Fenerbahçe ile adı anılan Roger Schmidt imzayı attı!

11.03.2020 - 13:25 | Son Güncellenme: 11.03.2020 - 13:29

Adı Fenerbahçe ile anılan Alman çalıştırıcı Roger Schmidt'in yeni takımı belli oldu. Schmidt, yeni takımıyla sözleşme imzaladı ve açıklamalarda bulundu. Roger Schmidt hangi takımın başına geçecek? Hangi sistemi kullanıyor? İmza töreninde neler söyledi? Tüm gelişmeler...

Fenerbahçe ile adı anılan Roger Schmidt imzayı attı!

Fenerbahçe’de aday teknik direktörlerden biri olduğu gündeme gelen Roger Schmidt’in yeni adresi belli oldu. Schmidt, hangi takımla anlaştı? İmza töreninde neler söyledi? Tüm detaylar haberimizde…

Roger Schmidt, PSV ile resmi sözleşme imzaladı

Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven, teknik direktörlük görevine Roger Schmidt’i getirdiğini duyurdu. Adı Fenerbahçe ile de anılan 52 yaşındaki teknik adam ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Sezon bitince PSV’nin başına geçecek

Ayrıca, Alman çalıştırıcının bu sezonun bitmesinin ardından Ernest Faber’in yerine geçeceği, Faber’in de PSV Akademisi’nin başında olacağı ifade edildi.

Jong: ”Schmidt ilk tercihti”

Öte yandan PSV’nin Futbol Direktörlüğü görevini üstlenen John de Jong, ”Roger Schmidt bizim listemizdeki ilk tercihti. Kendisi başarılı bir teknik adam. Onunla sözleşme imzalamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Roger Schmidt: ”Uzun vadede aynı vizyonu paylaştığımızı anladık”

İmza töreninde ise Roger Schmidt duyduğu mutluluğu dile getirdi ve açıklamalar yaptı. Alman çalıştırıcı, ”Kulübü tanıyorum ama spesifik olarak felsefesinden haberdar değilim. PSV ile ilk görüşmemizden itibaren çok sıcak ve sağlıklı bir diyaloğumuz oldu. Uzun dönem için aynı vizyonu paylaştığımızı anladık. Görüşmelerden basının da haberi yoktu. Bu aramızdaki güven duygusunu da geliştiren noktalardan biridir. Başarıda bu inanç, kritik bir öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Genç oyuncular için Faber’den rapor isteyecek

PSV’nin genç oyuncularından etkilendiğini ifade eden Roger Schmitd, “Faber’den tüm gençlerle ilgili rapor isteyeceğim. Takım iyi durumda. Gidişatı elbette bozmayacağım. Ama genç yetenekleri ilerleyen dönemde mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Roger Schmidt’in kariyerinden notlar

Roger Schmidt, teknik adamlık kariyerine Paderborn’de başladı. Sırasıyla Salzburg ve Bayer Leverkusen’i çalıştıran Schmidt daha sonra Çin Ligi takımlarından Beijing Guoan’ın başına geçerek kariyerinde yeni bir sayfa açtı.Schmidt, 4-3-1-2 sistemini genelde kullanıyor.  (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler