Süper Lig'in en büyük sorunu: Fenerbahçe-Karagümrük + 20 olmalıydı!

Cüneyt Muharremoğlu
10.10.2022 - 12:33 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 13:08

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının ikinci yarısı sakatlık, VAR, oyuncu değişikliği gibi nedenlerle 20 dakika durdu. Atilla Karaoğlan 9 dakika uzatma verdi, 11 dakika oynattı.

Süper Lig'in en büyük sorunu: Fenerbahçe-Karagümrük + 20 olmalıydı!

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Süper Lig’de dün akşam oynanan ve 5-4 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanan Fenerbahçe-Karagümrük karşılaşmasında hakem Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe’nin kazandığı ikinci penaltıda VAR yardımı alması dışında oldukça iyi bir maç yönetti. Ancak Karaoğlan’ın maçın süresi konusunda hiç de iyi bir “süre yönetimi” gösterdiğini söyleyemeyiz özellikle de maçın ikinci yarısında.

İlgini Çekebilir
Caner Erkin Fenerbahçe golüne sevindi mi? O anı anlattı
Habere Git

İkinci yarıda 20 dakikalık duraklama

Maç sonrasında beIN Sports’ta yayınlanan Trio programının yorumcusu Deniz Çoban, programda oyunun durduğu sürelerin ayrıntılarını verdi. 

Oyunun durup yeniden başladığı ana kadar geçen süreler şöyle:

Burnu kanayan oyuncunun tedavisi: 3,5 dakika…

Caner’in neden olduğu penaltı: 3 dakika… 

Altay’ın neden olduğu penaltı: 3 dakika…

Valencia’nın kolla bloklanan şutunun VAR tarafından tespiti ve penaltının verilmesi: 6 dakika… 

Çeşitli sakatlıklardaki duraksama: 3 dakika…

Oyuncu değişiklikleri: 3 dakika…

Toplam duraklama: 19 dakika 40 saniye…

İkinci yarı 22 dakika oynandı

Hakem Atilla Karaoğlan ise oyuna 9 dakika uzatma ekledi 11 dakika oynatarak maçı tamamladı.  Maçın 90 dakikasında ise top 49 dakika oyunda kalmış. İkinci yarıda bu süre 22 dakika.

Atilla Karaoğlan sınıfta kaldı

Görüldüğü üzere hakem süre yönetiminde tam anlamıyla sınıfta kalmış ve maç ciddi bir süre eksik oynanarak tamamlanmış. Ancak bu süre yönetimi sadece Atilla Karaoğlan’a mahsus değil. 

Süper Lig’in sorunu

Süper Lig oyunun en çok kesintiye uğradığı ve topun en az oyunda kaldığı liglerden biri olmasına karşın hakemler birçok karşılaşmada da gerçek zamanlı bir uzatma yapmıyorlar. Bunda da 10 dakika 15 dakika 20 dakika uzatma mı olur eleştirilerine maruz kalmamak düşüncesinin hakim olduğu fikrindeyim.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’ın konuştuğu Tayyip Talha Sanuç’un sırrı
Habere Git

Maç başlangıç saatine uyulmuyor

Diğer yandan maçların başlangıç saatlerine tam uyulmaması ve devre arası sürelerinin 20 dakikayı bulması da yine zaman yönetimi konusunda bir başka sorun. Ancak Ajansspor’un haberi sonrasında bu hafta sonu bu sürelere çoğunlukla riayet edildiği görüldü. 

Senin için hazırladığımız haberler