Fenerbahçe için hikayesi bol bir maç: İki eski sportif direktör karşı karşıya

17.04.2021 - 23:35 | Son Güncellenme: 18.04.2021 - 17:01

Süper Lig'de Başakşehir, evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu kritik karşılaşmada Aykut Kocaman ve Emre Belözoğlu'nun takımları karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe için hikayesi bol bir maç: İki eski sportif direktör karşı karşıya

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın Ankaragücü karşısında berabere kalarak puan kaybetmesiyle şampiyonluk yarışında puan farkını azaltmayı amaçlayan Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında çok kritik bir maça çıkacak.

 

Bu karşılaşma aynı zamanda Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevi yapan ancak daha sonra eşofmanları giyerek teknik sorumlu olarak sahaya inen iki ismi, Aykut Kocaman ile Emre Belözoğlu'nu karşı karşıya getirecek.

Takım elbiseleri çıkarıp eşofman giydiler

Aykut Kocaman 2009/2010 sezonunda Fenerbahçe’de sportif direktörlük yaptıktan sonra teknik direktör Christoph Daum’un ayrılmasından sonra sahaya indi. Emre Belözoğlu, bu sezon başında sarı lacivertli takımda sportif direktör olarak sezona başladı ancak teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına teknik adam olarak geçti.

Belözoğlu ve Kocaman öğrenci ile hoca olarak çalıştılar

Bu iki isim, Kocaman ve Belözoğlu arasında ayrıcı hoca-öğrenci ilişkisi de bulunuyor. Sarı lacivertli takımda 2010/2011 ve 2011/2012 sezonunda Emre Belözoğlu futbolcu, Aykut Kocaman teknik direktör olarak çalışmıştı. İkili bir kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

 

Emre Belözoğlu 2012 yaz transfer döneminde Atletico Madrid’in yolunu tuttu. Yarım devre İspanya’da futbol hayatını sürdüren Belözoğlu tekrar Fenerbahçe’ye dönerken Kocaman yönetiminde bir kez daha oyuncu olarak görev yaptı. Kocaman’ın 2013 sezon sonunda Fenerbahçe’deki görevi sona ermesi ile ikilinin hoca-oyuncu olarak yolları da ayrıldı ve farklı takımlarda birbirlerine rakip oldular.

Kocaman Konyaspor’un başına geçerken Belözoğlu sarı lacivertli forma ile 1 kez tecrübeli çalıştırıcıya rakip olduktan sonra 2015 yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den ayrılarak Başakşehir’e geçti. Emre Belözoğlu Başakşehir forması ile Aykut Kocaman’ın başında bulunduğu Konyaspor ile çok değişik skorların ortaya çıktığı maçlar oynadı.

Kocaman ve Belözoğlu’nun rakip olduğu karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

  • 28 Şubat 2015 Konyaspor 1-1 Fenerbahçe
  • 25 Ekim 2015 Başakşehir 4-0 Konyaspor
  • 20 Mart 2016 Konyaspor 1-1 Başakşehir
  • 16 Ekim 2016 Başakşehir 1-1 Konyaspor
  • 12 Mart 2017 Konyaspor 0-3 Başakşehir
  • 31 Mayıs 2017 Başakşehir 1-4 Konyaspor

Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet aldı

Aykut Kocaman Konyaspor'un başında bugüne kadar Fenerbahçe’ye karşı iki farklı dönemde rakip oldu. Kocaman’ın sarı lacivertli takıma karşı aldığı skorlar şöyle:

  • 28 Şubat 2015 Konyaspor 1-1 Fenerbahçe
  • 8 Kasım 2015 Fenerbahçe 1-0 Konyaspor
  • 9 Nisan 2016 Konyaspor 2-1 Fenerbahçe
  • 20 Nisan 2016 Konyaspor 0-3 Fenerbahçe (Kupa yarı final ilk maç)
  • 5 Mayıs 2016 Fenerbahçe 2-0 Konyaspor (Kupa yarı final rövanş)
  • 24 Ekim 2016 Konyaspor 0-1 Fenerbahçe
  • 17 Mart 2016 Fenerbahçe 2-3 Konyaspor
  • 16 Şubat 2019 Fenerbahçe 1-1 Konyaspor
  • 26 Ekim 2019 Fenerbahçe 5-1 Konyaspor

 

Kocaman Fenerbahçe’ye karşı 9 karşılaşmada 2 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Emre Belözoğlu'nun oğlu kimi tutacak?

Başakşehir takımı şu an Fenerbahçe'de teknik sorumluluk görevini üstlenen Emre Belözoğlu'nun hayatında önemli bir rol tutuyor. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Avrupa'da yaka değiştiren Belözoğlu, geçen sezon Fenerbahçe'nin kendi sahasında Kayserispor’u yenip 7 maç sonra 3 puan aldığı karşılaşmanın ardından, önemli açıklamalarda bulunmuştu. 4 sezon Başakşehir’de forma giyen Belözoğlu futbolu bırakma sinyali verirken oğlu Ömer Akif ile ilgili olarak gelen soruya,  "Ömer Akif, Göksel Başkan (Gümüşdağ) sevgisinden dolayı hala yüzde 50-50 Başakşehir'i tutuyor. Benim de gönlümde Fenerbahçe'den sonra Başakşehir yer alıyor. Oğlumun kararlarına saygı duyuyorum ama Fenerbahçeli olmasını isterim" yanıtını vermişti.

İki takımda forma giyen oyuncular

Bugünkü karşılaşma hem Fenerbahçe hem Başakşehir takımlarında forma giyen birçok oyuncu açısından özel anlam taşıyor. Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci sarı lacivertli formayla ilk kez eski takımına karşı oynayacak. Başakşehir'de ise yolu Fenerbahçe'den geçmiş bir çok isim var. Bu isimler şöyle: Mehmet Topal, Deniz Türüç, Martin Skrtel, Tolga Ciğerci,  Mert Günok, Guilano, Volkan Babacan, Hasan Ali Kaldırım.  Bu oyunculardan Deniz Türüç, koronavirüse yakalandığı için karşılaşmada forma giyemeyeceğini açıkladı.

 

Deniz Türüç'ün Kovid-19 testi pozitif çıktı
 

Ligin ilk yarısında olaylı maç

Süper Lig’in ilk yarısında oynanan ve Fenerbahçe'nin Başakşehir'e karşı 1-0 yenik duruma düşüp 4-1 kazadığı maçta  saha içinde yaşananlar uzun süre konuşulmuştu. Hakem Bahattin Şimşek’in Luiz Gustavo’nun Hasan Ali’ye müdahalesine verdiği karar tartışma yaratırken Başakşehirli Rafael, o maçta Başakşehir’de forma giyen İrfan Can Kahveci ve İstanbul ekibinde o karşılaşmada teknik direktör olarak görev alan Okan Buruk kırmızı kart ile oyun dışında kalmıştı. Daha sonra çift sarı kart ile oyundan atılan Rafael’in sarı kartları kaldırılarak kırmızı kartı da iptal edilmişti.
 

Senin için hazırladığımız haberler