Fenerbahçe için bomba itiraf!

28.02.2019 - 08:36 | Son Güncellenme: 28.02.2019 - 11:36

Fenerbahçe için bomba itiraf!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Nijeryalı forveti Umar Aminu, verdiği geniş röportajda, pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Umar Aminu, transfer konusunda ise flaş bir açıklama yaptı. Futbolcu, Fenerbahçe iddiaları hakkında konuştu. İşte o flaş sözler:

Fenerbahçe ve Moses için flaş sözler

Yeşil-mavili ekibin ligde kalma mücadelesinden, kentteki yaşantısına, milli takımdan arkadaşı Victor Moses ile ilgili düşüncelerinden, kendisiyle ilgili Fenerbahçe iddialarına kadar bir çok konuda samimi ifadeler kullandı. İşte golcü oyuncunun sözleri: 

"Ligde kalmayı hak ediyoruz"

Rizespor’da taraftarlar müthiş. Ben de burada profesyonelce işimi yapmaya çalışıyorum. Şu an oynadığımız futbolla ligde kalmayı hak ediyoruz. Çok iyi oyuncular var kadromuzda ve umuyorum ki istediğimiz sonuçlar da gelecek.

"Yüzde 200'ümü vermek istiyorum"

Kendi futbolunu yorumlayan Nijeryalı futbolcu “Ben hala öğrenen bir futbolcuyum ve oyunumu daha da geliştirebileceğimi düşünüyorum. Süratli ve her seferinde rakip defansın arkasına kaçan bir yanım var. Koşular yapmayı, verkaça girmeyi ve oynadığım futboldan keyif almayı seviyorum. Futbolu bir eğlence ve keyif alınacak bir şey olarak görüyorum. Sahada yüzde 200’ümü vermek istiyorum. Yeri geldiğinde takımıma defansif olarak da katkı yapmaya çalışıyorum" dedi.

"Moses'in yetenekleri beni çok etkiliyor"

Fenerbahçe'nin Chelsea'den transfer ettiği vatandaşıyla ilgili görüşlerini paylaşarak şunları söyledi: "Victor Moses ile Nijerya Milli Takımı’nda birlikte forma giydik. Topla olan birlikteliği, ayağında topla bile süratli oluşu ve baskı altında dahi topu ayağında tutmaya devam etmekteki kabiliyeti beni çok etkiliyor. Çok yetenekli, çabuk ve becerikli bir futbolcu."

"Moses'ten çok şey öğrendim"

Moses son derece profesyonel, çok disipline ve genç futbolcular için çok iyi bir rol model. Ben de hem saha içinde hem de saha dışında ondan birçok şey öğrendim. Futbolunu oynuyor, ailesiyle vakit geçiriyor. Son derece sade bir yaşantısı var. Bu aslında tam da benim de istediğim bir yaşam tarzı.

Fenerbahçe iddialarına yanıt verdi

Fenerbahçe ile isminin anıldığı, sarı-lacivertli taraftarların kendisini takımlarında görmek istediklerine yönelik sosyal medya mesajları paylaştıkları belirtilen Aminu, Nijerya'dan Oluwashina Okeleji'ye yaptığı açıklamalarda bu konuda da konuştu. Ligin ilk yarısında sarı-lacivertlilerin filelerini havalandırdığı ve bu takıma karşı önümüzdeki günlerde yeniden sahaya çıkacağı hatırlatılan 23 yaşındaki futbolcu şu ifadeleri kullandı: 

"Fenerbahçe'de oynamak benim için onurdur"

"Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Böylesine büyük bir kulüple ilişkilendirilmek benim için bir onurdur. Ancak ben mayıs ayına kadar Rizespor'da kiralık olan bir Osmanlıspor oyuncusuyum. Burada profesyonelce giydiğim formanın hakkını vermeye geldim. Bakalım yazın neler olacak".

"Ailem benim motivasyonum"

Ev yaşantısı ve ailesinin kendisi için öneminden bahseden golcü oyuncu,  şöyle devam etti:  "Güzel eşim Aisha ile geçen sene evlendim. 4 aylık olan Khamil isminde bir oğlumuz var. İkisi de Türkiye'de benimle birlikte yaşıyorlar. Onlar benim motivasyonum. Her maçtan ve her antrenmandan sonra büyük bir hevesle eve yanlarına gidiyorum. İyi bir dinlenme çekip, sıradaki maçıma hazırlanıyorum".

"Hız tamam ama bitiricilik olmamış"

Ünlü futbol video oyununun son sürümü olan FIFA19'da kendi karakterini  yorumlayan Umar Aminu bu konuda görüşlerini aktardı. Oyunda en iyi üçüncü Nijeryalı olarak derecelendirildiği hatırlatılan futbolcu "Kendimi diğer futbolcularla karşılaştırmıyorum. Oyunu oynamayı seviyorum. Süratim için 90 uygun görülmüş. Bitiriciliğim içinse 65 vermişler. Bunda iyi yapmamışlar" değerlendirmesinde bulundu.

"İspanya ve İngiltere'de oynamaya hayır demek zor olur"

İspanya futbol ligini çok beğendiği itirafında bulunan Aminu "La Liga'da oynamayı isterdim. Bence, İngiltere Premier Ligi ile birlikte dünyadaki en iyi futbol ligidir. Kendi oyunumu daha da geliştirmek istiyorum. Bu iki ligden birinde oynarsam, çok fazla şey öğrenebileceğimi düşünüyorum. İspanya veya İngiltere'de top koşturmaya hayır demek zor olur" itirafında bulundu. 

Umar Aminu'dan Milli Takım sözleri

Ülkesinin A milli takımında 4 kez forma giyen, son olarak üç yıl önce Lüksemburg maçında boy gösteren Umar Aminu "Sonuçta 11 oyuncu sahaya çıkabiliyor. Nijerya, yetenekli oyuncu havuzu geniş bir ülke ve ben hepsine saygı duyuyorum. Tabii ki milli takıma davet almak isterim. Ben oyunuma odaklanıyor, hatalarımı düzeltip sürekli kendimi geliştirmeye bakıyorum" dedi. (Skorer)

Nijerya basını da yazmıştı

Nijerya basını da Sarı Lacivertliler'in Çaykur Rizespor'da kiralık olarak forma giyen Umar Aminu'nun peşinde olduğunu yazmıştı.

Ülkede yayım yapan AOI Football, adlı internet sitesinin haberine göre Fenerbahçe yönetimi, gelecek sezon için en önemli transfer hedefini Aminu olarak belirledi.

 

Haberde oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Osmanlıspor yönetiminin Nijeryalı sol kanadı kadrosunda düşünmediği ve gelecek yaz takımdan göndermeye kararlı olduğu ifade edildi.

 

Öte yandan 23 yaşındaki yıldız ismin satın alma opsiyonunu elinde bulunduran Rizespor'un Fenerbahçe'nin Aminu'yu transfer etmesinin önündeki tek engel olduğu kaydedildi.

Bu sezon Rizespor formasıyla 24 maçta 5 gol ve 4 asist kaydeden Aminu, takımının vazgeçilmez isimleri arasında yer alıyor.

 

Piyasa değeri 2 milyon euro olarak gösterilen genç futbolcunun Osmanlıspor ile olan sözleşmesi ise 2020 yazında sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler