Fenerbahçe, Jorge Jesus'u KAP'a Bildirdi!

İsa Kethüda
01.06.2022 - 11:08 | Son Güncellenme: 01.06.2022 - 12:40

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Süper Lig ekibi Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Jorge Jesus ile görüşmelere başlandığını KAP'a duyurdu.

Fenerbahçe, Jorge Jesus'u KAP'a Bildirdi!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Jorge Jesus ile görüşmelere başlandığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiğini resmen açıkladı.

KAP'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz, Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Jorge Fernando Pinheiro de Jesus ile görüşmelere başlamıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur."

Jorge Jesus dün gece İstanbul'a geldi

Bilindiği üzere, sarı-lacivertli takımın görüşmeler üzerine davet ettiği Portekizli teknik adam Jorge Jesus, dün gece İstanbul’a gelmişti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Can Gebetaş’ın eşlik ettiği Jorge Jesus’u; havalimanında Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan ile Yöneticilerden Sertaç Komsuoğlu ve İlker Dinçay karşılamıştı.

Önemli isimler kazandırdı

Fenerbahçe'nin görüşmelere başladığı teknik direktör Jorge Jesus, dünya futboluna önemli isimler kazandırırken ayrıca kulübüne de maddi kazanç sağladı. Tecrübeli teknik adam, Witsel, David Luiz, Di Maria, Ramirez, Bernardo Silva, Garay, Javi Garcia, Rodrigo, Salvio, Gaitan, Oblak, Matic gibi isimleri Avrupa futboluna kazandırırken, Benfica ise bu önemli yıldızlardan büyük gelir elde etti.

Kupalarla dolu kariyer

67 yaşındaki teknik adamın başarıları göz dolduruyor. Teknik direktör olarak 834 maçta 516 galibiyet alarak 2.04 puan ortalaması yakalayan Jesus, 12 farklı takımda 16 kupa kazanarak bugüne kadar 7 kez Şampiyonlar Ligi ön elemesine çıkan 5’inde turu atlayan taraf olmayı başardı. Portekizli teknik direktörün kariyerinde 3 Portekiz Ligi, 6 Portekiz Süper Kupası, 1 Libertadores, 1 Brezilya Ligi, 1 Brezilya Süper Kupası, 1 Güney Amerika Kupası, 1 Suudi Arabistan Süper Kupası bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler