'Fenerbahçe kontrollü oyun uğruna bir devreyi heba etti'

24.12.2017 - 00:55 | Son Güncellenme: 24.12.2017 - 00:55

Fenerbahçe'nin sezonun 17.haftasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından eski Fenerbahçeli futbolcu ve yorumcu Oğuz Çetin, TivibuSpor ekranlarında mücadeleyi yorumladı. Oğuz Çetin, mücadele hakkında şunları söyledi:

'Riskli bir maça çıktı'

"Takımı hocanın tam istediği kıvamda değil. Oyunun savunma yönünü önemseyerek devam ediyor. Bugünkü maç çok riskli bir maçtı. Karşısındaki rakip dengeli oynayan bir takım. Futbolun prensiplerini belirlemiş bir rakibi vardı. Aykut hoca dengeli bir oyun ile başladı. Soldado ve Fernandao'yu yanında oturtup 4-6-0 gibi bir dizilişle başladı. Genç Oğuz ile başladı. İlk 45 dakikada oyun dengeli geçti. Aykut hoca bunu bilinçli yaptı çünkü hamlelerini ikinci yarıda yaptı."

'Yenilgi almadan bu maçı bitirelim düşüncesindeydi'

"Aykut hoca maçın ikinci yarısında bu kez riskler almak zorunda kaldı. Yenik duruma düşebilirdi, direkten dönen top ve Skubic'in tamamlayamadığı bir pozisyon oldu. İlk 45 dakikayı heba etmeden geçebilirdi. Fenerbahçe bir 45 dakikayı kontrollü ve dengeli oyun için harcadı. İlk 11'de Oğuz oynatıp ikinci yarıda değiştirdi ve daha ofansif bir hale geçti.  Aykut hocanın yenilgi almadan bu maçı bitirelim düşüncesinde olduğu kanaatindeyim"

Senin için hazırladığımız haberler