Fenerbahçe Kadıköy şanssızlığını böyle kırdı

24.12.2020 - 12:09 | Son Güncellenme: 24.12.2020 - 12:17

Fenerbahçe, 2020'nin son maçında Başakşehir karşısında eskit oyuncular nedeniyle sistem değişikliğine giden Erol Bulut'un hamlesiyle güldü. 4-4-2 sisteminde ilk yarıda zorlanan sarı lacivertliler ikinci yarıda üstünlüğü ele aldı. Gollerden sonra yaşanan sevinç Fenerbahçe için özlenen görüntülerindi. Başakşehir maçında neler yaşandı, sakat futbolcular dönünde aynı sistem devam edecek mi?

Fenerbahçe Kadıköy şanssızlığını böyle kırdı

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Süper Lig’de son 6 maçında 4 mağlubiyet alan Fenerbahçe’de Başakşehir maçı çıkış karşılaşması olarak görülüyordu. Oynadığı futbol ve mücadelesi eleştirilen Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut sistemde sakatlar, hastalıklar ve cezalar nedeniyle değişikliğe gitti.

Kadıköy'deki 3 maç yenilgi serisi bitti

Diego Perotti, Samatta, Ozan Tufan, Dimitrios Pelkas, Ener Valencia, Mauricio Lemos, Tolga Ciğerci gibi isimlerin yokluğunda Başakşehir karşılaşmasında sistemde radikal karar alan teknik direktör Erol Bulut’un maça 4-4-2 sistemi ile çıkma hamlesi Fenerbahçe’ye olumlu yansıdı. Maçın başında 1-0 geriye düşmesine karşın sarı lacivertliler geri gelmesini bildi ve maçı 4-1 kazanarak Kadıköy'deki 3 maçlık yenilgi serisini bitirdi.

90 dakika boyunca maçı bırakmayan sahaya daha iyi yayılan, bloklar arasındaki alanı daraltan ve saha içinde yardımlaşan bir takım görüntüsü çizen sarı lacivertliler 2. bölgeden topu 3. bölgeye geçirirken pas trafiğini de daha rahat sağladı.

Thiam katkı sağladı

Novak ve Caner ile sol kanadı oluşturan Bulut sağ da Nazım Sangare, Sinan Gümüş ikilisine görev verdi. Orta alanın göbeğinde de Gustavo ve Mert Hakan ikilisi görev aldı. Kemal Ademi ve Mame Thiam forveti ilk kez yan yana oynarken özellikle Thiam hava toplarında rakipleri ile mücadelede güçlü kalması ve topu ayağında tutması ile takımın galibiyetine katkı sağladı.

Özlenen gol sevinci

Takımın gollerden sonra teknik heyet ile birlikte kenetlenmesi Fenerbahçe'de uzun zamandır özlenen görüntülerdi. Geçen hafta Dimitrios Pelkas'ın golünü kutlamaya hiçbir takım arkadaşının gitmemesi eleştiri konusu olmuştu.

Maçı ilk yarıda kaybedebilirlerdi

Fenerbahçe her ne kadar 2020'nin son maçını kazansa bile ilk yarıda yeni sisteme uyum sağlamakta zorlandı. Başakşehir'in orta alanı rahat geçmesine ve pozisyon bulmasına engel olamadı. Özellikle eski Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım'ın yakaladığı pozisyonda topu ağlara göndermesi durumunda fark ikiye çıkacak ve Fenerbahçe'nin dönüşü çok zorlanacaktı. Hasan Ali Kaldırım'ın vuruşunun kaleye gitmesini engelleyen Kongolu stoper Tisserand takımını 2-1 öne geçiren golü de atarak maçın kader ismi oldu.

Sakatlar dönünce devam edecek mi?

Fenerbahçe’de Diego Perotti, Enner Valencia, Ozan Tufan ve Mbwana Samatta’nın ilk 11’e dönmesiyle 4-4-2 sisteminin devam edip etmeyeceğine Erol Bulut karar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler