Fenerbahçe istatistiklerde zirvede! Jorge Jesus...

19.10.2022 - 11:30 | Son Güncellenme: 19.10.2022 - 12:36

Son olarak Süper Lig'de deplasmanda Ankaragücü'nü mağlup eden Fenerbahçe istatistiklerde zirveye ulaştı. Jorge Jesus ve öğrencileri 10 haftada 28 gol attı

Fenerbahçe istatistiklerde zirvede! Jorge Jesus...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig’in 10. haftasında Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon oynadığı karşılaşmalarda  istatistikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Ligde 9 haftada 28 kez rakip fileleri havalandıran Jorge Jesus ve öğrencileri istatistiklerde ligin zirvesine yerleşmiş durumda. Detaylar...

Gol yağdırıyor

2022/23 sezonunda oynadığı 9 karşılaşmada 28 gol ile rakip fileleri havalandıran Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan takım konumunda zirveye ulaştı. Sarı lacivertliler gol beklentisi ve net gol pozisyonlarında zirvede bulunuyor. Geride kalan 10 haftada maç başına 19.56 gol beklentisi yarattı. 9 haftada 37 net gol pozisyonu yakalamayı başaran Sarı-Lacivertliler, bu istatistiklerde de ligin zirvesinde kendine yer buldu.

10 hafta geride kalırken Süper Lig'de bir haftayı da BAY geçiren Kanarya, 9 karşılaşmada 20 puan toplayarak Adana Demirspor’un ardından 2. sırada yer yerleşti. Sarı-Lacivertliler kalesinde ise bu sezon 10 gol gördü.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Başakşehir maçına odaklandı
Habere Git

Başkent’te bir ilk

Fenerbahçe, Süper Lig'de Ankaragücü’nü 3-0 mağlup etmesinin ardından Aralık 2006'dan bu yana ilk kez Başkent deplasmanında üst üste iki galibiyet aldı.

9 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanından üç puanla dönerken, bu sezon resmi müsabakalardaki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Son yenilgisini Arabam.com Konyaspor karşısında 1-0’lık skorla alan Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı 5, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Kanarya, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet alırken, UEFA Avrupa Ligi'nde Rennes ve Süper Lig'den Beşiktaş’a karşı 1’er puan aldı.  

İlgini Çekebilir
Kadın Futbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe-Galatasaray derbisi heyecanı
Habere Git

Şampiyonluk oranında zirvede

Süper Lig şampiyonluk oranları 10. hafta sonrasında tekrardan güncellendi. Oranlarda Fenerbahçe büyük düşüş yaparak favori olarak girdiği sezonda arayı açmaya başladı. Fenerbahçe’nin 3.00’lük oranı, Ankaragücü galibiyetinin ardından 2.85’e indirildi. Galatasaray şampiyonluk oranı 3.50’den 4.10’a, Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor’un ise 5.00 oranından 4.50’ye çekildi. Beşiktaş, 4.25’te sabit kaldı. Lider Adana Demirspor'un oranı ise 20.00 olurken Emre Belözoğlu'nun yönetimindeki Başakşehir’in ise 8.00 olarak belirlendi.

Kanarya'dan Avrupa'da bir ilk

Bu sezonun başında takımın başına geçen Jorge Jesus, her ne kadar kendileri için lig şampiyonluğunun en önemli hedef olduğunu söylese de Avrupa Ligi’nde de tarihi bir başarı geldi. Kanarya, 3. torbadan girdiği B Grubu’nda Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaca ile aynı grupta yer aldı. Sarı-Lacivertliler, gruptan çıkmayı garantiledi. Kanarya, ilk kez Avrupa Kupaları’nda bir grup etabından 4 maç sonunda çıkmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler