Fenerbahçe kazandı çünkü!

12.03.2017 - 16:42 | Son Güncellenme: 12.03.2017 - 16:42

Önce maçı hikayesi:

Fenerbahçe, Ahmet Düverioğlu ile mücadeleye başlarken, ev sahibi Galatasaray Odaebank maça hızlı başlayamadı.Fakat daha sonrasında savunmayı sertleştiren Galatasaray, ilk çeyreği 19-15 önde kapatmayı başardı.
İkinci periyotta, yeni transferleri Erick McCollum'un da devreye girmesiyle Galatasaray hücumda rahatlarken, Fenerbahçe'de sakatlıktan dönen Ekpe Udoh, pota altında takımını etkin kılmayı başardı. Ayrıca Melih Mahmutoğlu'nun dış atışlarda bulduğu isabetler Fenerbahçe adına dikkat çeken olumlu noktalar oldular.
Galatasaray ise ilk yarıyı 41-28 önde kapatırken, başta Tibor Pleiss olmak üzere, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye'in iyi performansları dikkat çektiler.

İkinci yarıya Boby Dixon'ın basketiyle başlayan Fenerbahçe, sonrasında iyi savunma yapıp hücumda Boby Dixon'dan skor bulunca periyoda iyi bir başlangıç yapmış oldu. Galatasaray'da sonrasında toparlanarak rakibine karşılık vermeyi başardı. Micov, Göksenin ve Sinan'ın sayıları farkın erimesine engel oldu. 3. periyotta son 5 dakikaya girilirken 2 takımda karşılıklı 3'er hücumdan boş döndüler. Televizyon molasına 50-38 Galatasaray Odeabank üstünlüğü ile girildi. Kalan bölümde Fenerbahçe, sert savunma ile farkı 6 sayıya kadar indirmeyi başardı.

4. periyot 56-50 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğü ile başladı. Fenerbahçe, Bogdanovic ve Vesely'nin basketleriyle 1 sayı farkla öne geçmeyi başarırken. Galatasaray Odeabank Austin Daye ve Micov'un iyi oyunuyla 6.40 dk kala tekrardan önde kalmayı başardı.(60-57) Maçın son 5 dakikasına Melih Mahmutoğlu'nun üçlüğü ile Galatasaray 63-62 önde girerken. Fenerbahçe'nin faul hakkının dolmasıyla ev sahibi takım çizgiye gelerek Austin Daye ile skor buldu. Kalan bölümde ise Nunnaly önderliğinde iyi oynayan Fenerbahçe, Dixon ve Vesely'i de devreye sokunca mücadeleyi 79-75 kazanmayı başardı.

Maçın yorumu:
Maçın ilk yarısını iyi oynayan Galatasaray Odeabank, ikinci yarıda Obradovic ve Fenerbahçe'nin taktiksel hamlelerine karşılık veremeyince mağlup oldu. Fenerbahçe'nin doğruları için, son bölüme en iyi 5 oyuncusuyla girmesini söyleyebiliriz. Obradovic, Galatasaray Odeabank'ın yorulmasını da fırsat bilerek, rotasyona Nunnaly gibi taze bir kanı katarak son anları domine etmeyi başardı. Ayrıca Vesely, Udoh ve Bogdanovic'i son bölümde sahada tutabilmek önemliydi. Melih Mahmutoğlu'da dış atışlarıyla verdiği katkıyla X faktör oldu. Bu isimler Galatasaray'a darbeyi indirmeyi başardılar. Ve Fenerbahçe, 3 maç üst üste Galatasaray'ı Abdi İpekçi'de mağlup etmeyi başarmış oldu.

Galatasaray Odeabank'ta ise Ergin Ataman'ın zamanında alamadığı molalar ve Sinan Güler'in son anlardaki kötü oyunu maçın kaybedilmesine neden oldu. Ergin Ataman'ın takımın momentumu kaybettiği anlarda mola almama ısrarını anlamak mümkün değil. Nitekim Fenerbahçe geri gelirken o sadece bunu izledi. Diğer bir nokta ise, son bölümde uzun oyuncuları bulamayıp, Galatasaray'ın çemberden uzaklaşması yine maçın kaybedilmesinin sebeplerinden biriydi.

AJANSSPOR / EYÜP YILDIZ

Senin için hazırladığımız haberler