Fenerbahçe Jorge Jesus ile gol olup yağıyor

Feride Kara
08.12.2022 - 14:17 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 14:24

Fenerbahçe Portekizli tecrübeli teknik adam Jorge Jesus’un göreve gelmesiyle birlikte skor anlamında tarihinin en verimli sezonlarından birini geçiriyor.

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Jorge Jesus’un haziran ayında takımın başına geçmesiyle başarılı bir gidişat yakaladı. Portekizli çalıştırıcı kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldi. 

 Jesus kolay kolay mağlup edilemiyor

Portekizli çalıştırıcının deneyimli tecrübeleriyle birlikte pozitif bir hava yakalayan Fenerbahçe, rakiplerine adeta gol olup yağıyor. Jorge Jesus, sarı lacivertilerin başında toplamda 34 maça çıktı. Bu maçlardan 24 galibiyet, 7 beraberlik 3 mağlubiyet aldı.

İlgini Çekebilir
Jesus'tan Türk futboluna eleştiri! Gelişemiyor
Habere Git

Jesus’la 86 gol

Kısa sürede taraftarın sevgisini kazanan 68 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’yle çok nadir mağlubiyet yüzü gördü. Sarı lacivertli ekiple 34 maça çıkan Portekizli hoca, toplamda 86 gol attı. Tecrübeli teknik adamın maç başına puan ortalaması ise 2.16. 

Teknik direktörlüğe genç yaşta başladı

1989 yılında futbol kariyerini noktalayarak, kısa bir futbolculuk macerası yaşayan Jesus, 35 yaşında teknik direktörlük kariyerlerine adım attı. 68 yaşındaki Jesus’un Fenerbahçe’yle sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. 

15 Takım 19 kupa

Benfica, Braga, Flamengo gibi bilinen camialarda da çalışan Jesus,Fenerbahçe’ye gelmeden önce toplamda 15 ayrı kulüpte teknik direktör olarak görev yaptı.Jesus, çalıştırdığı takımlara toplamda 19 kupa kazandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler