(ÖZET) Karagümrük - Fenerbahçe Maç Sonucu: 1-2

Orhan Gülek
14.04.2024 - 20:29 | Son Güncellenme: 14.04.2024 - 22:27

Süper Lig'de mutlak şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, 32. hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti. İşte maç özeti...

(ÖZET) Karagümrük - Fenerbahçe Maç Sonucu: 1-2

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü 2-1 mğalup etti.

Maçın 49. dakikasında Edin Dzeko ve 57. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti.

Dzeko, 5. yabancı oyuncusu oldu

Fenerbahçe formasıyla ligde 20 gole ulaşan Edin Dzeko, Fenerbahçe'nin bu başarıya ulaşan 5. yabancı oyuncusu oldu.

Mendes ile Eysseric kızardı

Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes 76. dakikada, Valentin Eysseric ise 90+7'de kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe yine lider

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 85'e yükselterek maç fazlasıyla liderliğe ulaşırken, Fatih Karagümrük 30 puanla 18. sırada kaldı. 

Fenerbahçe'de yeni hedef; Sivasspor

Ligin bir sonraki maç haftasında Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor'a konuk olurken, Fatih Karagümrük deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacak.

Fenerbahçe'den 21 maçlık yenilmezlik serisi

Son olarak ligin 11. haftasında Trabzonspor’a 3-2 kaybeden Kanarya, daha sonrasında ligde oynadığı 21 maçı kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu süreçte Fatih Karagümrük'ü 2 kez, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor mağlup etti. Ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ve ligin ikinci yarısındaki Samsunspor ve Alanyaspor maçlarından da sahadan berabere ayrıldı.

Sarı-lacivertlilerden ligde üst üste 7. galibiyet

Sezonun ilk 10 haftasında 10 galibiyet alarak tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atan Fenerbahçe, bu sezonki en uzun ikinci galibiyet serisine ulaştı. Kanarya, ligin 25. haftasında iç sahada Alanyaspor ile berabere kaldıktan sonra oynadığı 7 maçta da galibiyet aldı. Deplasmanda Çaykur Rizespor, Hatayspor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük'ü yenen Fenerbahçe sahasında da Kasımpaşa, Pendikspor ve Adana Demirspor'u mağlup etti. Sarı-lacivertliler, bu 7 maçlık süreçte rakip fileleri 20 kez havalandırdı.

Serdar Aziz maça devam edemedi

Fenerbahçe'de mücadeleye 11'de başlayan Serdar Aziz, maçta sakatlık yaşadı. Bu sezon sakatlıklar nedeniyle ligde 12, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 6 maça çıkan Serdar, uzun süre formasından uzak kaldı. Karagümrük maçında bir anda kendini yere bırakan 33 yaşındaki defansın yerine 72. dakikada Rodrigo Becao'ya oyuna girdi.

Fenerbahçe, deplasman galibiyeti rekorunu kırdı

Bu sezon deplasmanda başarılı bir grafik sergileyen Fenerbahçe, bu müsabakada da hanesine 3 puan yazdırırken, dış sahada 15 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Kanarya bu süreçte; Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Antalyaspor, Rizespor, Hatayspor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük'ü mağlup ederken, Adana Demirspor ile berabere kaldı. Dış sahada en fazla puan (46) toplayan takım konumunda yer alan Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı maçlarda rakip fileleri 38 kez havalandırdı.

Öte yandan sarı-lacivertliler, dış sahada oynadığı 16 maçın 10’unda kalesini gole kapattı. Bu karşılaşmayla birlikte sarı-lacivertliler, üst üste galibiyet sayısını 10'a yükseltti ve bir sezonda üst üste 10 galibiyete ulaşarak rekor kırdı.

Deplasmanda en fazla galibiyet aldığı sezon

Sarı-lacivertliler, Karagümrük karşısında aldığı galibiyetle bu sezon dış sahada 15. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, 21 takımla oynanan 2020-2021 sezonundaki rekorunu da egale ederek 14 galibiyet aldığı sezonu geride bıraktı. Kanarya o sezon deplasmanda 47 puan toplamıştı. Şampiyonluk yaşadığı 2010-2011 sezonunda 9 maçlık galibiyet serisi yakalarken, bu sezon bu sayıyı geçmeyi başardı.

İsmail Kartal'ın öğrencileri, kalan bölümde dış sahada 1 puan alması durumunda puan rekorunu egale edecek, söz konusu rakamı geçmesi durumunda ise puan rekorunu kıracak.

Fenerbahçe, ligde bir sonraki hafta Sivasspor'a konuk olacak.

Senin için hazırladığımız haberler