Fenerbahçe 'gençler' birliği!

Salim Manav
20.08.2021 - 08:46 | Son Güncellenme: 20.08.2021 - 09:58

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında konuk ettiği Helsinki'yi genç yıldızı Muhammed Gümüşkaya'nın attığı golle geçti. Sarı lacivertli takımda kadroda yer alan genç futbolcular dikkat çekti. İşte detaylar...

Fenerbahçe 'gençler' birliği!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 4 yıl önce söylediği takımı genç bir takımla mücadele etme hayalini bu sezon gerçekleştirmiş gibi gözüküyor. Sarı lacivertlilerin şu anki kadrosunda 25 yaşının altında  15 futbolcu bulunuyor. Altay Bayındır, Atilla Szalai, Kim Min-Jae, Ferdi Kadıoğlu, Bright Samuel Osayi ilk 11 için düşünülen isimler.

Gelen fırsatı değerlendirdiler

Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia, Serdar Dursun'dan sonra Avrupa Ligi play-off kaçında İrfan Can Kahveci ve Filip Novak da sakatlar kervanına takıldı. Ozan Tufan, Watford'a transfer oldu. Financial fair-play anlaşması gereği Fenerbahçe aralarında Mbwana Samatta'nın da bulunduğu yeni transferlerini Avrupa listesine yazamadı. Helsinki maçına ikisi kaleci 4 yedek oyuncuyla çıkmak zorunda kalan sarı lacivertlilerin yüzü ellerine geçen fırsatı değerlendiren iki gençle güldü.

Muhammet ve Arda göze girdi!

Helsinki maçında çok güzel bir gol atan 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya ve 16 yaşındaki Arda Güler, Avrupa Ligi Play-off maçında oyunlarıyla teknik direktör Vitor Pereira'dan onay aldı. Basın toplantısına bu iki futbolcuyla çıkan Pereira, "Onlar genç oldukları için değil kaliteli ve karakterli oldukları için oynadılar" diyerek Muhammed ve Arda'nın şans bulacağını belli etti.

Ömer Faruk Beyaz ayrılmıştı

Fenerbahçe'nin çok umut beslediği Ömer Faruk Beyaz, sezon başında Sttutgart'a transfer olmuştu. Genç oyuncunun bu kararında yeterli derecede forma şansı bulamaması etken olmuştu.

Sarı lacivertlilerin kadrosunda 25 yaş altı 15 futbolcu var. Bu isimler ve yaşları şöyle:

Kim Min-Jae -24
Attila Szalai - 23
Altay Bayındır - 23
Bright Samuel Osayi - 23
Ferdi Kadıoğlu - 21
Burak Kapacak - 21
Berke Özer - 21
Muhammed Gümüşkaya - 20
Çağtay Kurukalıp - 19
Ertuğrul Çetin - 18
Arda Okan Kurtalan - 18
Melih Bostan 17
Emir Ortakaya: 17
Arda Güler - 16

Senin için hazırladığımız haberler