Fenerbahçe için süre akşam 8'de doluyor!

10.09.2020 - 10:47 | Son Güncellenme: 10.09.2020 - 11:00

Son dakika Fenerbahçe haberi... Yeni sezon için çok sayıda transfere imza attıran Fenerbahçe, Rizespor maçı öncesi mesaide... Peki yeni transferlere lisans çıkacak mı? İşte detaylar...

Fenerbahçe için süre akşam 8'de doluyor!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Süper Lig'de yeni sezon yarın başlıyor. Ve gözler, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Fenerbahçe' nin alacağı sonuçtan önce kadrosunda olacak.

Zira Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Takım Harcama Limiti'ne takılan sarı lacivertlilerin bugün kadrosunu bildirmesi lazım. Dolayısıyla bugün Fenerbahçe için çok kritik ve yoğun bir gün olacak.

Yeni sezon için çok sayıda transfere imza attıran Fenerbahçe, bu oyuncuları Rizespor maçına yetiştirebilecek mi? TFF'den henüz hiçbir yeni oyuncusu için lisans çıkartamayan kulüp yöneticilerini bugün zor bir çalışma bekliyor. Çünkü kurallara göre her takım oynayacağı maçın 24 saat öncesine kadar A Takımı maç kadrosunu TFF'ye bildirmek zorunda.

Rize kafilesi ona göre şekillenecek

Yarın ligin açılış karşılaşmasında saat 20:00'de Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, gün içinde limit problemini çözerek, hesaplamaları yaptırıp maç kadrosunu oluşturmak durumunda. Yani bu akşam saat 20.00'ye kadar bildirim yapılması gerekiyor.

Şu anda kulübün TFF'deki profesyonel kadro listesinde hiçbir yeni oyuncunun ismi yer almazken, takımdan ayrılan futbolcuların isimleri de bulunuyor.

Takımın Rize deplasmanına gidiş saati ve hangi oyuncuların yer alacağı da lisans durumuna göre belli olacak. Ayrılan oyuncuları çıkardığımızda kadroda toplam 19 futbolcu bulunuyor, lisansı çıkartılan.

Cenk Alptekin'in Adanaspor'a transferi ve Emre Nasuh'un Turgutluspor'a kiralanması, Vedat Muriç'in de Lazio'ya satılmasıyla liste 17 oyuncuya düşüyor.

Fenerbahçe'nin lisanslı oyuncuları

Fenerbahçe'nin gidenler ve gidecekler çıktıktan sonra kalan lisanslı oyuncuları

Ahmet Oytun Özdoğan
Altay Bayındır
Deniz Türüç
Ferdi Kadıoğlu
Garry Rodrigues
Harun Tekin
Luiz Gustavo
Murat Sağlam
Osman Ertuğrul Çetin
Ömer Faruk Beyaz
Sadık Çiftpınar
Serdar Aziz
Jailson Marques
Mathias Zanka
Michael Frey
Miha Zajc
Muhammed Gümüşkaya

TFF'ye başvurulacak

Türkiye Bankalar Birliği ile borç yapılandırma görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe'nin gün içinde TFF'ye başvurması bekleniyor. Kulüp, TBB'den alınacak bir ön protokol imzasını sunup lisansları çıkartacak. TFF, yüzde 15 sapma ile birlikte Fenerbahçe'ye 178 milyon lira limit belirlenmişti. Ancak bu tutar yeni transferler için yetmiyor.Borç yapılandırma anlaşmasının 2 ay içinde sonuçlanması bekleniyor. Anlaşmayla limit sorunu kalmayacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler