"Fenerbahçe için en doğru iki karar"

06.11.2020 - 10:28 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 10:48

Fenerbahçe'de Erol Bulut'un eski takım arkadaşı olan ve Alanyaspor'da uzun yıllar sportif direktörlük yapan Taner Savut, Akdeniz ekibindeki heyecanın aynısını şimdilerde Manisa FK'da yaşıyor. Taner Savut, Erol Bulut ve Emre Belözoğlu hakkında konuştu. Savut, verilen kararı Fenerbahçe'nin aldığı en doğru iki karar olarak yorumladı.

"Fenerbahçe için en doğru iki karar"

Fenerbahçe’nin eski futbolcularından biri olan, Alanyaspor’da uzun yıllar sportif direktörlük yapan Taner Savut, Manisa FK ile anlaştı ve kariyerine burada devam ediyor. Alanyaspor’un transfer planlamasında ve başarısında önemli rol oynayan, Emre Akbaba, Efecan Karaca gibi isimlerin kariyerlerine dokunuşlar yapan Taner Savut, Manisa FK'daki görevi ve gündeme yönelik çok özel açıklamalar yaptı. Yeni kulübündeki hedefleri, Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve birçok soruya canlı yayında yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Taner Savut’un açıklamaları şu şekilde:

"Proje beni heyecanlandırdı, hedefimiz Süper Lig'e yükselmek"

-Alanyaspor’un bugün başarılı performansını konuşuyorsak, sizin yıllardır uyguladığınız o plan ve projelerin etkisi göz ardı edilemez. Manisa FK’nın teklifi sizi heyecanlandırdı mı? Yeni bir Alanyaspor mu geliyor?

Bana görev teklif edildiğinde kulübün hedefleri ve sinerjisi heyecanlandırdı. Ulaşılabilir hedefler var. Alanyaspor’daki durumun bir benzeri yaşanabilir gibi geldi. Göreve başladık. Hedefimiz TFF 1. Lig’e yükselmek değil. Orada da çok fazla durmak istemiyoruz. İşin uzun soluklu olması cezbedici. Türkiye’de sportif direktörlük çok uzun vadeli görevler değil gibi. Avrupa gibi değiliz. Ama içine girdikten sonra daha iyi anladık. Manisa FK’nın ulaşabileceği hedefler var. Hedefimiz Süper Lig’e yükselmek.

"Kısa bir süre Türkiye'nin gündeminde olacak oyuncularımız var"

-Büyük kulüpler, Manisa FK’yı takip ediyordur diye tahmin ediyorum. Yıldızı parlayan oyuncularınız, büyük olarak adlandırdığımız kulüplere transfer olacak futbolcularınız var mı?

Manisa FK’nın zaten uzun bir süredir takip ediliyor olması gerekir. Futbolu çok seven bir belediye başkanı var. Altyapıya yatırım yapılıyor. Gençlerin futbola kazandırılması için atılan adımlar var. Bizim takımımızda filizlenmeye başlayan oyuncular var. Kısa bir süre sonra Türkiye’nin gündemine gelen oyuncular olacak. Büyük takımlar bizim takımımızı izlemeye devam edecek. Şu an için isim vermek istemiyorum.

"Sportif direktörün görevi hedef için plan yapmak ve yönetmektir"

-Manisa FK’da sportif direktör olarak neyi değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Ne gerekiyordu?

Tecrübeli bir organizasyon gerekiyordu. Bir futbol aklı gerekiyordu. Bizim göreve getirilme sebebimiz de bu. Bu sebeple bu görev bize teklif edildi. Türk kulüplerinin içindeki mali durum ortada. Emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Sportif direktörün görevlerinden biri de futbol kulüplerinin hedefe ulaşması için plan yapmaktır, bunu yönetmektir.

"Erol Bulut ve Emre Belözoğlu Fenerbahçe için en doğru iki karar"

-Fenerbahçe’de Erol Bulut ile birlikte futbol oynadınız. Eski takım arkadaşınız. Emre Belözoğlu da sportif direktör oldu. Bu ikili, ilişkileri sağlık bir şekilde düzenleyebilecekler mi? Sizin fikriniz nedir?

Fenerbahçe çok düşünerek adımlar attı. Hem Erol Bulut hem de Emre Belözoğlu’nun karakteri belli. Başarıdan beslenen bir ruh yapıları var. Fenerbahçe için en doğru iki karar oldu. Fenerbahçe camiasına iki doğru isme, doğru zamanı vermesi gerekiyor. Fenerbahçe’de olumlu bir değişim ve gelişim var. Emre Belözoğlu’nun sportif direktörlük yaparken zorlanacağını düşünmüyorum. Erol Bulut ile Emre Belözoğlu’nun çok iyi anlaşacağını düşünüyorum. Camianın Emre Belözoğlu ve Erol Bulut’a o zamanı tanıması lazım. Başarılı olacaklarına inanıyorum.

"Erol Bulut'un bir felsefe oluşturacağını düşünüyorum"

-Transfer yapmak önemli. Peki, transfer yapmak bu işin kaçta kaçıdır? Geriye kalan adımlar neler ve ekip olarak başarılı olabilecek mi Fenerbahçe?

Transfer işin sadece yüzde 50’sidir. Geriye kalan ise takım olmak ve oyunculardan performans almaktır. İkinci şıkkı yerine getiremezseniz transferler boşa gider. Kaybetmenin normalleştiği bir takımdan kazanan bir takıma dönmek kolay değil. Erol Bulut’un bir felsefe oluşturacağını düşünüyorum. Tohumu atıp bir anda yeşermesini beklememek gerek. Olumlu olacak, iyi olacak. Ama bu zamanla olacak.

"Alanyaspor yürümeyi öğrendi, kolay kolay unutmaz"

-Alanyaspor, Süper Lig’de zirveye oynuyor. Sağlam adımlar atıldığı zaten belli. Yorumunuz nedir Alanyaspor için?

Manisa FK’yı aldığımız gibi Alanyaspor’u devralmıştık. Doğru işler yaptığınızda çok büyük paralar harcamadan da başarılı olabiliyorsunuz. Bu onun örneğidir. Benden sonra Alanyaspor yine doğru adımlar atmaya devam etti. Yürümeyi öğrendikten sonra kolay kolay bunu unutmazsınız. Transfer politikaları açısından da durum böyle. Süper Lig’in zevk veren bir kulübü oldu. Allah onların da yolunu açık etsin. Alanyaspor’un başarılı olduğunu görünce mutlu oluyoruz. Oraya da ciddi emek verdik. Doğru işler yapılmaya devam edecektir.

Senin için hazırladığımız haberler