Biz asla istemezdik ama bütün söylemleri ya bizim adımızı zikrederek, ya da ima ederek oldu. Bu adalet arayışı keşke hep olsaydı. İşler iyi giderken de adalet arayışında olsalardı. İşler ters giderken, istediğiniz zaman adalet değil, ayrıcalık arayışı gibi düşünürler. Bizde hep resmi açıklamalarda değindik, hala değiniyoruz, Türk futbolunun adaleti yok diye" dedi. 

"10 kadar pozisyon var, hazırlıyoruz ve ileteceğiz"

Fenerbahçe Başkanı, Başakşehir'de yaşanan pozisyonu GS TV'ye gönderdiklerini belirterek şunları söyledi: "Penaltı olması gereken pozisyon yaşadık. Bizde ilham alarak bu adalet arayışına bizim pozisyonu yolladık. 2 gün sonra cevap geldi, 'Yönetim kuruluna talebinizi ilettik' dediler. Bekledik bekledik bir haber var mı sordum. 4 Kasım'da yazı yazdık gelişme var mı diye. Şu cevabı aldık, 'Fenerbahçe - Başakşehir maçındaki pozisyonu edindik. Türk futboluna adaleti aradığımız projemize katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Objektif değerlendirme yapabilme adına Türk futboluna adalet ilkesi için sadece tek maç değil, tüm lehinize, aleyhinize tartışmalı pozisyonları iletmenizi rica ederiz' dediler. Bizde sezon sonundan beri 10 kadar pozisyon var, hazırlıyoruz ve ileteceğiz."

"Programdaki tek konu Fenerbahçe olabilir"

"Bırakın bu sezonu son 5 sene, isterseniz 10 sene. Bütün lehteki ve aleyhteki pozisyonları yatıralım bakalım neler çıkacak?" diyen Fenerbahçe Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: "Biz 4.5 yıldır Türk futbolunda adalet diyoruz. Türk futbolundaki adalet arayışında olan herkesin yanında olacağız. Bizim adalet anlayışımızı söyleyeyim. Herkesin eşit şartlarda yarıştığı, herhangi bir kulübün rekabette ayrıcalık tanınmadığı, futbolun şahıslarda olmadığı bir ortamda otomatik olarak adil rekabet gelir. Bizim kendimize güvenimiz tam. Pozisyonları yollayacağız. İnşallah bizim pozisyonları da değerlendirirler. Böyle giderse zaten programda tek konu Fenerbahçe olabilir."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin toplam borcu açıklandı!
Habere Git

"8 Mart operasyonuna isyan ettik"

Koç, Nihat Özdemir yönetimindeki federasyonunun niyetinin adalet olmadığını söyledi. Fenerbahçe Başkanı, "Biz isyan ettik, 8 Mart'ta yaşanan hakem operasyonuna. En çok hakemlerden yanan kulüp olarak biz isyan ettik. Neden isyan ettik, çünkü sınavlar kaldırılmıştı, keyfi hakemler, bir takıma hizmet eden hakemler atanacaktı. Biz şiddetle karşı çıktık bu duruma" diye konuştu.

"Federasyon iyi niyetli"

Ali Koç, futbolun sıkıntılı bir sektör olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Hakemlerimiz zorluk çekiyorlar UEFA standartlarında. Bazıları geremiyorlar. Yakışıyor mu sınavdan geçememeleri? Ama çok şükür bu federasyon başarır başaramaz ama niyeti iyi. Bütün testleri geri koydu, üstüne yeni testler getirdi. Ama bu zaman alacak. Bu kronikleşmiş yapı 1, 2 senede oluşmadı, 20 yılın oluşumu. Bunu adreslemek, gidermek zaman alacak."

Senin için hazırladığımız haberler