Fenerbahçe isyanda! Mert Hakan Yandaş ne yaptı?

Ali Bozkurt
08.03.2022 - 21:13 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 01:04

Fenerbahçe'nin 1-1 berabere kaldığı Trabzonspor karşılaşmasından sonra PFDK sevkleri belli oldu. Mert Hakan Yandaş'ın hakaretten ceza almasının istenmesi şok etkisi yarattı.

Fenerbahçe isyanda! Mert Hakan Yandaş ne yaptı?

Aygün ÖZİPEK -AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de 1-1 berabere kaldığı Trabzonspor karşılaşmasından sonra hakem Zorbay Küçük'ün ataması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaşadığı gerginlik ceza sevklerinin açıklanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Sarı-Lacivetli yönetici Selahattin Baki ve futbolcu Mert Hakan Yandaş hakaret istemiyle Profesyonel Ceza Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Mert Hakan Yandaş ne yaptı?

Mert Hakan Yandaş'ın neden PFDK'ya sevk edildiği bilgisine Ajansspor ulaştı. Elde edilen bilgiye göre maçın 1-1 berabere bitmesinden sonra Mert Hakan Yandaş, koridorda yanında kimse yokken kendine kendine söyleniyordu.

Baki  ve Puchacz da PFDK'lık oldu

TFF Temsilcisi, Mert Hakan Yandaş'ı rapor ederek PFDK'ya sevk edilmesini sağladı. Sadece Mert Hakan Yandaş değil, Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ve Trabzonspor futbolcusu Tymoteusz Puchacz da aynı şekilde PFDK'lık oldu.

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının temsilcileri

TFF, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması için Ahmet Bozan, Selim Arıcı ve Nazif Çıldır'ı görevlendirmişti. Karşılaşmaya Ahmet İbanoğlu da gözlemci olarak atanmıştı.

Fenerbahçe tepkili: İrfan Can'dan sonra Mert Hakan Yandaş

Mert Hakan Yandaş'ın PFDK'ya sevk edilmesi sarı lacivertlilerin tepkisini çekti. Daha önce Göztepe maçında koridorda yaşanan olay nedeniyle İrfan Can Kahveci'nin ceza aldığını ve bunun Süper Lig'de tek örnek olduğunu belirten sarı lacivertliler,  temsilciyi işgüzar olarak niteledi. Yandaş'ın ceza almaması için çaba harcanacak.

TFF ile gerilime dikkat çektiler

Sarı-Lacivertliler ayrıca hakem Zorbay Küçük'ün atanması, İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart görmesi nedeniyle yaptıkları açıklamaları hatırlattı. Bunun ardından TFF'nin gece yarısı 6222 için savcılara başvuruda bulunduğunu açıklamasını anlamlı bulduklarını belirten sarı lacivertliler Mert Hakan Yandaş'ın sürpriz bir şekilde PFDK'ya sevk edilmesine dikkat çekti.

Hakaret suçunun cezası

'Hakaret' suçu Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesinde yer alıyor. Madde şöyle:
TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası, kulüp yöneticilerine 30 ila 60 gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 35.000.-TL’den 150.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

Senin için hazırladığımız haberler