Fenerbahçe için flaş açıklama: "Bu işi yaparım!"

09.03.2020 - 17:36 | Son Güncellenme: 09.03.2020 - 17:48

Fenerbahçe için flaş açıklama: "Bu işi yaparım!"

Mesut Bakkal, Fenerbahçe'yi çalıştırmak ister mi? Fenerbahçe'nin en büyük sorunu ne? Emre Akbaba neden oynamıyor? Şampiyonluk yarışında favori kim?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın açıklamaları şu şekilde:

Yaşananlar olduğu gibi kitapta!

"Bu kitapta yaşananları olduğu gibi yazdım. O gün ne yaşadıysam aynı şekilde yazdım. Bir espiri yapayım. Önceden nasıl ayrılacağımızı düşünürdük. Şimdi ise "2 maaş verin de gidelim." diyoruz. Kitap benim hayatımı ve futbol kariyerimi anlatıyor. Ben çok güzel bir eser yarattığımızı düşünüyorum. Bu kitabı Hakan Can'la birlikte 20 günde bitirdik. Kitaba yönelik inanılmaz bir talep var. Ben çok şaşırıyorum. Burada ben bir gelir beklemiyorum. İnsanlara ulaşsın yeter." 

Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayı!

"Sivas'taki görüntüler inanılmazdı. Sivas'ta çalıştığım için maçın böyle geçeceğini biliyordum. Ben dün akşam çok keyifli bir maç izledim. Sivasspor çok iyi başladı ve golü buldu ancak Galatasaray'ın bir ağırlığı vardı. Penaltı pozisyonu bence biraz abartılı. Bu penaltı bir emsal olabilir. VAR'dan gelen görüntüyü defalarca seyretti ancak orada ayak vurmak için kalkmıyor. Bu penaltı çok arada bir pozisyon. Versen de vermesen de bir şey olmaz. Galatasaray gerçekten iyi oynuyor. Ben Galatasaray'ın en büyük şampiyonluk adayı olduğunu Radyospor'da söylemiştim. Galatasaray geriden geliyor ancak herkes iyileşti. Emre Akbaba oyunu forse edebilirdi ancak orada maçtan önce maçı taktik anlamda yaşayan bir hoca var. Fatih Hoca maçın gidişatına göre hareket ediyor, analizler yapıyor. Sivasspor'a göre orta sahayı biraz daha tutmak istemiş olabilir. Ömer Bayram orada daha kesici bir oyuncu. Emre Akbaba daha yaratıcı. Emre Akbaba biraz daha erken girebilirdi ancak ben hata denecek bir karar olarak görmüyorum. Burada çok keyifli bir maç izledik. Sivasspor için tarihi bir maçtı. İki takım da atağı düşündü. Goller göstere göstere geldi. Sivasspor çok sistemli bir kulüp. Sivasspor bunu her sene yapabilir. Ben iki takımı da tebrik ediyorum."

Sivasspor'da bir aile ortamı var!

"Mert Hakan inanılmaz bir oyuncu. Türkiye'de önlem almanın çok zor olduğu bir oyuncu. Oyun disiplini ve taktik anlayışı çok iyi. Şahsiyet olarak da çok iyi bir insan. Çok karakterli bir takım kaptanı ve aile babası. Dünyadan böyle bir oyuncu zor gelir. Baksana golü diziyle attı. Hakan'ın toplamda 78 tane golü var. Mert Hakan kendini inanılmaz geliştiriyor. Yatabare yine kendini geliştiren isimlerden biri. Fatih bu takımın olmazsa olmazlarından. Gerçekten inanılmaz bir ön libero. Fatih eğer Atiba oynamazsa rahatlıkla Beşiktaş'ta oynar. Performansı Sivasspor'da tavan yaptı. Sivas'te ben 3 sezon çalıştım ve takım içinde tam bir aile ortamı var. İzin gününde bile herkes şehirde. En büyük kazançları herkesin günü gününe parasını ve primlerini alması. Sivasspor'da kimsenin bir alacağı kalmaz. Bir futbolcunun Sivasspor'da oynamaması kendi hatasıdır. Bu çocuklar aldılar götürüyorlar."

Milli Takım'ın Emre'ye ihtiyacı var!

"Emre Akbaba'yı Boluspor'dan ben aldım. Emre bir sakatlık geçirdi ancak Türkiye'nin yetenekli oyuncularından bir tanesi. Emre Akbaba yavaş yavaş temposunu yükseltiyor. Milli Takım'ın Emre'ye ihtiyacı var. Burada sol ayaklar çok önemli. Bunlar gencecik adamlar. Emre kendini toparlıyor. Beşiktaş maçında bence aynı 11 sahada olur. Emre Akbaba gibi oyuncular her an oyunun kaderini değiştirebilir. Emre uzun süre sonra döndü ve çok iyi oynadı ancak şimdi bir düşüşe geçti. Uzun süre oynamayınca bu tarz düşüşler normal. Emre her zaman bir takımda varolması gereken oyunculardan biri. Derbiye çıkıyorsunuz. Bu orta saha üçlüsü bence daha dinamik. Rıza Hoca daha diri bir oyuncuyla başlayıp oyunun temposuna göre Yasin'i kullanmak istedi sanırımç Hoca bence böyle düşündü ve oyunu ilerleyen bölümlerde forse etti."

Ersun Yanal gitti de ne oldu?

"Geçen haftalarda herkes Ersun Yanal'ı konuşuyordu. Ersun Hoca gitti de ne oldu? Oyuncu grubu ne yaptı? Hepsi oynadı buyrun. Kenarda takımı kim yönetti bilmiyorum ancak Ersun Yanal'ın çıkaracağı takım da üç aşağı beş yukarı aynıydı. Şimdi kötü oynuyorlar. Biraz belki ağır olacak ancak kalite bu kadar. Bu oyuncu grubundan en fazla bu kadar olur. Hoca gitti. Bir haftada ne değişti? Bence Fenerbahçe'de en büyük sorun üretkenliğin olmaması. Fenerbahçe pozisyon üretemiyor. Önde süratli bir isim yok. Sadece Kruse'ye kaldılar. Ben bazı şeyleri anlamıyorum. Vedat'a orta gelmezse Vedat ne yapar? Vedat'a orta kesmeliler. Vedat'a keseceksin. Biz Gençlerbirliğin'de beraber çalıştık. Vedat'a sağdan soldan orta gelirse Vedat stoperleri döver. Vedat'ta potansiyel hep vardı. Rakibe basma, ısırma ve koşma özellikleri hep vardı. Ben kendisine de söyledim. Vedat'a, "Biraz daha gole gidersen ve bireysel yeteneklerini arttırırsan daha fazlası sende var." dedim. Vedat performansını üst seviyelere çıkardı. Vedat bu gücüyle Premier Lig'de oynar. Fenerbahçe'de demoralize olmuş bir takım var."

Fenerbahçe için hazırım!

"Ben büyük takım çalıştırmayı inanılmaz bir şekilde isterim ancak şimdi bunu yanlış yazarlar. Hoca Fenerbahçe'yi isteyecek falan derler. Öyle bir şey demiyorum ancak büyük takımlarda çalışmak isterim. Bakın ben 12 tane lig takımı kurtardım. Bu takımı ben istenilen seviyeye getiririm. Bir defa bu bir deneyimdir. Ben 17-18 yıl Süper Lig'de çalıştım. Gelin benim çalıştığım ortamda takımı kurtarın. Üst üste 3 maç kazanacaksınız, takımı toparlayacaksınız, şehir bitmiş, futbolcu küsmüş, izinlerden dönmüyorlar, yönetim sahaya gelmiyor, tribünleri yakıyorlar ve dahası... Ben bunların hepsini yaşadım. Ben donanım olarak her zaman kendine güvenen bir insanım. Donanım olarak hazırım. Ben zaten bu işi yapamasam çalışmam. Sonuç olarak Süper Lig'de çalışıyorum. Burada önemli olan kulüplerin başındaki insanları size inanması. Burada tabi lobi de çok önemli. Bu işlerde lobi geziyor. Burada yıllar var. Ben 17-18 yıl çalıştım. Fenerbahçe ülkemizin güzide bir kulübü. Umarım en kısa zamanda toparlarlar."

Senin için hazırladığımız haberler