Fenerbahçe Transfer Haberi | Berke Özer Gidiyor, Sinan Bolat Geliyor

Akın Ungan
16.03.2022 - 18:17 | Son Güncellenme: 16.03.2022 - 22:25

Fenerbahçe'de Ali Koç yönetimi, genç kaleci Berke Özer ile yolları ayırma kararı aldı. Berke'nin yerine Gent'ten Sinan Bolat transfer edilecek. İşte detaylar...

Fenerbahçe Transfer Haberi | Berke Özer Gidiyor, Sinan Bolat Geliyor

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'de belirlenen hedeften uzak kalan Fenerbahçe, gelecek sezonun kadro planlamasına başladı. Takımda düşünülmeyen isimler ile yollarını ayıracak olan Ali Koç yönetimi, yeni transferler için de girişimlerde bulunacak.

Yollar ayrılıyor

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Berke Özer, Altay Bayındır'ın arkasında kalması ve performansı ile takım arkadaşının karşısında forma savaşı verememesi ile eleştirilmişti. Fenerbahçe, Berke ile yolları ayırma kararı aldı.

Belçika'ya kiralanmıştı

Bucaspor ve Altınordu Altyapılarında yetişen Berke Özer, 2018 yazında Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve bir soraki sene Belçika'nın KVC Westerlo takımına kiralanmıştı. Belçika'da 22 karşılaşmada kaleye geçen Berke, 23 gole engel olamazken, kalesini 6 maçta gole kapatmayı başardı.

Fenerbahçe karnesi

Haziran 2021'de Sarı-Lacivertliler'e geri dönen 21 yaşındaki file bekçisi, bu sezon 19 maçta görev aldı. Topu 20 kez ağlarına gören Berke, 5 maçı gol yemeden tamamladı.

Altay ile savaşa girebilecek bir isim

Kaledeki forma savaşını canlı tutmak isteyen Fenerbahçe yönetimi, genç kalecisi Altay Bayındır'ın forma için mücadele edebileceği güçlü bir isim arayışına girdi. Tecrübeli file bekçilerine yönelen Sarı-Lacivertliler, Altay ile ilk 11 savaşına girebilecek bir kalecide karar kıldı.

Sinan Bolat geliyor

Berke Özer ile yollarını ayırma kararı alan Fenerbahçe, gelecek sezon Altay Bayındır ile forma savaşına girerek, kaledeki mücadeleyi üst noktalara taşımasını beklediği Sinan Bolat'ı transfer edecek. Belçika'nın Gent Kulübü'nde forma giyen 33 yaşındaki file bekçisinin sözleşmesi, Haziran ayında sona eriyor.

16 maçta gol yemedi

Belçika'da KRC Genk ile futbola başlayan Sinan Bolat, Standard Liège, Porto, Kayserispor, Galatasaray, Brügge, Nacional, Arouca, Royal Antwerp ve Gent'te forma giydi. Bu sezon kulübü ile 39 karşılaşmada görev alan tecrübeli kaleci, 33 topu ağlarında görürken, 16 karşılaşmayı gol yemeden tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler