Ivan Bebek Önce Dinamo Kiev-Fenerbahçe Maçına Atandı Sonra Maçtan Alındı

Akın Ungan
01.11.2022 - 12:17 | Son Güncellenme: 01.11.2022 - 14:22

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 6. maçına Ivan Bebek, dördüncü hakem olarak atandı. UEFA daha sonra bu kararı değiştirdi.

Ivan Bebek Önce Dinamo Kiev-Fenerbahçe Maçına Atandı Sonra Maçtan Alındı

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde son haftaya Rennes ile aynı puanda, lider olarak giren Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile oynanacak maça hazırlanıyor. Sarı-Lacivertliler'e gruptan lider çıkma konusunda kritik öneme sahip maç öncesi UEFA'dan skandal karar geldi. Braga maçıyla hafızalarda yer edinmiş Ivan Bebek, Fenerbahçe'nin maçına atandı. Daha sonra verilen karar değiştirilerek, Hırvat hakem maçtan alındı.

4. hakem Ivan Bebek oldu, UEFA kararı değiştirdi

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. maçında Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçı Hırvat hakem Duje Strukan yönetecek. Strukan'ın yardımcılığını ise Zobenica ve Jaksic üstlenecek. VAR'da Pairetto, AVAR'da ise Pejin görev yapacak. Mücadeleye 4. hakem olarak önce Ivan Bebek atandı. Sarı-Laciverti taraftarların Bebek tepkisinin üzerine UEFA bu kararını değiştirdi. Hırvat hakem maçtan alınırken, yerine Marin Vidulin getirildi.

Braga maçını katletmişti

Ivan Bebek, 17 Mart 2016'da Braga ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu mücadelesinde görev yapmış ve verdiği kararlarla Sarı-Lacivertliler'i adeta çıldırtmıştı. Fenerbahçe'nin 1 golünü ofsayt gerekçesiyle saymayan hakem Braga'nın 11. dakikada Ahmed Hassan ile bulduğu golü ofsayta rağmen verdi.

3 oyuncu soyunma odasına, Pereira tribüne

Hırvat hakem, 3 Fenerbahçeli oyuncuyu kırmızı kart ile oyundan attı. Aynı zamanda Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü Pereira da 44. dakikada Bebek tarafından tribüne gönderildi.

9. dakikada Mehmet Topal'a sarı kart gösteren Ivan Bebek, 66'da tecrübeli orta sahayı oyundan attı. Alper Potuk, 87. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Volkan Şen ise 90+3'te sarı, 90+7'de de ikinci sarıdan kırmızı kart görerek soyunma odasına gitti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin önünde sadece Bayern Münih var!
Habere Git

Ülkesinde saldırıya uğradı

2019 yılında FIFA kokartlı Hırvat hakem Ivan Bebek, ülkesinde önce sözlü sonra fiziksel saldırıya uğramıştı. Bir grup taraftar, Hırvatistan Ligi'nde oynanan Hajduk Split - Lokomotiva Zagreb mücadelesindeki hatalı yönetimiyle tepki toplayan Bebek'e, bir gece kulübü önünde saldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler