Fenerbahçe kalesinin olmazsa olmazı Altay Bayındır

10.02.2021 - 11:05 | Son Güncellenme: 10.02.2021 - 11:50

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan ve adından sıkça söz ettiren Altay Bayındır, sarı-lacivertli takımın en iyi yerli kaleciler arasında gösterilen Rüştü Reçber ve Volkan Demirel yolunda emin adımlarla ilerliyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe kalesinin olmazsa olmazı Altay Bayındır

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de kaleci Altay Bayındır, bu sezon gösterdiği müthiş performans ile takımın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer aldı. Geçen sezon başında Ankaragücü’nden transfer edilen 22 yaşındaki futbolcu aradan geçen zamanda sarı-lacivertlilerin Rüştü Reçber ve Volkan Demirel gibi en iyi yerli kalecileri arasına girme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Altay Bayındır 24 karşılaşmada forma giydi. Genç eldivenin kalede olmadığı Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’ne 3-1 yenilirken kupada ise Başakşehir’e 2-1 yenilerek çeyrek finalde elendi. Altay Bayındır’ın görev almadığı maçlarda sarı lacivertli takım sadece kupadaki son 16 turunda Kasımpaşa’yı yenmeyi başardı.

7 maçta kalesini gole kapadı

Kalede güven veren ve Avrupa kulüpleri tarafından takip edilen Altay Bayındır 24 karşılaşmada 2 bin 98 dakika süre alırken 7 maçta kalesini gole kapadı. 22 yaşındaki eldiven Denizlispor ve Hatayspor deplasmanlarında sahne alarak maçı kurtaran oyuncu olmuştu.

Maç başına 1 gol

Genç kaleci Süper Lig’de 22 gol yerken maç başına ise kalesinde 1 gol görme ortalaması tutturdu. Geçen sezon ile aynı haftada kalesinde 31 gole engel olmamıştı. Fenerbahçe bu sezon bir önceki sezona göre kalesinde 9 gol daha az gördü.   
Altay Bayındır’ın haziran ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası’nda A Milli takımın kadrosunda da yer alması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler